• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Skoro lituji, že ji nemám (-;
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    další akce

NELDE
    NELDE --- ---
    NELDE: Tak snad hotovo, PIN poslali na pobočku, v bankomatu jsem aktivoval kartu a PIN změnil - to fungovalo zcela standardně.
    Kdybyste někdo chtěl využít nabídky KB pro klienty HB a nechtěl mobilní bankovnictví, tak to jde a mohu poradit, jak toho dosáhnout bez slepých uliček (-; Jen je asi lepší si to mobilní bankovnictví nainstalovat.
    JTP
    JTP --- ---
    NELDE: Když to bylo minule, šlo to i na ONO.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    PATRIKCHRZ: A nebo to maji proste zasmluvnene dopredu a ta akce musela probehnout.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE:
    V mailu se nic o konkrétní značce nehovoří. Známá dnes tankovala mojí karto na MOLce a o víkendu chce v Polsku, tak pak můžu dát vědět :)

NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: To jsem zvědav. Z HB mi řekli, že úvěrové produkty zatím vypovídat nebudou, to znamená, že s nimi mají nějaké úmysly. Ale to se týká skutečných úvěrů.
    Myslíš, že se jim to vyplatí - tolik to tu cenu zase nenavýší - kdo ji neužívá, tak to použije a splatí.
    Mimochodem je to jakákoli stanice nebo jen vybrané typu Shell?
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    Moneta má úrok na spořáku 5,5 %, stačí zase povyhrožovat převodem peněz jinam.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: to ne, ale může kreditky prodat jiné bance, jako "živé", tj. za vyšší cenu
    NELDE
    NELDE --- ---
    SPLIFFBOY: Vtipný je, že končí, takže takovou akcí nové zákazníky nepřitáhne.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    To je stejne vtipny, jak se letos banky predhanej s cashbackem. Muzeme vlade a jeji windfall tax podekovat se peknou naloz darecku…
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    k vybraným kreditním kartám nyní posílá Hello info o akci - 10 % bonus při nákupu u čerpací stanice ode dneška do konce víkendu. Max 500 Kč
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    FLEGMA: když jsem pracoval v pojišťovně, tak nám "zmrazili" platbu pro našeho škodního zástupce v Anglii kvůli jménu poškozeného v poznámce (arabsky znějící jméno). A začali nám pak blokovat všechny platby ve prospěch škodního zástupce, dokud jsme věrohodně nedoložili "nezávadnost" transakce.
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    PATRIKCHRZ: Díky, ještě zkusím zahrozit a použiju tvoji formulaci. Ono to není žádné hnidopišství, kdybych na druhou stranu něco já zaplatil pozdě bance, tak hned skáčou pokuty a sankce klidně za den prodlení. AML red flag je myslím nepravděpodobný, protože plus mínus stejnou částku posílám každý měsíc a obě firmy jsme z IT sektoru, obor vývoj software, tedy žádný strip klub nebo Monte Carlo autobazar :-)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: Jenže pro banku není zase tak těžké si obhájit/zpětně vyfabrikovat, že to opravdu pozastavili kvůli AML, ačkoli skutečný důvod byl jiný.

NAVARA: Tak u věcí minulých je to poněkud nerelevantní, neboť pokud dojdu k závěru, že jde o podezřelý obchod, tak ten obchod vůbec nemám provést, příp. musím odložit splnění příkazu klienta až do uplynutí lhůty, kterou má FAÚ na posouzení. Kdybych reportoval o tom, jak jsem pro klienta před rokem propral peníze, tak bych si sám sral do kalhot :-).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GHOSTSTALKER: no, ale aspoň víš, na čem jsi. Hlavně arbitrovi nemůže lhát. Takže ty se dozvíš, že máš problém s AML. A nebo zjistíš, že byl problém s vnitřními systémy banky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GHOSTSTALKER: Vím, že připravovaný trestný čin (a nejspíše i probíhající), ale i reportoval věci minulé - třeba i kvůli kterým se na tebe obrátil?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CERMI_FOX: Ano, pokud klient páchá něco, co je v rozporu s AML předpisy, tak mám povinnost to oznámit.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    GHOSTSTALKER: offtopic, ale to mě zaujalo. Ty jako advokát máš povinnost naprášit klienta o tom, co ti, ve vší důvěrnosti, sdělí? Advokátní mlčenlivost tu neplatí?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak to odůvodnění je obvykle "Provedení transakce jsme pozdrželi na základě AML předpisů. Podrobnosti Vám bohužel nemůžeme sdělit." :-) Já třeba jako povinná osoba-advokát vůbec klientovi nesmím sdělit, že jsem ve vztahu k němu oznámil podezřelý obchod. Předpokládám, že to stejně budou mít banky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam