• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GAISAKA: To máš jako s právníkama - jsou poučení odborníci, takže za jakoukoli radu plně odpovídají; pokud by ti ta klientská pracovnice poradila s americkým daňovým právem a bylo to špatně (a nebylo by to tak těžké, amíci mají alternativu plně vzdělaných daňových poradců jako u nás), tak by za to ona - resp. banka - zodpovídala. Banka tedy nejspíše několik US-daňařů zřejmě má, ale 1-2 ks - nesedí na každé pobočce.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    Tak malý update k akci FATCA: byl jsem dneska odevzdat ten svůj formulář, a tak si řikám, je to velká pobočka, třeba tam bude někdo, kdo mi pomůže s vyplněním toho formu pro právnické osoby co řeším přes práci (šlo mi o to, do kterýho z těch asi třiceti políček typu "foreign government", "foreign bank" nebo "trust" patří české SVJ).
    viz http://www.sucdenfinancial.com/media/229884/w8-ben-e-definitions.pdf
    Tak se slečny ptám, jestli tam někoho nemají - a slečna "ne, my v téhle věci máme zakázano byť i poradit klientům s překladem. Tak to sem udělal nemalý WTF obličej.
    Nicméně s pánem na hotlajně speciálně k tomu vytvořené sme to vyřešili během půl hoďky, je to Passive NFFE (já tipoval active NFFE).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SKID: ani nemusíš, stačí to tam vyplnit :D
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SKID: Třeba pomůže můj článek - bezplatné účty
    Jaký bezplatný účet je ideální přímo pro vás? - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/jaky-bezplatny-ucet-je-idealni-primo-pro-vas/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SKID: ja doplnim, ze mBank dava za doporuceni obema stranam petikilo, tak pokud bys nemel nekoho ve svem okoli, tak tam smele napis moje tel cislo 736779920 :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PS: Fio a Air nemám, tak možná někdo upřesní, co jsem napsal.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SKID: To asi splňuje každá z low cost. Některé dají i bonus za přechod. Liší se hlavně počtem výběrů z bankomatů a kterých. Kromě Zuna, které je v prodeji, a je riziko, že se to změní, je asi možné doporučit všechny. Jestli chceš výběry zdarma, tak si Equa. Jestli chceš peníze za přechod, tak můžeš dát můj kód (dám ti i ty co dostanu já).

mBank je zdarma, pokud tou kartou bude >500 měsíčně, jinak poplatek za kartu. 3 výběry měsíčně zdarma.
    equa je úplně zdarma, výběry ze všech bankomatů zdarma.
    Fio má výběry zdarma u cizích bankomatů podle zaplacených peněz kartou.
    Air nemá výběry zdarma u režimu zdarma (jen u vlastního bankomatu), jen u režimu placeného

SINEAD
    SINEAD --- ---
    NELDE: Tak Equa byla od pocatku mirena timto smerem, zalozena britskym penzijim fondem za ucelem pozdejsiho prodeje.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak se to rýsuje
    Nové banky mají přes dva miliony klientů a vydělávají stovky milionů - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...se-dari-novym-bankam-0s3-/ekonomika.aspx?c=A160425_105327_ekonomika_nio

Zuno už na prodej je a Equa podle mě bude brzy - oproti ostatním je to trochu neúspěch (i když je v mírně plusu).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Prijde jen mi prihlasovani do ib skrz touch id jako bezpecnostni dira?
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    GAISAKA: Ja mam ucet u Equabank a vsechno jsem vyridila aniz bych musela kamkoliv chodit, zadost pres internet, se smlouvou za mnou prijel kuryr...
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    SINEAD: Tak já jsem naprostej bankovní ignorant,) Zvažuju už dlouho nějakou tu air nebo m nebo tak, ale lenost vítězí,)
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    GAISAKA: Jako chapu no...tak jak rikam, asi cas si sbalit uzenace a mazat jinam.

Tohle je taky jeden z duvodu proc nechci bejt u velky banky...maji uz tak az prilis informaci a muzou si je propojovat. Zatimco smudly se 100 tisicema klientu toho moc nezmuzou :)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    SINEAD: Nezatajuju samozřejmě nic, ale otravuje mě to, nelíbí se mi styl jejich komunikace, nejsem si jist, jestli chci aby moje údaje měla cizí (byť spojenecká) vláda, a nejsem si jistej, jestli to není v rozporu třeba s legislativou ohledně ochrany osobních údajů. Plus jak to v práci musím dělat pro toho klienta, tam už je určitá zodpovědnost, a já třeba naprosto nechápu, do které kolonky ho zařadit, atd.
    NELDE
    NELDE --- ---
    GAISAKA: Se zeptej, co se stane, pokud ty papíry nevyplníš včas.
    Po mně celkem nedávno chtěla ČSOB nějaký papír kvůli praní španivých peněz a měla to napsané v instrukcích jasně - dokud nedodám, nemohu peníze na účtě použít..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Btw. nevím jak to má ČS nastavené, ale jednou z možností je také prohlášení "s danou osobou už nemám nic společného a s USA taky ne" - a hotovo. Vzhledem k případnému převodu účtu jinam, je to imo méně papírování...
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    GAISAKA: Jakej je s tim vlastne problem? Zatajujes neco, nebo te to proste jen otravuje? Co po tobe vlastne chteji vedet?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GAISAKA: Si tu smlouvu a obchodní podmínky přečti.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    NELDE: To by mohli? Je na to nějakej background, třeba ve smlouvě?
    NELDE
    NELDE --- ---
    GAISAKA: Třeba ten, že ti neumožní s účtem nakládat dokud to nevyplníš...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam