RATTKIN: Můžu ti s klidem indiána říct, že se ti to opravdu spíše zdá. Jsou směny, kdy třebas až 70 % plateb proběhne bezhotovostně. Poměrně často je to 50:50. A kde jsi z mého příspěvku vyčetl nějaké podvádění, to je mi popravdě záhadou.
NELDE: Můžeš, prosím, konkrétně specifikovat, jaké jsou ty nevýhody obojího?
Jinak, to že vám někdo daní spropitné, není debilní pro toho, kdo ho dává, protože ten také ze svého příjmu obvykle daně platí. - Tady jen víceméně opakuji názory našich hostů. Někdo prostě chce ocenit to, co jsme pro něj udělali, a nelíbí se mu, že nám z toho spropitného nejde celá částka.
A spropitné vnímám spíše tak, jak ho popsal Patrik, tedy ne, jako něco samozřejmého, ale spíše odměnu za nějaký mimořádný výkon. Rozhodně se nepohoršuju nad tím, když mi někdo spropitné nedá.
PATRIKCHRZ: Budu se opakovat, ale kde jsi - probůh - v mém příspěvku vyčetl něco o vynucování spropitného? Já naopak nikdy tuhle větu nepoužil a vždy mi bylo žinantní se kohokoli při platbě kartou ptát, zda chce zadat spropitné. Že to někteří lidé dělají, to je věc jiná. Ale o tu mi v mém příspěvku rozhodně nešlo. Jediné, co jsem vlastně chtěl říct, je to, že mi přijde minimálně naivní spoléhat na to, že všude zaplatím kartou a nemít u sebe dostatečnou hotovost. Nic víc a nic míň.
Tímto končím OT a zároveň se omlouvám za to, že jsem ho tu svým příspěvkem vyvolal.