• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    GOR
    GOR --- ---
    RUI: Nikdy se mi teda nestalo, ze by to bylo 4 dny v kuse. Budu tu Curve muset prostudovat. Uz ted to mam divocinu - z kreditky dobiju Revolut, z Revolutu Crypto a Cryptem platim. Dalsi mezikrok bude bezva :-D
    RUI
    RUI --- ---
    GOR: Není to poprvé, už měli s SMS problém několikrát. Curve naštěstí tohle řeší - tenhle mezikrok při jejím použití odpadá.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MVEK: Přitom kurví karta napojená přes Paypal (kde mám region CZE) je ok :)
    MTHU
    MTHU --- ---
    MVEK: Takhle to mají dost často streamovací platformy, kvůli různým právům v různých zemích. A třeba Spotify má taky různé ceny per země. Takže si tak "ověřují", že jim nekecáš.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Každopádně jsem dostal potvrzení od Steam store - prostě neakceptují, abych nakoupil od tohoto mezinárodního giganta virtuální zboží kartou vydanou v Litvě nebo Británii, když jsem rezident ČR. Nějaká novinka.

NAVARA: Ano, do tohoto týdne mi nedošlo, že karty Revolutu jsou vydané v zahraničí. Teď už to dává smysl. Smutné je, že podporu ComGate to taky nenapadlo, a to jsem Revolut zmínil, a oni jsou platební brána, tedy by měli vědět, o co jde. Ale u nich mě přístup obecně nepřekvapil, ale to je už nad rámec tohoto fóra.
    GOR
    GOR --- ---
    GOR: Tak v mezičase podpora Crypto.com přiznala, že mají s SMS pro 3ds "technical issues".
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    SPLIFFBOY: CSOB mi udelalo totez, naprosto zbytecny zajezd uprostred morove epidemie pres pul Prahy. Ale pan si to za ramecek nedal, krome sarkastickych komentaru dostal i zadani na minimalne hodinu prace
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    SAYUZ: tak me vlastne nechteli nic, c*raci. Tak jsme proste poklabosili. A to me na objednany termin nejdriv nechali 17 minut sedet v kresilku. Meli celkem kliku, ze jsem byl v dobrym rozmaru. Priste callcentrum planujici schuzky s bankerkou poslu do prdele rovnou.
    GOR
    GOR --- ---
    Prosím, kdo máte Crypto.com platební kartu, chodí vám poslední dny 3ds SMSky?

Díky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MVEK: Některé české obchody blokují karty vydané v zahraničí, případně karty označené jako business
    MTHU
    MTHU --- ---
    MVEK: Zkus checknout prvních 8 číslic tady https://binlist.net/
    MVEK
    MVEK --- ---
    MTHU: Británie mě napadla, ale já zkoušel i jednorázovou virtuální kartu Revolutu, a tu si myslím, že jsem naposledy používal někdy v létě, pak byla obnovená.

Nicméně podobně mi ty karty odmítl nějaký český e-shop, resp. jejich brána Comgate před rokem. Tehdy jsem ani nemusel dopsat celé číslo karty a rovnou mi brána řekla, že tuto kartu nepodporuje. Comgate podpora se tehdy vykrucovala, že jsem zadal špatně údaje (jasně, když ani nedopíšu číslo karty...), a to jsme zrovna zvažovali jejich bránu na jedno malém webu použít, radši jsme si to pak rozmysleli:-).
    MTHU
    MTHU --- ---
    MVEK: Asi jen začali matchovat tvoje bydliště se zemí, v které byla karta vydána. Pokud máš nějakou starší Revolut kartu, bude mít pravděpodobně britský BIN. Platba přes PayPal půjde. Tam se země nějak ověřuje přímo proti účtu, kartu to "odstíní".
    Ale už se mi stalo před pár lety, že mi Spotify odmítlo prepaid kartu, a to i schovanou za PayPalem. Teď už jsou Revolut karty Debit.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    MVEK: Paypal umoznuje platbu provest kartou, jen skrze Paypal API, cili nabijet to neni potreba. Ale pri platbe si musis dat pozor, aby zuctovani probehlo konverznim kurzem banky a ne Paypalu. Je tam na to nejaky nenapadny klikatko v dialogu platby. Paypal te od toho bude zrazovat a upozornovat, ze to nemusi byt vyhodny.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Po pár letech minimálních problémů s Revolutem jsem narazil, nepovedlo se mi zaplatit na Steamu pro neznámou chybu. Naposledy jsem platil stejnou virtuální kartou Revolutu v srpnu v pořádku.
    Po dotazu na podporu obchodníka jsem se dozvěděl, že musím objednávky provádět na adresu, kde se fyzicky nacházím, a že musím použít platební metodu registrovanou pro stejnou zemi/region.

Napadá mě jen, že se něco změnilo po podepsání smlouvy pro Revolut Bank v srpnu, každopádně čekám na odpověď od podpory Revolutu. Jinak mě to velmi zklame, zrovna na Steamu jsem využíval výhodnou konverzi měny (oproti mBank). Tak leda, že bych pak Revolutem nabíjel PayPal a pak platil jím, ale nejsem si jist, jestli PayPal eviduje peníze v eurech, nebo v Kč, a navíc mi ho možná už pomalu zrušili pro neaktivitu:-).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MIKEE: Ano a ja pred par dny se ptal zda to nekdo dokaze zrekapitulovat. A vsichni soupali nohama.

Tak bud to nikdo nevedel a nebo nikdo nechtel pomoci.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    KOC256: hm, o tomhle davali echo tak pred pul rokem, ne?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    Takže...

Od 1. 9. (!) je třeba mít v produktech (zůstatek, investice, důchodko, ...) průměrně za tři měsíce (prý se počítá průměr na den zpětně) 250 000 Kč + 70 000 průtokový příjem.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    NELDE: tak ja s nima resil ten refinanc s velkym predstihem, kdyz to vypadalo, ze uroky pujdou nahoru a chtel jsem si naklady na dlouho zafixovat, takze uz jsem upsanej. Uroky se pak vlivem pandemie dostaly na novy dno, ale neprevest uz ted skrz pripadnou sankci neni moc alternativa.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SPLIFFBOY: Co se týče hypoték, tak KB měla takový ambivalentní přístup ke klientům - asi lépe nepřevádět, než se přestanou chovat jako děti.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    SAYUZ: tos me dost vydesil, to je uplna nocni mura, ze by se mnou KB rozjela takovou schuzku :D ale ja tam hypoteku prevadet teprve budu, tak v tom snad mit bordel jeste nemuzu... i kdyz.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam