• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    EDERA
    EDERA --- ---
    Tak jsem se v rámci dědického řízení po tetce stala klientem tří dalších bank, kde jsem dosud žádný účet neměla. :-D Ode dneška mám další internetové a mobilní bankovnictví na porovnání. Vytvořila jsem další heslo podle pravidel, která se odlišují od těch předchozích, nastavila si uživatelské jméno, které snad nezapomenu. A zatímco mBank a UniCredit mají šestimístný PIN na vstup do mobilního bankovnictví a Raiffka čtyřmístný, tak ČSOB má pětimístný.:-O
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    RATTKIN: Ja bych se tedy u doplnkoveho penzijniho sporeni rozhodoval podle jinych faktoru nez jednoduchosti a aplikace. Na netu snadno najdes srovnani vykonnosti jednotlivych fondu od jednotlivych spravcu. Ja mam napr. CSOB a v bankovni aplikaci vidim stav fondu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    RATTKIN: U penzijního moc nepotřebuješ online tool, spíše je třeba se dívat na výnosy, aby nešly peníze do minusu.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Prosím tip na jednoduché penzijní připojištění, zaměstnavatel mi bude přispívat.
    Mám mBank a Revolut, tak něco v podobném duchu (online nebo appka)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ELIJEN:
    Tve hodnoceni A/B plyne z nepochopeni segmentu na ktery utoci. Oni se nesnazi pokryvat ty sluzby co pises, protoze je mainstream nepouziva. Co se tyce me jako obycejneho uzivatele, tak mi u A/B za 10+ let pouzivani chybela snad jen kreditka, kvuli ktere jsem si zaridil ERSTE. Zbytek tebou pozadovanych sluzeb je proste pro jine banky.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    NAVARA: Jestli to bylo neco technickeho, tak to asi chapu.

No zkusim u nich zazadat o hypo a uvidime :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Jako celkem mne dostalo, že si ČSOB troufla do aktualizace podmínek ( [NAVARA @ Banky, bankovnictví, bankovní operace] ) napsat, že banka může při poradenství zohledňovat svůj vlastní zisk nad zájmy klienta :)

Měl jsem za to, že něco takového je vyloženě proti pravidlům ČNB…
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ELIJEN: Když jsem měl nějaký bug / něco nefungovalo tak týdny, když jsem poslal dotaz mailem (na mail pro premium), tak minimálně dny.

Ty ano, ale tvé protistrany ne nutně (případně to nemohou zajistit u jejich protistran) - a proto to ty banky zkouší blokovat.

Přesně takové výhodné produkty :)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    NAVARA: Co myslis tim, ze rychlost ne? Prevody nebo support?

AML a KYC u crypta mi nevadi, vse mam legalne a danim. Jen je blby, kdyz banka blokuje prevody, protoze je to jejich politika (RB) nebo nejsou schopny najit jinou korespondencni banku (AirBank).

Investice bych tam klidne presunul, ale bojim se, ze tyhle banky budou mit jen takove ty vylozene "vyhodne" produkty s poplatkama v procentech rocne.

Kdyby obrat pocitali jednou za 3 mesice, tak je to snad v pohode, ale platit kazdej mesic 800,- za vedeni uctu, protoze jsem zrovna nefakturoval, je dost na prd.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ELIJEN: Můžeš případně plnit aum podmínku (1 mio) anebo hypotéku (3 mio)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ELIJEN: Jeden zdarma, dalších za poplatek můžeš mít kolik chceš

ELIJEN: Rychlost zcela určitě ne, devizový kurz podle částky a obratu - standard z webu, od nějaké cifry callentrum s lepším kurzem, od ještě vyššího čísla a pravidelně pak dealing.
    Crypto nevím jak teď, ale postupně přestanou být crypto-friendly všechny banky (AML), takže je to jedno. Zbytek by měl jít.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CAMELLA: IB vypadá pořád stejně, díky bohu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ELIJEN: jsem zvědavá, jak se ti bude líbit ve FIO - za mě nemá špatné IB, byť tedy design mi přijde jak doby před 10 lety (teda takhle, poslední rok nevím, změnilo se to?), ale naprosto tragické služby na pobočkách - ze svojí práce vím, že tamní bankéři mají snad nejnižší peníze ze všech bank na trhu a dle toho vypadá jejich motivace i skill. Vkladové služby dělají v omezených hodinách i objemech a tam, kde jsem před časem byla já, rychlost personálu připomínala lenochody z filmu Zootropolis.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    ELIJEN: prijem se v praxi kontroluje co tri mesice, devizovy ucet mam zadaco jeden, druhy mi dat bezplatne nechteli :)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    FORTRESS: Teď jsem tam volal a k Premium účtu je jen jeden a druhý prý za 20 Kč, asi to máš individuálně :)

Akorát teda ten 50k měsíční příjem se tam počítá prý každý měsíc, což mi jako OSVČ moc nevyhovuje. Erste to prý nějak průměrujou.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    RUI: Tak na tom seznamu, co jsem psal, jsou asi jen 2 věci, co by se dali brát subjektivně. To, že USD jsem musel jít vložit na pobočku jiné banky je prostě fakt.

Mě jako jedna z nejlepších bank z různých reakcí tady a jinde vycházela Fio, ale když už budu měnit banku, tak bych rovnou chtěl něco navíc.

Asi to fakt budu muset založit, otestovat a případně zrušit.
    RUI
    RUI --- ---
    ELIJEN: Já mám pocit, že jsi na Air Bank až moc přísný - taky mě nepotěšili tím, že začali blokovat převody na kryptoměnové burzy (sice to jde spíš asi na vrub Raiffeisenbank, ale to je uživateli jedno), ale jinak mám po několika letech užívání pocit, že je na ně v základních službách spoleh (odlehčené a lowcostové digitální bankovnictví s přehledným internet bankingem a solidní komunikací, celkem dobrou podporou cizích měn a hlavně bez výrazných výpadků a radikálních změn podmínek jako u řady jiných bank). Navíc třeba integrace Portu nebo jejich systém odměn je v českém bankovním prostředí docela progresivní počin. Jinak jednou mě moc příjemně překvapili, když mi někdo omylem poslal korunovou platbu na eurový účet - místo toho, aby ji směnili svým kurzem a připsali (což je standardní postup), mi zavolali a zeptali se, jestli to mají udělat, nebo platbu vrátit.

Erste (a z doslechu i ČSOB) jsou fajn produkty, ale pokud hledáš progresivní banku (a bereš Air Bank jako málo progresivní) a zároveň bezpečný přístav pro krypto-transakce, tak si nemyslím, že zrovna tohle je směr, kterým jít. Ale my ti tu stejně moc dobře neporadíme, stačí vidět různé názory lidí tady - lepší bude dohodnout si v obou schůzku a zajít se vyptat, případně prostě založit a osahat si, ostatně vypovědět bankovní služby je naštěstí dost jednoduché.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    ELIJEN: Já mám CZK/ EUR / USD a nic neplatim.

U blokování plateb netušim, ale bankám obecně vadí "nezvyklé" transakce jak objemem tak destinací.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    RUI: No AirBank a Revolut mám taky, ale z toho seznamu AirBank nic neumí... takže Erste nebo ČSOB snad horší nebude. AirBank měla být ta progresivní super banka, ale prostě se od založení už nějak moc neposouvaj nebo chtějí zůstat "air".

FORTRESS: Asi stačí aby pro začátek neblokovali platby jako AirBank (resp. RB). ČSOB ale i na webu píše, že nabízí jen JEDEN cizí účet :-/
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Mám oboje a pochybuju že budou krypto friendly když od investic do něj ještě před pár lety zrazovali.

Erste má "premiovou kovovou kreditku"
    Obě banky při převodu víc peněz USD/EUR umí udělat individuální kurz
    Cizoměnové účty jsou zdarma a jdou navázat na jednu kreditku
    Individuální přístup umí, ale nevyužívám, stejně tak akce. Teď mě v Erste zvali na promítání novýho Bonda někdy v září.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam