• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM: vida, tak tady je zrovna odpověď na moji otázku v dnešním článku :D

Nejkratší hledání v historii transakcí podle určitých kritérií a filtrů umožňuje Sberbank – třináct měsíců, tedy něco málo přes rok. ČSOB a Poštovní spořitelna nabízejí rok a půl. Maximálně dvouletou historii pak umožňují UniCredit Bank, Komerční banka či Moneta, ukázalo porovnání.

Naopak kompletní historii až k datu založení účtu nabízejí Fio, mBank či Air Bank, ale nově také Česká spořitelna (od startu systému George) nebo Raiffeisenbank.

Chceme hledat i starší platby, vzkazují klienti bankám | Peníze.cz
    https://www.penize.cz/internetbanking/408231-chceme-hledat-i-starsi-platby-vzkazuji-klienti-bankam
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: ČSOB 18 měsíců
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PETER_PAN: no je vidět, že různí uživatelé mají různé potřeby a očekávání (třeba na UX). podle mě je IB Fio otřesný šmejd, nepřehledné, pitomé. když si dám na firemním účtu vyjet historii, tak mi to už párkrát úplně zlikvidovalo Chrome, protože to načítalo hrozně dlouho a mělo problém to vykreslit - nebo nevím, co byl ten zásek, ale teda takhle si "nejlepší IB" opravdu nepředstavuju.

btw. v mBank taky dohledám transakce z listopadu 2007 ;) kdo vlastně NEMÁ neomezenou historii? Spořitelna?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    KOC256: FIO ma bezkonkurencne nejlepsi IB z ceskych bank, resp. i pri zahrnuti 3 velkych Nemeckych (Volksbank, Creditas, Komerc).

Jako rychlost, funkcnost, prehlednost, funkce ktere jinde nejsou ani nahodou. Treba AirBank ma docela dobre IB, ale vyhledavani z historie je oproti FIO neskutecna tragedie.

A samozrejmne jak pise PATRIKCHRZ - nekonecny vypis.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Moneta má nově spořák s 2 % p.a. Sice jen do milionu (pak už úrok klesá), ale jinak dobrá nabídka bez dalších omezení. Pozor, musí se založit přes Internet, při založení na pobočce jsou podmínky horší.
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    QUIP: Taky nemaj mobilní appku (nebo jsem ji nedokázal najít). V roce 2019 taky poměrně překvapivý. Ale na ten spořák dobrý.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    QUIP: tak holt trinity je bývalé MPU a to holt nikdy nebyla nijak zvlášť pokroková záložna, většina klientů důchodci...není to nijak překvapivé :)
    QUIP
    QUIP --- ---
    OMNISLASH: Taky to mam jenom jako sporak, takze to preziju, ale nedovedu si predstavit tu cilovku, kam s takovym IB Trinity chce mirit.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    QUIP: dneska vyzkousim. jsem na to dost zvedav. kazdopadne by to za me byl ciste sporak, takze tohle az tak neresim
    QUIP
    QUIP --- ---
    OMNISLASH: Trinity ma hezky urok, ale priserny internetovy bankovnictvi. Takovou hruzu jsem v roce 2019 necekal. Pro me v tomhle fakt velky zklamani.
    GOR
    GOR --- ---
    GHOSTSTALKER: BTW, co mi hrozi, kdyz jsem to neudelal? Povedlo se mi mit povinny ruceni paralelne cca mesic....
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GHOSTSTALKER: ano, když budu chtít spekulovat na pohyby kurzů, pořídím si Revolut, mně stačí, když mohu výhodně platit - kreditce Hello s 1 % vratkou nemůže konkurovat ani Revolut.

ta pojištění mám zdarma k platebním kartám, tak proč je nevzít, když je to zadarmo :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    :-)

GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NAVARA: Neni to tak jednoduche. Napr. mas povinnost jiz pri vzniku pojisteni oznamit existenci ostatnich pojisteni vc. jejich zakladnich podminek ostatnim pojostitelum. Pochybuji, ze to Patrik udelal.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GHOSTSTALKER: dokud se to vejde do limitu jedné z nich, řešíš to s tou jednou, jakmile k tomu potřebuješ limit více pojištění dohromady, ještě rád jim napíšeš :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: Ad pojisteni u 4 bank/pojistoven zaroven - to pak musi byt hrozne prakticke, kdyz 1 pojistnou udalost musis resit soubezne se 4 pojistovnami...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: Je to porad ta sama debata dokola :-). I kdyz nevis, kolik utratis, tak muzes smenit vice a po vikendu to smenit zpet. Tratis, nebo naopak vydelas, jen na rozdilu mezi patecnim a pondelnim kurzem.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: podle toho, co píší lidi v diskusi na Finexpertu, tak je to 0,5 % pro hlavní měny, 1 % pro ostatní a 2 % pro vyjmenované, třeba THB

Jo, když budu vědět kolik v jaké měně utratím - což fakt nevím. U USD a EUR mi to je jedno, ty když zbudou použiji příště, navíc je koupím ve směnárně výhodně, ale čp různé exotické měny?

Na platby se mi vyplatí kreditky Hello, kurz MC bez příplatku a s 1 % vratkou se dostanu i pod střed
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: A teda trochu se to da obechcat tim ze si smenis predem. Coz nemusi byt sikovne, pokud nevis utratu predem?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: Na ty vikendove procenta jsem se ptal. A David rikal ze vzdy to je 0,2%. (jak jsem koupil, tak prodavam).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: Však říkám, že to ještě není zralé na masové použití. Pro specifickou skupinu a jako doplněk ano, ale ne pro masy a ani náhodou jako jediný účet.
    Mne už ČSOB 3 krát vyzvala k doložení původu prostředků, vždy mi na to dali asi týden a nikdy mi nezablokovali účet (no, jednou Coolkarty) a bylo možné dojít osobně na pobočku a tam to vysvětlit. Navíc u společnosti s českou bankovní licencí na ně mohu zatlačit přes finančnho arbitra, což už jsem 3 krát udělal (a 3 krát jsem vyhrál), ale u společnosti se sídlem a licencí v Pobaltí se jakýkoliv spor bude řešit velmi těžko.

Další věc, kterou je třeba vyřešit je víkendová přirážka 0,5-2 % (dle měny).

Při tom hledání hodně používám ctrl+f, ale jak píšeš, každému vyhovuje něco jiného. Co se ČS týče, tak v Servis24 měla jen 2 letou historii, tak uvidíme jestli se to s George změní.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    Včera jsem byl na RevRally a David Pavliska (community manažerem Revolutu v ČR) o tom mluvil a většinou je problém nějakých větších transakcí, ale jistě to může být i jinak...
    A teda pro mě to je vždy jen jedna z možností a vždy mám zálohu...

PATRIKCHRZ:
    Také hledám platby, ale určitě nechci scrolovat desítkami transakní týdně po dobu třeba roku. Raději hledám na základě mnoha ukazatelů...

Ale:
    - mBank - zobrazí hodně a dalších hodně na další klik
    - AirBank to samé
    - george - nekonečný scroll (teda nemám ho ještě ani rok, ale vidím tam 11 měsíců)

A nepřijde mi to jako takové kill featchures, kvůli které bych to až tak zavrhl...
    Ale to je jen má argumentace. Každý má právo, aby se mu něco líbilo a něco ne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam