• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    GAISAKA: Jako chapu no...tak jak rikam, asi cas si sbalit uzenace a mazat jinam.

Tohle je taky jeden z duvodu proc nechci bejt u velky banky...maji uz tak az prilis informaci a muzou si je propojovat. Zatimco smudly se 100 tisicema klientu toho moc nezmuzou :)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    SINEAD: Nezatajuju samozřejmě nic, ale otravuje mě to, nelíbí se mi styl jejich komunikace, nejsem si jist, jestli chci aby moje údaje měla cizí (byť spojenecká) vláda, a nejsem si jistej, jestli to není v rozporu třeba s legislativou ohledně ochrany osobních údajů. Plus jak to v práci musím dělat pro toho klienta, tam už je určitá zodpovědnost, a já třeba naprosto nechápu, do které kolonky ho zařadit, atd.
    NELDE
    NELDE --- ---
    GAISAKA: Se zeptej, co se stane, pokud ty papíry nevyplníš včas.
    Po mně celkem nedávno chtěla ČSOB nějaký papír kvůli praní španivých peněz a měla to napsané v instrukcích jasně - dokud nedodám, nemohu peníze na účtě použít..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Btw. nevím jak to má ČS nastavené, ale jednou z možností je také prohlášení "s danou osobou už nemám nic společného a s USA taky ne" - a hotovo. Vzhledem k případnému převodu účtu jinam, je to imo méně papírování...
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    GAISAKA: Jakej je s tim vlastne problem? Zatajujes neco, nebo te to proste jen otravuje? Co po tobe vlastne chteji vedet?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GAISAKA: Si tu smlouvu a obchodní podmínky přečti.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    NELDE: To by mohli? Je na to nějakej background, třeba ve smlouvě?
    NELDE
    NELDE --- ---
    GAISAKA: Třeba ten, že ti neumožní s účtem nakládat dokud to nevyplníš...
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    NAVARA: V jine bance budou vedet prdlacku o tom, koho mel kdy v minulosti jako disponenta a s kym chodila jeho mati. Tyhle informace si banky nevymenuji a ani vymenovat nesmi.

GAISAKA: Divil by ses, nema. Pripadne se ti vic vyplati s nim smluvni vztah ukoncit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SINEAD: jistě, pokud se jim to nevyplatí (to níže popisuji jako "zajímavost klienta"), tak ten vztah nezačnou nebo ho ukončí, pokud už je - ale varianta "jdi jinam" to neřeší, protože "jinam" si řeknou přesně o to samé a vyhodnotí to také stejně
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    SINEAD: Ta dohoda je stará asi pět let, v Čechách to spustili před pár měsícema. Takže si tipnu, že nějakýho na koho se to vztahuje má každá, a řešit to musej.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    NAVARA: Ja v bance delam :) A nektery proste reknou...nam se to kvuli 10 smudlum nevyplati vubec resit, tak proste neuzavrou s takovym obcanem, na kteryho by se to vztahovalo, zadnej smluvni vztah. Pac konkretne v jedny americky, kde jsem makala predtim, se kvuli 60 blbeckum delal monstrozni IT projekt.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SINEAD: přečti si něco o té FATCA - to není rozmar bank, kde by si některé řekly dlabem na to ;)
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    GAISAKA: Jestli jde jen o bezak, tak jde vo houby. Bych jim to vyplnila a nazdar. A nebo se sbal a jdi k jiny bance, ktera tyhle sracky neresi.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GAISAKA: míra přesvědčování závisí na bance a zajímavosti klienta :)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    NAVARA: Tak nějak sem si myslel. A před tím finále jsou nějaké zábavné mezikroky?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GAISAKA: ve finále ti vypoví smlouvu
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    Zdravím, mám trošku netypickou otázku, narazil tady už někdo na FATCA?
    Mě to přišlo, protože mám odkdysi jako disponentku účtu matku, a ta zas kdysi na jeden ze svých účtů dala disponenta svýho přítele, co má dvacet let americký občanství. Tak jsem volal do spořky, jestli to jako vyplňovat musím, a paní mě celkem upěnlivě prosila, abych tak učinil. Teď nám to přišlo i do firmy, ohledně jednoho SVJ, co spravujeme, takže tady už to nemůžu uplně nechat vyhnít.
    K jádru otázky: základní, co jsem vygooglil, že ta dohoda a k ní přináležející českej zákon se týká bank, oni budou předkládat výkaz za všechny svý klioše. Proto mě ta paní tak prosila, ať to vyplním.)
    Jsou nějaký sankce pro mě/to SVJ, když jim na to hodíme bobek? Neví někdo víc?
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: On se jí vyplatí i ten optimizátor, protože ho mohou snadno oslovovat s nabídkou služeb (a on se o ně zajímá více než běžný klient). Třeba časem přejde k nim a pustí ty další účty zdarma.
    Příklad: Pořídil jsem si Equu kvůli lepším kurzům na kartě - ergo s ní platím v zahraničí a mají ze mně nějaké zisky. Když jsem šel do hypotéky, dal jsem jim šanci. Jejich problém, že neměli tak dobrý produkt, ale třeba se někdo jiný chytil.
    FIDO_LETI_DOMU
    FIDO_LETI_DOMU --- ---
    VANEK: ok.
    VANEK
    VANEK --- ---
    FIDO_LETI_DOMU: To fakt nemají; ale pořád převládají běžní kunčofti (pardon, klienti) kteří si tam přesměrují hlavní zdroj příjmů, a získat takového se (nepřímo) bance vyplatí, nad optimalizátory, kteří si přeposílají ty samé peníze dokolečka mezi několika bankami, takže se bankám nevyplatí to nějak přímo potírat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam