• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GOR: A na poste se poslali sem jo?
    GOR
    GOR --- ---
    NELDE: Jooo, VS/SS jsem samozřejmě dodržel :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Platbu, obdrženou po ukončení inkasního měsíce, s chybnou částkou nebo chybným symbolem nemůže Česká pošta, s.p., zpracovat a vrátí ji zpět na účet plátce. S žádostí o podání bližších informací k vrácené platbě SIPO je možno se obrátit na e-mailovou adresu: sipo-reklamace.vakvi@cpost.cz.
    NELDE
    NELDE --- ---
    GOR: A dodržel jsi předepsané VS/SS? Mělo by jim být jedno odkud to zaplatíš, musí to ale být schopni identifikovat.
    GOR
    GOR --- ---
    Zdravím,

nevíte někdo, jestli pošta zkoumá odkud ji přišly peníze na SIPO? (tj. jestli vlastník účtu odpovídá vlastníkovi spojovacího čísla SIPO)

Platil jsem mámino SIPO z mého účtu a platba se mi vrátila...
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Dokládala jsem potvrzení k žádosti o dotaci na opravu památkově chráněné nemovitosti (UniCredit), k výplatě důchodů (mBank) a teď dokládal i Jr. ke svému důchodu (Moneta) a nikdy si za to banka nic neúčtovala.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    YARIN: když jsem něco takového potřebovala pro finančák (nestandardní případ, nic, co by se vyžadovalo normálně), posílala sem kopii smlouvy o vedení účtu a sken aktuálního výpisu, kde byly začerněné částky a překrytá část s transakcemi.
    Trochu oser to připravit, ale zas jsem nemusela na pobočku a riskovat, že si to banka naúčtuje.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VECTOR: viz např.
    Konec eurové pětistovky. Oblíbili si ji teroristé | BYZ 08/2016 | Dotyk
    http://archiv.dotyk.cz/byz-08-2016/11_konec-eurove-petistovky-oblibili-si-ji-teroriste
    Kde je vůbec bereš?
    YARIN
    YARIN --- ---
    NAVARA: hah, vidis to me nenapadlo, zajdu na pobocku zejtra, dik.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    YARIN: nebude to potvrzení banky o vedení účtu? něco stylu "Banka AAA potvrzuje, že ke dni BBB vede účet číslo CCC na jméno DDD"...
    YARIN
    YARIN --- ---
    prosimvas uz mi to dneska vubec nemysli - co to znamena "doklad o aktuálním bankovním spojení"? myslel jsem, ze si vytisknu v online bankovnictvi info o mem uctu - moje jmeno, cislo uctu atd, ale nic takovyho tam nemuzu najit, vsude se s tim zobrazi i aktualni zustatek, pripadne dalsi cifry z uctu, coz samozrejme nechci... diky moc za radu
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Bylo to pod 10 000 eur. Nesl jsem petistovky, protoze kdyz vkladam stovky nebo padesatky, tak to trva ukrutne dlouho, mistni pokladni to nekontroluje jen na stroji, ale kazdou bankovku jeste rucne jestli neni popsana atd. Asi to bude jejich interni opatreni jen
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TRISSIE:
    to praní je jen kvůli tomu, že v malém objemu přeneseš hodně peněz. Takže je si třeba také říct, že pokud tam nesl třeba 10.000€ (20 bankovek), tak ve stovkách by těch bankovek bylo jen 100. Což není stále ještě na vozík...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VECTOR: otázka je "kam" hlásit - dovedu si představit, že jde o interní opatření banky jednak kvůli riziku, že jde o falešnou bankovku, a druhak kvůli tomu, že 500 EUR bankovky jsou často používané v rámci praní špinavých peněz.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: Pise ze vkladal par tisic... ...euro.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VECTOR: to je divné. Prokazovat totožnost se musí u vkladů nad 1000 euro (nebo 25 000 Kč). Ale třeba má KB svoje vlastní pravidla a sleduje i jiné (menší) operace.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Dneska mi pokladni v KB tvrdila, ze vklady 500 EUR bankovek musi nekam hlasit, je to pravda? Znam ji dlouho, tak ji trochu verim, ale zda se mi to dost podivny.. (vkladal jsem par tisic v petiseteurovkach)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    hele na pobočce to žádné obrázky nechce, je to jen zabezpečení když se ti na pobočku nechce. AB zatím má jen minimum bankomatů mimo pobočky, takže dělat nějaké změny na účtě přes bankomat, který je stejně na pobočce, nemá smysl.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SINEAD: Musel by na to ale znát userid - a pokud si někdo napíše někam všechno, tak by neměl mít bankovní kartu.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    NELDE: Pac vsem tem mentalum, ktery si dal pisou PIN na papirek do penezenky by tak pripadny kapsar nevybrakoval jen kartu do vyse limitu, ale jeste beznej ucet :)))
    NELDE
    NELDE --- ---
    VECTOR: Osobně mě všechny tyhle dodatečné ověřovací postupy nebetyčně štvou. Chápu, že manažment to miluje, protože to vypadá, že se ušetří za úředníka, který by ověřil osobní detaily, ale když vám to nabídne 5 možností otázek, kde ani na jednu nemáte odpověď (typu jméno vašeho první psa) a tedy se je musíte vymyslet, tak je to celé na nic. Ty obrázky mi přijdou ještě horší. Nevěděl bych už za 5 minut, které jsem zvolil.
    CAMELLA: Ani se nedivím. I když malá/velká/s háčky/bez se dá řešit celkem snadno. Ty obrázky mi přijdou ještě horší, protože ani nemají žádnou souvislost s uživatelem.

Proč to neprovážou s kartou - když mohu přes IB nastavit PIN, proč nemohu přes bankomat resetovat heslo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam