• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    EDERA
    EDERA --- ---
    DJFRACTAL: Nefunguje, ovšem mou vlastní blbostí.
    Začalo to tím, že jsem si koupila nový mobil. Hezky jsme tam přetáhli všechno, co bylo ve starém a dcera byla naprosto uchvácena myšlenkou, že můj starý mobil by mohla dostat její nejkamarádka, která má teď v tečce konečně certifikát, jak prodělala Covid, takže, mami, jupí, honem ten starej smaž do továrního nastavení a my jdem do Costy na kafe. A jak jsme obě zbrklé (po kom to to dítě má), tak jsme to udělaly, než mi došlo, že apky bankovních aplikací se sice překopírovaly, ale že jsou prázdné.
    Takže si dávám kolečko oživování aplikací pěti různých bank, což bez e-klíčů v mobilní apce není zdaleka tak triviální a sestavuju žebříček podle kritérie, kde to bylo uživatelsky nejsnažší.
    Překvapivě zatím vede mBank, kde se člověk do internetového bankovnictví dostane jen na heslo a pak už to v něm šlo propojit s novým mobilem.
    U Raiffky mě to stálo několik placených SMSek, ale povedlo se to taky zprovoznit bez e-klíče.
    Apka UniCredit se zcela zablokovala. Ale na pobočce (v neděli večer na Floře) mi poradili, že ji musím úplně smazat a znovu stáhnout a pak to jde oživit. Done.
    Zbývá právě ČSOB a AirBank.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    Už to šlape
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    DJFRACTAL: ne, ani web, ani bankovnictví
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    funguje vám teď elektronické bankovnictví u ČSOB? za mě je to celé down, i jejich stránky, zrovna kdyz to clovek potrebuje :)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    MAGE: náhodou jsem koukal na Fio a ti taky od 1.2. zvyšujou úrok na 2,5% pro vklady do 200k.
    MAGE
    MAGE --- ---
    psala Hello Bank: "Hned od začátku února opět zvyšujeme úrok na spořicím účtu z 1,8 % na 3,1 % ročně až do výše vkladu 200 000 Kč."
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF: ale asi to je mimo, nepochopil jsem, jak bys tam výhodné poslal peníze
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    DAKRLS: jeden startup má peníze v US bance, za ty roky jsem dostával výplaty přes PayPal, transferwise a teď Roklen. Tak jukni - nevím co jedeme za službu přesné, ale asi je to tahle:

https://www.roklen.cz/roklenfx
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ADAMM: tak to se omlouvam. Tak asi tw.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LOPIN: no to pochopil jsem DAKRLS vysvětluje, že nejde, protože - https://www.revolut.com/en-NZ - na Novým Zélandu si nemůžeš - zatím - "lokálně" udělat Revolut účet, takže to nejde dobíjet místní kartou.

Takže bych si tipnul, že nic lepšího než TransferWise asi nebude. Respektive, chtěl jsem poradit zeptat se na triky v NZ auditku tady, ale koukám, že to DAKRLS už udělal a odpověď dostal :)
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    DAKRLS: nasunes si nzd do revolut jako nzd, tam to prevrdes na czk a posles s ceskycho revolut uctu na cesky bankovni ucet. Urcite nic v cizi mene neposilej do czk fio, tam te odrbou jejich kurzem nejvic
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    KALIBAN: O tom jsem taky přemýšlel, ale pokud zvolím, že chci udělat vklad v NZD automaticky mi to hodí IBAN číslo a možnost "via card" tam neni.
    No a pokud použiju NZ kartu pro vložení peněz na můj českej Revolut účet, tak jak to dělám třeba s Fio kartou, kde bude probíhat konverze z NZD na euro/Kč? Já si nejsem jistej, jestli ten převod na euro neproběhne už na straně NZ banky, čimž pádem tratim macky.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    DAKRLS: debetka toho NZ uctu na revolut a tam to prevest... zaplatit si premium na revolutu na okamzik toho prevodu a pak ho hned zrusit
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    Mate někdo tip, jak lze momentáně nejlépe převést peníze z NZ účtu do evropy (Fio/Revolut)?
    Mezinárodní platba přímo z ASB účtu se nevyplatí z důvodu jejich nepříznivýho kurzu při konverzi na euro a dalších známých a skrytých poplatků. Pak jsem koukal na Transferwise a tam to vychází lépe. Existuje ještě nějaká výhodnější cesta?
    Potřebuju převést cca 10k NZD.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MTHU: dík, to jsem potřeboval. tak očividně ta moje MC má český BIN, čerstvá tátova VISA ale britský - to je pěkně na hovno, musím říct :(
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    EMBI: Hele oboji je pocitan na 7-8 let a ta hypoteka je u 25-30 let jeste horsi (4.29%). Vzdycky byl velky rozdil: HYPO 2-3% RPSN, spotrebak 5-7% RPSN.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: bohužel tento nešvar se rozšiřuje po celém světě. Bankomaty chtějí za výběr zahraniční kartou (Revolut se hlásít jako britská, možná ty novější jako litevské, to nevím) poplatek kolem 6 USD, takže si i české bankomaty rády ukousnou. Podobnou částku chtěl bankomat Air Bank, naopak bankomat Komerční banky vydal peníze bez poplatku.
    V zahraničí mám čím dál častěji problém najít bankomat, který si nebude účtovat poplatek
    MTHU
    MTHU --- ---
    ADAMM: Mně fungoval vždy nejlíp https://binlist.net/
    EMBI
    EMBI --- ---
    PETER_PAN: ten spotrebak zpravidla nejde natahnout na 30 let. A casto je to nejaka bonusova urokova sazba.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    a soucasna situace na ceskem bankovnim trhu me neprestava udivovat.
    - Kdyz bych si chtel vzit 1M CZK HYPO tak jsem nekde kolem 4.1% RPSN.
    - No a kdyz bych si chtel vzit spotrebitelsky uver na 1M CZK tak mi nabidnou RPSN 3.97% bez jakehokoliv kryti a zastavy. Tak jsem blbej nebo co?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam