• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OMNISLASH: QR kód musíš plátci poslat, tvoje telefonní číslo už má (a používá, třeba pro whatsapp, telegram,...)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    DYNK: Priznam se, ze moc nevidim prinos tohile reseni v dobe, kdy jsou tu bezne rozsirene qr kody. Platba s qr je naprosto jednoducha, umi ji snad vsechny bankovni appky a presne to riziko omylu pri zadani, ktere je tady zmineno jako duvod, eliminuje.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Za me krok spravnym smerem, jen nechapu ten limit 5000 Kc. Snad se nebude jeste snizovat jako tomu bylo u okamzitych plateb.

Šestice bank spouští platby přes telefonní číslo. Zjednoduší posílání peněz - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-sestice-bank-spousti-platby-pres-telefonni-cislo-zjednodusi-posilani-penez-239730
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ATUARFIK: minus muze bejt za to, Reifka je zarazena na seznam subjektu, ktery sponzorujou ruskou valku na Ukraine, nicmene sama tam ucet mam, potom, co mi skoncily adi tri banky, takze ja nerikam nic...
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    ATUARFIK: naše dítě tohle u raiffky má asi od 12. Žena která tam má taky účet jí na to komplet vidí. Má k tomu spořicí účet je bylo nějaký velký zmatení za jakých podmínek tam jsou dobrý úroky, ale nakonec to bylo něco úplně divnýho, jako že je třeba třikrát zaplatit kartou a už jsou tam dobrý úroky navždy. Obecně to dělá co jsme chtěli a bylo jednoduchý to zařídit.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ATUARFIK: https://www.rb.cz/osobni/ucty/bezne-ucty/ucet-pro-studenty-a-deti

“Věk 0–26 let

Je-li vám méně než 18 let, je třeba uzavřít smlouvu za přítomnosti zákonného zástupce (včetně předložení jeho dokladů totožnosti a vašeho rodného listu). Váš doklad totožnosti nám doložíte, pokud budete chtít k účtu vydat debetní kartu. V případě, že chcete účet ovládat přes internetové nebo mobilní bankovnictví, tak kromě dokladu si nezapomeňte vzít svůj mobilní telefon.”

Osobní zkušenost nemám.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ATUARFIK: jo takhle, to jsem z toho vubec nepochopila :D takze ty se ptas, jestli nekdo nahodou nevi z osobni zkusenosti, ze by raiffka vubec nabizela detske ucty.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    STARDAY: Díky, takovéhle upřesnění je užitečné. Takže, pokud mám upřesnit, jde o následující:

- u RB mám vlastní účet, proto tam. U nich jsem informace o možnosti účtu pro dítě nenašla - než budu kontaktovat bankéře, napadlo mě, že je tady třeba někdo, kdo tohle nedávno řešil.
    - jde mi o běžný účet s platební kartou (možnost výběrů a plateb kartou), případně možnost plateb z účtu na účet.

Je ale možné, že nejjednodušší a nejvhodnější bude, když půjdu přímo za bankéřem, protože osobní zkušenost tady nikdo nemá a dohledávat informace za sebe samozřejmě po nikom nechci.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ATUARFIK: minus jsem ti nedala, ale tva otazka je takova naivne vseobjimajici. na co presne se ptas? co od toho uctu ty nebo potomek ocekavate? proc zrovna raiffka?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ATUARFIK: Mínus mi nic neříká - můžete mě nasměrovat, proč je můj příspěvek v tomhle klubu nevhodný?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Zrušíme dlouhodobé fixace u hypoték, hrozí banky - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/finance-zrusime-dlouhodobe-fixace-u-hypotek-hrozi-banky-40450119
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Filtrovala jsem (tady i na stránkách banky), ale nenašla. Máte někdo prosím zkušenost s účtem pro dítě 11 let u Raiffeinsenbank?
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    PATRIKCHRZ: Air Bank je ta o kteríé se bavíme. Pro mě nejméně podstatná (z těch tří) , ale jediná, kde nyní (od předchozího týdne) k jednou účtu máme dvě karty
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PUSCHPULL: u té "nefunkční" - jsou povoleny "platby přes internet"?
    U té druhé - podle mne záleží na bance. Pokud si dobře pamatuji, u některých karet po skončení platnosti mě to vyzvalo k aktualizaci data platnosti a CVV, jiné bylo nutné zadat celé znovu.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Snad mám na tento dotaz vybrán správný thread.

Používám mobil k placení kartou
    Tři účy u třech bank.
    Jedna je výchozí, samozřejmě.
    Nyní, v 11/23, jedna karta z těch nevýchozích končí.
    Přišla mi dnes nová.
    Jak správně postupovat?
    Jen aktivovat? Nebo ještě odebrat z mobilu starou a přidat novou?
    Do toho všeho jsem u stejné banky požádal o druhou kartu k tomuto účtu abychom měli, měl já i manželka, svou vlastní kartu.
    Ta dorazila cca před 14 dny.
    Aktivoval jsem ji, provedl první platbu s vložením do terminálu a zadáním pinu.
    Přidal ji do mobilu, ale při prvním pokusu a bezkontaktní platbu mobilem nebyla transakce akceptována.
    Mám tedy v mobilu nyní dvě karty této banky (napojené na jeden účet).
    Jedna expiruje 11/23 a funguje (zatím) v mobilu, druhá, ta přidaná, nefunguje v mobilu. Jinak s ní platit bezkontaktně lze.
    Jsou nějaké doporučení jak postupovat v případě konce platnosti a pokračování s novou kartou?
    Děkuji za trpělivé odpovědi.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kdybyste chtěl někdo odměnu 1000,- od mBank za nový účet. Ty podmínky vypadají splnitelné.
    Odměna 1 000 Kč za doporučení pro vás i vaše známé | mBank.cz
    https://www.mbank.cz/promotion/doporuceni/
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    STARDAY: Aha tak dik, tim padem jsem schizo. Ja jsem u CSOB par mesicu a byla jsem zvykla ze vsech ostatnich bank, ze se tam nazev zobrazi.
    Tak pardon.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    V transakční historii také pod čísly
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    SINEAD: Mam to tak odjakziva

SINEAD
    SINEAD --- ---
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Ted koukam ze jsem se blbe vyjadrila. V seznamu trvalych plateb je mam s nazvy, ale v seznamu transakci (tedy tam, kde se to objevi, kdyz to odejde) se mi misto nazvu zobrazuje "Trvaly elektronicky prikaz c.31".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam