• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM: Díky! Včera bonus z mBank dorazil... :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    mBank rozdává 2000 Kč ;)

mBank rozdává 2000 Kč na podporu bezpečných online plateb kartou. Dosáhne na ně skoro každý - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/clanky/mbank-rozdava-2000-kc-na-podporu-bezpecnych-online-plateb-kartou/
    MAGE
    MAGE --- ---
    tak nejspise mohlo za problemy napojeni Fio banky, po odpojeni vse zacalo fungovat spravne a funguje to i po naslednem znovupripojeni Fio banky
    MAGE
    MAGE --- ---
    SILVEIG: tak radsi neupgraduj =D
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    MAGE: nedělá mi problémy. iOS 15.7 verze smart banky jak ty.
    QUIP
    QUIP --- ---
    MAGE: Me to rovnou spadlo a objevilo se jen tlacitko "odeslat report". A tohle se mi stalo asi 2x - 3x za dobu, co jsem ji pouzil asi 4x.
    MAGE
    MAGE --- ---
    QUIP: hazi ti to nejake chyby? Treba "Omlouvame se, ale nastala neocekavana chyba. Opakujte akci jeste jednou." ?
    QUIP
    QUIP --- ---
    MAGE: Mam ji jen kratce (kvuli zmene trvaleho bydliste) a nekolikrat mi spadla (na Androidu), takze o kvalite si nedelam iluze.
    MAGE
    MAGE --- ---
    Cau, za posledni cca 2 tydny mam neskutecne problemy se smarbankou od Monety, skoro vse co v ni chci udelat budto hodi chybu nebo se toci loader. Mam posledni iOS 16.0.3 (iPhone11) a verzi smart banky 55.2.0-4145. Tak se chci zeptat jestli to nekomu z vas taky tak blbne?
    KY_109
    KY_109 --- ---
    87HIGHFLYER: Hlavni otazka je asi tva danova rezidence (ktera nutne nesouvisi s trvalym pobytem). To bys jim ohlasit mel, dolozit lokalni danove identifikacni cislo a oni ti mimojine prestanou danit zisk z uroku (ktery pak priznas jako prijem v zemi, kde jsi danovy rezident).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Je z nejakyho duvodu vhodne hlasit bance presidleni do zahranici (Evropa)? Adresa trvaleho pobytu zustane v CR
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    Ahoj, chtěl jsem se zeptat na akce 2000 od CSOB a 12x lístek od Unicredit. Obě jsou bez podmínek nebo je tam nějaký háček co mi unikl? Díky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: jj, mBank on-line, sice horší než "vyřešíme sami", ale pořád o dost lepší než "musíš na pobočku".

teď jsem nejvíc nasranej na polskou Millenium bank, protože ta to sice on-line umí - ale jen pro polskou občanku. českou jim musím přivézt ukázat 🤦🏻‍♂️
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Ja menil doklad letos a myslím, že přes IB fotku chtěli... u mBanky určitě a CS myslim ze ne. Ale nikam jsem nechodil :-)
    QUIP
    QUIP --- ---
    ADAMM: Nevim, co si Air Bank stahuje, nebo ne, ale ted jsem se tam po letech prihlasil a vidim tam:

O dodání nového dokladu vás nejspíš požádáme: 11.02.2018
    Tou dobou mi asi koncila puvodni obcanka. O nic me nepozadali a zadne udaje si nezaktualizovali. Adresu bydliste i korespondencni tam mam vyplnenou starou.

...ale aspon to tam ted slo vsechno naklikat online, vcetne poslani fotky obcanky.
    QUIP
    QUIP --- ---
    DAVIDOWITCH: Prave kvuli tomu covidariu jsem si rikal, ze to uz dneska nebude problem a kazdy rekne "jasne, umime, poslete...". Naivka :)
    Zatim teda bylo nejvetsi dobrodruzstvi u Trading 212, kde mi dolozeni zmeny adresy zabralo asi 3 hodiny na chatu se supportem, zatim co u Revolutu to bylo bez problemu a navic, vypis z Revolutu byl nakonec pouzit jako "proof of address" pro Trading 212.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Air bank píše, že si to stahuje sama z registrů a není potřeba chodit:

Změna osobních dokladů (a pohlaví) | Air Bank
    https://www.airbank.cz/co-vas-nejvic-zajima/zmena-osobnich-dokladu/

Tudíž by to logicky měli umět zvládnout stejně i všichni ostatní a pokud neumí, je to jen neochota do toho investovat.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    QUIP: KB, jen zavolali ze vidi ze mam novou obcanku a jestli je vsechno v poradku. Ale je pravda ze to bylo behem covidu.
    QUIP
    QUIP --- ---
    DAVIDOWITCH: Ktera to byla banka?
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Me posledne pri vymene obcanky (ale nestehoval sem se) banka jen rekla ze jim to nahlasil system a nic nepotrebujou..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Občanka je jedním ze způsobů, jak prokázat identitu - a je možné říct bance "ne" při pořizování její kopie (mohou si místo fotky udělat opis informací z ní). Ve smlouvě bývá povinnost sdělit (typicky do týdne) změnu údajů, ne už jak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam