MLIKARNA: Air Bank, ČS a Unicredit má stejný věrnostní program, který pro ně provozuje Dateio. Tj. seznam partnerů je stejný, liší se ale v některých případech výše bonusů. A to nejen mezi bankami, ale i mezi klienty stejné banky. Konkrétně ten Albert měl u Air Bank někdo 2 % při nákupu nad 500 Kč a jiný 5 + 5 % při libovolném nákupu. A každý měsíc se to mění. Kdo má všechny tři banky, může vždy mrknout u které má pro konkrétního obchodníka nejlepší nabídku.
Občas jsou "těžkokaliberní" nabídky, jako třeba u ČS, která dávala 20 % za nákupy v Albertu a Globusu všem klientům.
Těch 20 % u Alberta už dávalo smysl, ty 2 % moc ne, protože u Alberta jsou ceny obvykle vyšší. Před Vánoci měla zase akce Hello Bank - 10 % ve všech hyper a supermarketech a pak taky obdobnou akci pro drogerie a lékárny. Na rozdíl od Alberta se to ale nemuselo "zapínat".
Samozřejmě ideální je "vratka všude". Ta ČS Transparentní kreditní karta má 1 % ze všech plateb přes Internet (do čehož se počítá i nabíjení Revolutu :D ).
Tak každý si vybere banku dle svého gusta, já se snažím těžit ze systému co nejvíc. Výhodné kurzy, výhodné úroky, bezplatné výběry z bankomatu (zejména v zahraničí), různá pojištění ke kartě, vratky za platby,...
Tohle když shrnu, tak mi AirBank nepřijde extra zajímavá. Na špičce není v ničem. Kurzy dost špatné, poplatek za výběr z bankomatu (zejména mimo Evropu) vysoký, služby ke kartě v ceně žádné a ani za peníze to není žádná hitparáda, IB mi moc nevyhovuje (ale jsou horší), třeba mi vadí nově zavedený limit na okamžité platby jen 50 000 Kč (naopak jiné banky z původních 100 000 Kč zvyšovaly). Má ale velmi dobrý marketing a i klientsky vstřícný přístup.