• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: ten export jde jen v internet bankingu, v mobilu ne
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    87HIGHFLYER: Air Bank kategorizuje automaticky, můžeš si tam kategorie nasázet a k platbám přiřazovat ručně a do csv to taky umí exportovat
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Doporucte mi pls banku co, ma dobrou kategorizaci plateb v appce a daji se exportovat v nejakym dobrym formatu (csv, excel). Existuje i najaka, kde si ty kategorie muzu nastavovat sam? Pripadne nejaka 3rd party appka ktera umi propojeni s jinymi bankovnimi appkami a resit to pak v ni. Ja to delam oldschool pres spreadsheety ale treba je neco modernejsiho a bez prace
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    EXAGE: tak pak to je věštění z křišťálové koule:)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SMOKY: Az od zari, vyslo to takhle blbe a kdyz jsem se ptal v Monete na refinancovani, tak by mi stejne uz dali podminky zari.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    EXAGE: budeš mít smlouvu ještě teď v srpnu nebo až od září?
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Prosba o radu na refix. 5mio, na rok 4.99% nebo na 3 roky 4.69%?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Možná ještě jedna užitečná vychytávka. Můžu si přepínat, jestli uvidím všechny účty najednou, nebo jen účty určitého majitele. A to pod stále stejným přihlášením, není tedy nutné se odhlašovat a přihlašovat, jako u většiny bank.

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    FERRENC: obecně bych se držel doporučení toho, kdo s tím bude pracovat, případně doporučení výrobce účetního SW.

Ano, FIO je (ten starý, ne ty pokusy o inovace teď) McDonald. Ber, nebo nech být. Problémy minimální, ale když jsou, úplně velká vstřícnost z nich nečiší. Na nějaké "indivindi" zapomeň úplně.

S tím IB FIO je to pravda. U FIO je oddělené internetové bankovncitví a účet. Můžeš mít IB "bez účtu" a pak si k němu přídávat různé, ke kterým máš oprávnění. Třeba já si můžu přepínat mezi mými účty a účty SVJ, kde jsem místopředseda.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    FERRENC: myslim ze technicky nejdal, co se tyce moznosti exportu, aviz, datovych typu a i komunikace s podporou, jak technickou tak zakaznickou je CSOB. Co se tyce napojeni nemel jsem zatim problem, vsude bylo csob podporovane, dobre se resi pristupy pro dalsi osoby, podepisovani, cekarna na prikazy k uhrade apod.
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    PATRIKCHRZ: Díky za tip. Náš účetní mi doporučuje právě FIO, má tam spousty účtů i pod jedním IČ (vytváření se zdarma, snadno) a má údajně super propojení - export. Co mě ale popravdě děsí, je jejich "komunikace" - jsem potenciální klient a neberou telefony a nedopovídají na emaily. Co až budu potřebovat řešit něco zásadního?

Nyní máme KB a je to tragédie z hlediska online bankovnictví. Mají dokonce 2 verze - to nové rozhraní neumí např. nahrávat dávky, proto pořád musím lézt do toho starého, šíleného UX. A na nastavení exportu dat pro účetní je manuál na 10 stránek. A navíc to vyžaduje nějaké desktop apps apod. Na druhou stranu mají dobrou klientskou podporu, osobního bankéře.

Na první pohled se mi zdá inovativní Airbanka, která ale zatím neumí s.r.o. A i když to spustí, měl bych právě obavu, že začnou s velmi osekanými službami.

Je vcelku problém se v tom vyznat, protože funkcionality typu: export, v jakých formátech, kam lze a jak zasílat/ stahovat výpisy, správa uživatelů, oprávnění, držet se v cloudu, práce s dávkovými soubory, online terminály v mobilu (přes NFC) apod. si člověk osahá až používáním a pak je pozdě. Proto díky za každý názor.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Nejinovativnější..nejedou všechny firmy na vlastní inovativní verzi multicashe ? Nebo to není to co hledáš ? Většina molochů jede na tomhle, stejně tak většina ERP systémů podporuje natahování či tvorbu multicash souborů. Inovativní to bylo asi v roce ...95 ? :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Které je opravdu agilní u KB - jsou položky v menu, kde ti to napíše, že to ještě není dostupné.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    C8400: tak třeba velká trojka - KB, ČS a ČSOB mění podmínky cca co 2 roky a to včetně prémiových účtů. Na jednu stranu říkají, jak jim jde o dlouhodobé vztahy a přitom nikdo neví, jaké budou podmínky za rok či dva. Třeba ČS nalákala klienty na levnou energii a pak je prodala Bohemia Energy https://faei.cz/ceska-sporitelna-ma-vazny-reputacni-problem-klienty-ktere-pred-rokem-prodala-bohemia-energy/. Nebo agilně zavedla online platformu Brokerjet pro obchodování, aby ji pak zrušila - https://www.investicniweb.cz/investice/brokerjet-cs-konci-jak-pokracovat. Nebo před pár dny mi ČS napsala, že George nebude fungovat na mém mobilu a ať si koupím novější

U KB jsem přímo viděl na Jobs.cz reklamu na příjem agilních programátorů (teď zrovna přechází KB na nové internetové bankovnictví).
    C8400
    C8400 --- ---
    PATRIKCHRZ: To je dobrý postřeh, že innovativní a stabilní spolu nejsou vždy úplně kompatibilní. Ta spolehlivost má možná vyšší hodnotu než neustálé změny.... něco na uváženou, FERRENC, jestli fakt chceš tu nejinnovativnější...

A pokud FIO je ta nejspolehlivější, zajímalo by mě, kterou by jste označili za nejinnovativnější?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    paranoidní si můžou i sledovat veškeré provedené akce na účtu všemi oprávněnými osobami :)

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    FERRENC: import i export v různých formátech je přímo v internetovém bankovnictví. (spojeny dvě obrazovky do jednoho screesshotu)

Spíš se zeptej svého dodavatele účetního SW které banky a jak do hloubky má implementovány.

Co na FIO opravdu oceňuji, je široký rozsah správy práv. Každý (zaměstnanec) má svůj vlastní přístup s různým rozsahem oprávnění - prohlížení, prohlížení + zadávání transakcí, prohlížení + zadávání + podepisování transakcí.

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    FERRENC: tak třeba FIO veřejně poskytuje svoje API dávno před tím, než to v omezené míře bylo bankám nařízeno. Ale za "inovativní" bych ji rozhodně neprohlásil, naopak, má velmi omezený rozsah služeb a přidává je jen velmi pozvolna. Na druhou stranu, služby spouští už vyladěné, velmi málo mění ceny a podmínky - na rozdíl od většiny bank, které jedou "agilním" způsobem, tj. vypouští nedoladěné produkty a ladí je "za pochodu", aby už byl zároveň připravován nástupce v době, kdy si produkt konečně "sedne"
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    Ahoj, poradíte mi, prosím, která banka má podle Vás nejinovativnejší služby? Mám na mysli e-bankovnictví, propojení s účetními systémy, export dat apod.? Potřebuji pro firmu. Moc díky.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SPLIFFBOY: ČS už se na Facebooku omlouvá
    MUXX
    MUXX --- ---
    SPLIFFBOY: Nejede
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam