• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    PAVELK
    PAVELK --- ---
    ELIJEN: Mas pravdu, vkladovy ucet pro USD je porad v USA, nevim jak jsem prisel na to ze IBKR CE to ma v Evrope. Z Transferwise by to tedy melo jit bez dodatecnych poplatku korespondencnich bank.

Rikas tedy ze to mas vyzkousene i z Revolutu na ten US ucet a dojde stejna castka, jakou jsi poslal? To pak je dobry.
    Ja uz mam penize na TW, tak to zkousim poslat z TW jako ACH a uvidim, dam pak vedet.

BTW Nezkousel jste nekdo posilat na Revolut z Fidelity, jestli to dorazi na Revolut nesnizene?
    Fidelity ma odesilajici ucet prave v US.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    PAVELK: Koukal jsem na to ted podrobneji. Myslim, ze pro USD prevody zadavas IBKR sidlo v Evrope, ale jejich banka je v USA.

Revolut -> IBKR jako ACH bez poplatku
    Revolut -> SaxoTrader jako Wire bez poplatku
    Saxo -> Revolut jako Wire bez poplatku
    PAVELK
    PAVELK --- ---
    Jo, Interactive Brokers. Driv jsem pravidelne posilal na IB z TW prave protoze oba ucty byly v US, tedy to bylo bez poplatku korespondencnich bank. Vlastne to bylo ensured uz tim, ze to slo poslat jako ACH (Automated Clearing House), coz je druh prevodu, ktery funguje jen v ramci USA).
    Z Revolutu jsem posilal na IBKR za ty roky pred koncem 2020 jen 2x, jednou mala castka (desitky dolaru), ktera dorazila komplet a pak vetsi (tisice), ktera dorazila ponizena o $30. Od te doby jsem jel jen pres TW, kde byl jediny poplatek neco lehce pres $1 za odeslani. Ted je tam navic $7.5 za prijem, ale porad min nez pripadnych $30 (nebo podobne) za poplatek korespondencnich bank.

Tim ze letos je prijimajici ucet IBKR CE v evrope se obavam aby tam prave nebyl poplatek korespondencnich bank pri poslani z Transferwise - coz zavisi mj i na tom jestli odesilaji vzdy z uctu v USA nebo maji ucty i v Evrope.

Revolut posilal vzdy z uctu v evrope, tedy prave ted by tam s velkou pravdepodobnosti nemel byt poplatek korespondencnich bank (coz se shoduje s tvym pozorovanim, pokud to bylo tento rok).
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    PAVELK: Myslis IBKR (Interactive Brokers)? Posilal jsem z Revolutu a dorazila uplne stejna castka jako jsem poslal, coz me u USD prevodu celkem prekvapilo. U TransferWise bych cekal, ze to budou mit jeste lip poresene jinak je ta jejich sluzba dost na nic.
    PAVELK
    PAVELK --- ---
    Nemate nekdo zkusenost z letoska s posilanim USD z Transferwise na IB?
    Pokud se neplketu, IB CE ma ucty v evrope, tak mam trochu obavy aby tam nebyly poplatky korespondencnich bank pri posilkani z US uctu Transferwise.
    QUIP
    QUIP --- ---
    NELDE: Je to vsude dost marny. Zalozil jsem Hello (i kdyz to trvalo tyden!) a jeste ted byla dobra moznost presunout koncici ING konto k Reifce (1% do 300 000 na 1 rok).
    KOC256
    KOC256 --- ---

Svezl jsem se za poslední půlrok na vlně kryptoměn

60 hlasy od 60 respondentů

NELDE
    NELDE --- ---
    A je aktuálně nějaký spořící účet zajímavý?
    Podle https://www.banky.cz/prehled-a-porovnani/sporici-ucet/ vypadá nejlépe Hello a mSpoření. Na mSpoření jsem peníze dal, ale tam se to myslím vztahuje jen na spořící položky, ne? Navíc to má být od 3/5 jen 0,4% (teď 0,9% do 100k))
    Hello má od 1/5 jen 0,6% (teď 1% do 200k).
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MUXX: zaplatila jsem pres nakonec pres IBAN, diky za odkaz:)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NAVARA: Tak podrobně jsem to nezkoumala, ale.bylo by to vtipné :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    NAVARA: Takže jsme zase tam, kde jsme byli. S jediným rozdílem, že bych se zbavila té Monety.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELLAS: a poplatek za investici je 3%? :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    EDERA: Procti si podmínky... ten úrok získáte, když aspoň stejnou částku investujes a ta sazba tam bude taky vysvětlena.
    https://www.kb.cz/cs/obcane/sporeni/sporici-ucty-a-terminovane-ucty/sporici-ucty
    EDERA
    EDERA --- ---
    Zakládal jste teď někdo účet u KB? Mají na rok účet vedený zdarma a spořák "až 3 % p. a. do výše 3 milionů Kč". To "až" mě trochu mate. Ale mám teď spořák nula nula nic v Monetě (povinný přesun z Wüstenrot), tak zvažuju, že bych ho zrušila a přesunula se o dům dál.
    MUXX
    MUXX --- ---
    KRISKA: Jak to dopadlo?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GOR: je to mala castka a udelam to asi spis podle toho navodu od MUXX. nemam eurovy ucet a nevim, kdyz poslu castku v eurech, aby dorazila spravna cilova castka kupci (znam castku v kc) + tam nejde dat VS pro naparovani. no prekvapilo me, ze pry z cz to takto lide delaji bezne bez problemu, kdyz me to nechce sezrat ani jedna banka ze dvou.
    GOR
    GOR --- ---
    KRISKA: No, neni to nutne, z cisla uctu jde udelat iban a penize poslat SEPA, viz MUXX.
    O jakou castku jde? Mas EUR ucet s castkou nebo budes teprve konvertovat?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GOR: takze si sehnat nekoho s fio by mohlo byt reseni... diky
    GOR
    GOR --- ---
    KRISKA: IMO to jde jako vnitro zadat jen ve Fio, byt to dnes uz nema moc vyznam.
    MUXX
    MUXX --- ---
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ahoj, muzete mi prosim poradit? mam zaplatit na zahranicni - sk - ucet u fio xxx/8330
    a banka mi hlasi neplatny kod banky. prijemce tvrdi, ze lide z cr takto plati bezne a bez potizi, ze iban a castku v eurech, o kterou jsem pozadala, k nicemu nepotrebuji. mam to pry zadat jako beznou platbu. to mi ale nefunguje ani u jedne ze dvou bank co mam. je nejaka moznost jak tuto pltbu zadat? dekuji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam