KEEE: tak když jsou dobrý rajčata, což teď už je možné sehnat, tak nejdříve rozmixuju a pak hodně dlouho svařuju a napaluju. Odvařím několikrát, napoprvé jen troškou vína, ať tam není přílišná kyselost, a pak už vodou. Mám poměrně rád, když jsou v polévce cítit semínka, takže občan podélně rozříznu rajčata, vyndám dužinu, a tu pak přidám rozmixovanému tělu rajčete. Ve chvíli, kdy pomalu karamelizují rajčata je možné přidat na jemno na nudličky nakrájenou cibuli a restovat. Mám rád přidat čerstvou opálenou sladkou papriku na jemno rozmixovanou, ale nedávat jí tam moc, ono by to zesládlo. Následně přidat vývar, rozředit, balsamikový ocet trochu, a do polévky nechat zavařit třeba řapíkatý celer na skus. Výsledkem je silná a velmi intenzivní chuť.