PATRIKCHRZ: Zuno nemám, takže mě to netrápí. Jestli Equa skončí v ruských rukách, tak odejdu, to není zas takový problém.
Samozřejmě, že leckdy nevíš, kdo je skutečný vlastník, nicméně u akciovek kótovaných na nějaké burze víš aspoň něco.
Cena za služby v ČR má Equa vynikající. Jistě, ta nejasnost v kurzech v zahraničí je trochu matoucí - pořizoval jsem si ji jako náhradu Axy (mám i ten UCB přechodový účet, ale ten je spící, protože úroveň služeb tedy nic moc), aktuálně spíš slouží pro mikrovýběry. Plus má lepší kurz než mBank (to zase není takový problém). Spíše mám pocit u Equy, že trochu tápají ve směřování banky (tím prošly i jiné - třeba tápání mBank v tom, jaké produkty má nabízet - je docela otrava co dva měsíce odmítat kontokorent - mají špatnou analýzu pohybů na účtech).
Nevím, jak je to dlouho, co jsem psal, že z pětice nízkonákladovek Air, Equa, Fio, mBank, Zuno je tu místo max na tři a že Zuno bude první. Logicky bude následovat další, Equa je opravdu aktuálně asi další na ráně, jestli nepodnikne nějaké rychlé kroky. Ale možná ji předběhne mBank, je z ní docela zajímavá nevěsta - zejména pro větší banku, která by chtěla vstoupit na trh. Uvidíme.