• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    VECTOR: ja sem je kupoval nad museem v nejakym asijskym kseftu, maj je i na Korunni. v mrazaku vydrzej dlouho.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    HENNYVILLE: kde se prodavaji? ja znam suseny krevety jen jako krmivo pro vodni zelvu, a to asi nejsou ty samy .)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    ZUZKAOU: Dodávku nemáme a do nejbližšího makra je to 50 km. Nákup se nějak splichtí po bližších diskountech.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DA_NIELA: 80 není moc, chce to ideálně mít makrokartu a nakoupit velkobalení v makru. Jestli to pořádá nějaké sdružení, tak by si tu kartu měli zařídit, pokud ji nemaj - dostanou pak normální fakturu.

    Jo a při nákupu je ideální, když půl nákupního družstva nakupuje podle seznamu a druhá půlka vezme plný vozík, zaplatí ho, vyskládá do auta a pak se vrátí pro další mezitím naplněný vozík, zaplatí ho a naskládá do auta. Dost to zrychlý čas. Jen to chce nejprve kupovat věci těžké na dno auta.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DA_NIELA: žahour je ovoce rozvařené s cukrem na omáčku. 2
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    ZUZKAOU: Vdolky jsou skvělá myšlenka. Až na to že jich bude muset být aspoň 300 ... nebo 200 větších.
    O žahouru nemám žádnou kozistentní představu, než že je to růžové ... a podezřelé. Ale zaguglím.
    A co se týká rozpočtu: při plné ceně vychází 1 den na táboře se vším všudy na 150 Kč. Při slevě, o kterou si požádá obvykle nadpoloviční většina účastníků, je to 100 Kč. O režiích nemám představu, spousta věcí je za dobré slovo, ale snad neudělám velkou chybu, když bud počítat, že na stravu máme max 80 kč/den.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DA_NIELA: leco je docela dobry jidlo, jednoduchy i do kotliku...
    bez tocenaku, jen s vajickem! a chlebem

    ja mela na tabore nejradsi spagety s kecupem a se syrem :D
    jednou jsme do nich omylem dali cukr misto soli.. taky se dalo :D
    deti maji proste jiny chute no :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MUI: já zase čočku nejím už od základky a jen na táboře udělám výjimku a dám si s dětma :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    knedlýky a blbouny se žahourem ? wow...to neznam :-D
    KEEE
    KEEE --- ---
    MUI: a teď ještě patřičně malý stany... tábor plynovejch komor! :o)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jo a vdolky vlastně nejsou moc složitý a jsou extra vděčný. A pokud knedlýky, tak kynutý blbouny se žahourem...
    KEEE
    KEEE --- ---
    DA_NIELA: čočka, čočka a zase čočka :o)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DA_NIELA: tady jsou přípravy na vaření na jednu akci kde byli rodiče s dětma, ale teda v kuchyni a tuším že jsme měli 120 kč/den.

    Ale třeba tam najdeš něco co tě bude inspirovat. Nejvděčnější byly těstoviny, sladké věci, hamburgery (ale s těma bylo děsně práce) a pochopitelně buřty na ohni.

    https://docs.google.com/...0AlfO8eSJmu7idHNBdGc2RFFOZ0hNbXNrRElRVkR6Z3c&usp=sharing&authkey=CIv8vZwM
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Bavilo by vás někoho sestavit jídelníček na tábor pro 80 dětí?

    Vaří se na kamnech na dřevo v polní kuchyni (bez trouby). Kuchaři jsou tři a neprofesionální, dva z nich jsou středněvěké ženy se silnými točeňákovými návyky, třetí jsem já :-). Jde o tábor s nízkým sociálním prahem a peněz fakt není nazbyt.
    Budu ráda za každou myšlenku navíc, jak prostředky neutratit za nesmysly, vyrobit něco jedlého a nestrhat se.
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    MACHALIK: nene ty kusy jsou vsechny nama vysetrovany takze tuhle.variantu muzu vyloucit...a hned po rozbourani jsem si harfy nasekala zavakuovala a odpoledne doma uvařila...no nevadi i tak diky:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    A zavináče někdo vyrábíte? Nějakou obměnu by to možná chtělo...Budu mít o víkendu nějaké ryby a nachystala bych je na zahájení prázdnin.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mně se líbí, že když dojde osoba, která vaří, jak se to hned pozná už jen z keců.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    DOOMBRINGER: Dělala jsem ji v bylinkové krustě, ležela v tom od rána naložená, resp.obalená a byla super. Recept byl myslím z Apetitu.
    Podruhé jsem ji dělala v nějaké hořčicovo medové marinádě, což bude asi podobné tomu, co píšeš.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    DOOMBRINGER: Priloha asi jen stouchacky s jarni cibulkou, nebo pazitkou.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Do ceho nalozit veprovou panenku vcelku?

    Plan je takovej, ze chci v sobotu k obedu od rana trapit na nizkou teplotu kachnu (klasicky jen se soli a kminem) a prijede neocekavana navsteva a druhou kachnu uz nesezenu. Tak tu panenku bych chtel potom k te kachne ke konci prihodit, abych ji neususil.

    Napadlo me ji nalozit jen do sladkoslanyho laku, ale jestli mate nekdo lepsi napad, tak poprosim.
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    KEEE: tak když jsou dobrý rajčata, což teď už je možné sehnat, tak nejdříve rozmixuju a pak hodně dlouho svařuju a napaluju. Odvařím několikrát, napoprvé jen troškou vína, ať tam není přílišná kyselost, a pak už vodou. Mám poměrně rád, když jsou v polévce cítit semínka, takže občan podélně rozříznu rajčata, vyndám dužinu, a tu pak přidám rozmixovanému tělu rajčete. Ve chvíli, kdy pomalu karamelizují rajčata je možné přidat na jemno na nudličky nakrájenou cibuli a restovat. Mám rád přidat čerstvou opálenou sladkou papriku na jemno rozmixovanou, ale nedávat jí tam moc, ono by to zesládlo. Následně přidat vývar, rozředit, balsamikový ocet trochu, a do polévky nechat zavařit třeba řapíkatý celer na skus. Výsledkem je silná a velmi intenzivní chuť.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam