• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ATUARFIK: minus muze bejt za to, Reifka je zarazena na seznam subjektu, ktery sponzorujou ruskou valku na Ukraine, nicmene sama tam ucet mam, potom, co mi skoncily adi tri banky, takze ja nerikam nic...
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ATUARFIK: Mínus mi nic neříká - můžete mě nasměrovat, proč je můj příspěvek v tomhle klubu nevhodný?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Filtrovala jsem (tady i na stránkách banky), ale nenašla. Máte někdo prosím zkušenost s účtem pro dítě 11 let u Raiffeinsenbank?
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    PATRIKCHRZ: Air Bank je ta o kteríé se bavíme. Pro mě nejméně podstatná (z těch tří) , ale jediná, kde nyní (od předchozího týdne) k jednou účtu máme dvě karty
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PUSCHPULL: u té "nefunkční" - jsou povoleny "platby přes internet"?
    U té druhé - podle mne záleží na bance. Pokud si dobře pamatuji, u některých karet po skončení platnosti mě to vyzvalo k aktualizaci data platnosti a CVV, jiné bylo nutné zadat celé znovu.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Snad mám na tento dotaz vybrán správný thread.

Používám mobil k placení kartou
    Tři účy u třech bank.
    Jedna je výchozí, samozřejmě.
    Nyní, v 11/23, jedna karta z těch nevýchozích končí.
    Přišla mi dnes nová.
    Jak správně postupovat?
    Jen aktivovat? Nebo ještě odebrat z mobilu starou a přidat novou?
    Do toho všeho jsem u stejné banky požádal o druhou kartu k tomuto účtu abychom měli, měl já i manželka, svou vlastní kartu.
    Ta dorazila cca před 14 dny.
    Aktivoval jsem ji, provedl první platbu s vložením do terminálu a zadáním pinu.
    Přidal ji do mobilu, ale při prvním pokusu a bezkontaktní platbu mobilem nebyla transakce akceptována.
    Mám tedy v mobilu nyní dvě karty této banky (napojené na jeden účet).
    Jedna expiruje 11/23 a funguje (zatím) v mobilu, druhá, ta přidaná, nefunguje v mobilu. Jinak s ní platit bezkontaktně lze.
    Jsou nějaké doporučení jak postupovat v případě konce platnosti a pokračování s novou kartou?
    Děkuji za trpělivé odpovědi.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kdybyste chtěl někdo odměnu 1000,- od mBank za nový účet. Ty podmínky vypadají splnitelné.
    Odměna 1 000 Kč za doporučení pro vás i vaše známé | mBank.cz
    https://www.mbank.cz/promotion/doporuceni/
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    STARDAY: Aha tak dik, tim padem jsem schizo. Ja jsem u CSOB par mesicu a byla jsem zvykla ze vsech ostatnich bank, ze se tam nazev zobrazi.
    Tak pardon.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    V transakční historii také pod čísly
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    SINEAD: Mam to tak odjakziva

SINEAD
    SINEAD --- ---
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Ted koukam ze jsem se blbe vyjadrila. V seznamu trvalych plateb je mam s nazvy, ale v seznamu transakci (tedy tam, kde se to objevi, kdyz to odejde) se mi misto nazvu zobrazuje "Trvaly elektronicky prikaz c.31".
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SINEAD: Mám je tam s původními názvy, napiš jim ať ti to opraví / aspoň pošlou ze záloh ty původní názvy k číslům účtů
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    SINEAD: mám tam jeden a ten zůstal včetně jména tak, jak byl
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    SINEAD: Jeste koukam, ze se tam ty cisla priradily nejak random, pac tam i prikaz c.31 (tolik jsem jich v zivote nezadala).
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Cus, je tadu nekdo u CSOB? Je mozny, ze prechodem na novou appku bankovnictvi mi zmizely nazvy trvalejch prikazu? Nebo jsem uz schizofrenni...ted koukam a mam tam vsude "trvaly prikaz c.1" atd.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADM: Je jedno, kde je vydána. Země se rozlišují podle čísla karty. Vydavatel má většinou čísla pro různé země. Takže když máš českou adresu, vydají ti kartu s českým číslem
    ADM
    ADM --- ---
    je to tak, pak stejne ale revolut karta (vydana v litve nebo jakym pobalti ci irsku - vsecho EUR zeme) nemela pri vyberu 40 eur nabizet menovou konvezi jak pise BIMBAS:
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ADM: potvrzuju, co pise GHOSTSTALKER: , bankomat neresi menu karty, ale orientuje se podle zeme vydani. Konverzi mi nabizi eurove bankomaty i ke kartam vydanym ceskymi bankami k eurovym uctum.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    V Rakousku to samý, chtěl po mně poplatek jak Raiffeisen tak Erste bankomat
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADM: Bankomat AFAIK vubec zustatek/menu na uctu neoveruje, ale vychazi ze zeme vydani karty.
    ADM
    ADM --- ---
    BIMBAS: to se mi nezda, pokud mas na revolutce zustatek aspon tech 50 EUR, tak ten bankomat nema co mluvit o konverzi z CZK
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam