• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    DARK_ONE
    DARK_ONE --- ---
    NELDE: dik, u SEPA se ale zadava pouze iban, posledne uvedenym validatorem projde, BIC/SWIFT ale vypadne REVO. Udajne revolut letos zalozil irskou pobocku a zmigroval tam irske zakazniky s irskym iban. Podpora u Creditas si s tim nevedela rady (resp odpovedela, jestli by ten iban nemel byt Litevsky, pokud jde o revolut), ale imho by mohlo jit jen o to, ze maji 'starou' databazi, proti ktere to overuji. Poslal jsem to pres kamarada, ktery revolut ma.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DARK_ONE: https://www.theswiftcodes.com/swift-code-checker/https://www.theswiftcodes.com/swift-code-checker/ tvrdí, že to neexistuje. Zná jen REVOIE22. Možná to jen ten důvod. Třeba je to typo.
    Zkusil bych IBAN v nějakém checkeru: https://www.theswiftcodes.com/iban-checker/, mělo by to vygenerovat Swift
    DARK_ONE
    DARK_ONE --- ---
    NELDE: BIC REVOIE23
    NELDE
    NELDE --- ---
    DARK_ONE: Opravdu irský? Mám revolut a ten IBAN je imho Lotyšsko (BIC REVOLT21).
    Jasně, že platba do Irska je zahraniční, ale je divné, že by to nešlo jako SEPA, Irsko je přeci v eurozóně. Zkusil bych tedy Creditas, jak správně zadat SEPA platbu.
    Jinak ten Revolut si klidně zřiď, je zadarmo a celkem se vyplatí - hlavně pro okamžité převody v jiných měnách - posíláme si takhle s kolegy peníze, kdykoli jsou v ČR nebo my u nich. Plus to má lepší kurzy než mBank svět. Nevím jak jiné kreditky, ale pro mBank je doplnění Revolutu platba na internetu, tedy se počítá bezúročné období.
    Nebo užij někoho, kdo Revolut má. Pokud chceš pozvánku do Revolutu, mohu poslat.
    DARK_ONE
    DARK_ONE --- ---
    Pokouším se poslat kamarádovi cca sto euro jako SEPA platbu z Creditas na protiúčet u Revolutu - Irský IBAN. Creditas vyhodnocuje platbu jako zahraniční, na což se ale vztahují jiné poplatky. Je to PEBKAC (domnívam se, že Irsko je v SEPA), nebo to souvisí s Revolutem (který tvrdí, že SEPA platby podporuje), nebo mám zavolat Creditas? Rád bych se vyhnul zřizování Revolutu kvůli jedné platbě.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nemáte někdo zkušenost u ČS s upozorněním George (netuším, zda přes mobilní app, nebo při SMS), že nedoporučují potvrzovat transakci kartou, že jde asi o podvod?
    Jeden člověk mi to hlásil na našem maličkém e-shopu s PayU bránou. Ale není to dobrý známý, abych z něj vytáhl třeba screenshot nebo něco a mohl otravovat ČS. Nechápu totiž, co je špatně. Ale nikoho dalšího s ČS zatím nemám, abych to zkusil.
    DICK85
    DICK85 --- ---
    PUEBLO: Mám to stejně.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    MAGE: Jj letos na road tripu po Pobaltí jsem ji hodně používal
    MAGE
    MAGE --- ---
    PUEBLO: a je k tomu i zdarma EUR VISA karta
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    Vyhovuje mi EUR účet u Monety a jejich směnárny s kurzy skoro jako u Revolutu
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MMORT7: AirBank má taky EUR účet zdarma, ale stejně jako předchozí bez úroku
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MMORT7: používám fio eurový účet - výhoda je, že je zdarma vč swift převodů a karty. Úrok je ale 0. Spořící účty v EUR jsou v česku nedostatková věc bohužel
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MMORT7: já mám EUR účet u Creditas, ale to z toho důvodu, že vklad hotovosti je zdarma a zejména je pro mne důležitý výběr hotovosti - do ekvivalentu 0,5 milionu korun je za 10 korun. Jezdím se potápět do zemí, kde euro není národní měnou, takže nemám možnost je tam vybrat z bankomatu.
    Navíc docela zajímavá funkce karty - platby v jiných měnách než EUR a CZK jsou přepočítány kurzem MasterCard do EUR bez dalších příplatků.
    Účet i karta je zdarma. Ale úrok je tam čistá nula.

Kdyby ti nevadil alespoň krátkodobý termíňák, tak možná J&T
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    Poradíte?
    Potřebuji EUR účet k uložení cca 40k, v rámci ČSOB Premium bych to měl zadarmo, ale překročil bych limit pojištění.
    Na účtu nebudou žádné obraty, spíš naopak, karta k účtu neurazí ale není potřeba. Ale fakt se mi za účet nechce platit. Naopak bych se nezlobil nějaký úrok. Raději banky zaběhlé než obskurní. A kdyby šlo založit online tak ideální.
    Doporučite mi?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PAKOK: každému vyskočí něco jiného. Je fakt, že 5,3 % už jsem měl z akce před tím.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak jsem to zkusil u MOnety taky a vybaflo na mě ať neodcházím, že mi nabídnou 5,3 % :-) Tak nevím...
    Má ještě někdo nějakoou čerstvou zkušenost?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    TOOMIX: Mea culpa.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VLASTIS: vyberu odchozí, dám opakovat a vyberu datum kdy se to má poslat. Ale trvalý příkaz z toho neudělám, jen tu platbu můžu zopakovat.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    TOOMIX: Najdu v odchozí platbu. Dám opakovat. Výběru odkdy a potvrdím. Zrovna tohle u Raiffeisenbank funguje rozumně
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    TOOMIX: KB to kdyžtak umí taky
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KEL: je. Používám soukromě Air Bank a Raiffku, pro SVJ pak ČSOB CEB a Monetu. AB suveréně nejlepší
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam