• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ADAMM: priznam se,ze to az tak neresim . historie ppf mi rika,ze kellner nebyl zadny svatousek, kuponovka, lichva pres home credit,byznys v rusku od 90's a navic lezeni do prdele cinskym komousum. kellner si platil dva nase prezidenty 😂
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VYHULENY_UFO: jestli jsi spokojenej s RB, tak bez ironie fakt gratulace. to se povede málokomu. a pokud ti záleží na chování vlastníka, tak RB... no řekněme to takhle: PPF z Ruska prakticky kompletně odešla, RB tam realizuje zdaleka největší zisky ze všech evropských bank.
    NELDE
    NELDE --- ---
    VYHULENY_UFO: Asi jak kde, na Andělu chodím už několil let kolem jejich "pobočky" se 3 pracovníky a 3 bankomaty. Jenom to vypadá trochu jinak - sedíš vedle pracovníka a koukáte do počítače spolu.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    VYHULENY_UFO: V klidu, nikdo ti to nenuti. Kazdej vlastnik bude delat zmeny ve vlastnicky strukture kdyz to pro nej bude vyhodny.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ALTOR: ja byl s prvni kellnerovou bankou taky spokojenej, pak nas prodal raifaisence a uz sem nikam nesel. jsem taky skvele spokojen a nemusim trpet pod diktatem ppf
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    XCIDER: možná to aktualizují v dávkách
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    PATRIKCHRZ: jj, napojeni nejspis zadne neexistuje. Ale zkouseli jsme i to co rikas (ja zadaval ucet, na ktery kolegovi taky do AB prisla platba) a taky se to nevyplnilo. Tudiz tam jsou jeste nejake dalsi limitace...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    XCIDER: ne, žádné napojení na banky, které by toto zjišťovalo, není. Air si prostě vede vlastní databázi, takže stačí, aby v minulosti přišla platba na kterýkoliv účet v bance, ne jen tvůj
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    VYHULENY_UFO: Ja jsem s airbank spokojenej. Jednoduche, primocare a spolehlive.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CAMELLA: tak to je dost trapny, obycejna bezna banka jako ty ostatni banky. byla by legrace, kdyby se jednou ppf rozhodlo airbanku prodat nejaky prastary bankovni skupine ze zacatku dvacateho stoleti... treba raiffaisenbance :D
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VYHULENY_UFO: pobočky mají už minimálně 9 let, spíš víc, stejně jako svoje bankomaty
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    a uz ma airbank konecne svoje bankomaty a kancelare v kamennych budovach nebo aspon v nakupnich centrech, aby se s nima daly resit problemy? pamatuju, ze kdyz airbank zacinala, tak pro sve klienty nemela ani bankomaty a lidi museli draze vybirat z konkurencnich bankomatu. vlastne nemeli ani prepazky, kam by se dalo zajit a ten banker v reklame to vychvaloval jako budoucnost bankovnictvi, kdy uz nebudou tradicni banky potreba.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    Airbank to doplnuje uz ve chvili, kdy je vyplneny cely cislo uctu. Ne vzdycky, nejspis to zalezi na tom, jestli to podporuje banka prijemce a maji vzajemne napojeni....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ZBYNEK: AirBank to umi. Mozna ve chvili kdy uz probehla platba, ale ukazuje mi to cele jmena, ktere obcas ani neznam.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MADCAT: ne, nejspíš neumí
    ZBYNEK: ne, fakt to u EquaBank fungovalo
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MADCAT: Hele, to asi nebude úplně záklaní věc, pochybuji že podle čísla účtu lze (snadno!) zjistit majitele.
    Tipnu si, že jméno majitele ti to ukázalo pouze u účtů, se kterými sis už poslal nějaké peníze.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Hele Raifka neumí takový to co uměla Equa - že když jsem zadával příkaz v mobilu, tak hned po zadání čísla účtu příjemce platby mi apka ukázala kdo je majitelem účtu, nebo možná technicky přesněji řečeno jak je ten účet nazvanej? To byl nějakej řekněme ne zcela běžnej bonus té apky od Equa bank, nebo naopak apka Raifky neumí jinak základní věc?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tohle umí i mBank ne? S tou eKartou, ne?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KULA: bacha na to, že když bude vydavatel svině, může to požadovat i soudně. Zrušením/neplatností karty jeho nárok na předplatné nezaniká. V mém okolí se pár lidí nepěkně spálilo se seznamkami.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KULA: Stale je to mozne.
    KULA
    KULA --- ---
    Kdysi dávno uměl Revolut vygenerovat a poté zrušit virtuální platební kartu. Je tu někdo kdo ho používá a případně by věděl, jestli to stále ještě je možné? Ptám se proto, že celkem úspěšně zapomínám vypínat předplatný a Vaculík z Auto.cz mi za 200,- zase až tak atraktivní nepřijde :D a tak nechci zadávat kartu, za kterou bude víc prostředků.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam