• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    CMLKA: ja mam elektrickej kontaktni gril a je to teda skvela vec, pouzivam velmi casto... maso i zelenina z nej jsou vyrazne lepsi nez z panve
    da se i rozlozit (=uz neni kontaktni, ale proste gril), a to nepouzivam, protoze to strasne dlouho trva
    muj pouzitelny pro max dva lidi kvuli velikosti plochy, grilovanou zeleninu sama pro sebe si beztak musim delat tak na trikrat...
    no ale za me rozhodne ano, az se rozbiju, kupuju novy :]
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    CMLKA: já dostal asi dva roky zpět od sestry nějaký kontaktní grill tohoto typu a docela mě baví. sice ho používám spíš výjimečně, jinak na něj padá prach na skříňkách nad kuchyňskou linkou, ale já prostě moc negriluju. Pokud už grilovat chci, s výsledkem jeho práce jsem spokojenej...

    Tefal GC305012 Gril Clasic UC600 | Alza.cz
    http://www.alza.cz/tefal-gril-clasic-uc600-d197223.htm
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    CMLKA: zalezi, jak moc to chce s pouzivat: budes delat casteji grilivacky na balkone, poradat doma vecirky? Na ty je supr, mam, nejaky s minipanvickama na drobnosti. Na vecirky, takove to, kdy se furt zobe jidlo, je dobry. Ale jinak kram, co zabira misto. Jestli ho pouziju petkrat do roka?
    MALKE
    MALKE --- ---
    CMLKA: Mám, zbytečnost.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    CMLKA: mám, ale zásadně z nej nadšena nejsem
    Philips Avance Collection HD6360/20 - Stolní gril
    http://www.philips.cz/c/vareni/avance-collection-stolni-gril-hd6360_20/prd/

    Na vyuzeni kouřem asi ok, ale na grilování mi přijde, ze ta teplota kolísá
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    CMLKA: podle mě zbytečnej krám. Rozdíl oproti dobře udělanýmu masu na ocelový pánvy je mizivej - hlavně to prostě zabírá místo, což je pro mě hlavní argument (taky malej byt plnej krámů)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    nemate nekdo stolni elektricky gril? je to fajn vec nebo zbytecny kram? mam mini byt bez balkonu, a obyc plynovou troubu, takte jina priprava nez na panvicce neni mozna...nejake tipy? diky
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    VECTOR: ja sem je kupoval nad museem v nejakym asijskym kseftu, maj je i na Korunni. v mrazaku vydrzej dlouho.
    ADD
    ADD --- ---
    ZUZKAOU: 80 Kč na osoboden je norma a není problém ji dodržet.
    MAKII
    MAKII --- ---
    DA_NIELA: jestli ti to pomůže, tady je jídelníček, co sme před pár lety měli na táboře, cca 70 lidí, obdobně polní podmínky (ale s troubou). Je to koncipovaný tak, aby v kuchyni byl 1-2 dospělí a sem tam nějaký dítě v rámci služby, takže nic složitýho. A na nákupy doporučuju aspoň ty tři lidi, jinak se zblázníš.. https://docs.google.com/...eadsheets/d/1H_4YQCA4zL2jHhrEPuy11s-3PU4BSIc31xJvGQVhp4k/edit?usp=sharing
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    HENNYVILLE: kde se prodavaji? ja znam suseny krevety jen jako krmivo pro vodni zelvu, a to asi nejsou ty samy .)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    ZUZKAOU: Dodávku nemáme a do nejbližšího makra je to 50 km. Nákup se nějak splichtí po bližších diskountech.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DA_NIELA: 80 není moc, chce to ideálně mít makrokartu a nakoupit velkobalení v makru. Jestli to pořádá nějaké sdružení, tak by si tu kartu měli zařídit, pokud ji nemaj - dostanou pak normální fakturu.

    Jo a při nákupu je ideální, když půl nákupního družstva nakupuje podle seznamu a druhá půlka vezme plný vozík, zaplatí ho, vyskládá do auta a pak se vrátí pro další mezitím naplněný vozík, zaplatí ho a naskládá do auta. Dost to zrychlý čas. Jen to chce nejprve kupovat věci těžké na dno auta.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DA_NIELA: žahour je ovoce rozvařené s cukrem na omáčku. 2
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    ZUZKAOU: Vdolky jsou skvělá myšlenka. Až na to že jich bude muset být aspoň 300 ... nebo 200 větších.
    O žahouru nemám žádnou kozistentní představu, než že je to růžové ... a podezřelé. Ale zaguglím.
    A co se týká rozpočtu: při plné ceně vychází 1 den na táboře se vším všudy na 150 Kč. Při slevě, o kterou si požádá obvykle nadpoloviční většina účastníků, je to 100 Kč. O režiích nemám představu, spousta věcí je za dobré slovo, ale snad neudělám velkou chybu, když bud počítat, že na stravu máme max 80 kč/den.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DA_NIELA: leco je docela dobry jidlo, jednoduchy i do kotliku...
    bez tocenaku, jen s vajickem! a chlebem

    ja mela na tabore nejradsi spagety s kecupem a se syrem :D
    jednou jsme do nich omylem dali cukr misto soli.. taky se dalo :D
    deti maji proste jiny chute no :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MUI: já zase čočku nejím už od základky a jen na táboře udělám výjimku a dám si s dětma :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    knedlýky a blbouny se žahourem ? wow...to neznam :-D
    KEEE
    KEEE --- ---
    MUI: a teď ještě patřičně malý stany... tábor plynovejch komor! :o)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jo a vdolky vlastně nejsou moc složitý a jsou extra vděčný. A pokud knedlýky, tak kynutý blbouny se žahourem...
    KEEE
    KEEE --- ---
    DA_NIELA: čočka, čočka a zase čočka :o)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DA_NIELA: tady jsou přípravy na vaření na jednu akci kde byli rodiče s dětma, ale teda v kuchyni a tuším že jsme měli 120 kč/den.

    Ale třeba tam najdeš něco co tě bude inspirovat. Nejvděčnější byly těstoviny, sladké věci, hamburgery (ale s těma bylo děsně práce) a pochopitelně buřty na ohni.

    https://docs.google.com/...0AlfO8eSJmu7idHNBdGc2RFFOZ0hNbXNrRElRVkR6Z3c&usp=sharing&authkey=CIv8vZwM
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Bavilo by vás někoho sestavit jídelníček na tábor pro 80 dětí?

    Vaří se na kamnech na dřevo v polní kuchyni (bez trouby). Kuchaři jsou tři a neprofesionální, dva z nich jsou středněvěké ženy se silnými točeňákovými návyky, třetí jsem já :-). Jde o tábor s nízkým sociálním prahem a peněz fakt není nazbyt.
    Budu ráda za každou myšlenku navíc, jak prostředky neutratit za nesmysly, vyrobit něco jedlého a nestrhat se.
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    MACHALIK: nene ty kusy jsou vsechny nama vysetrovany takze tuhle.variantu muzu vyloucit...a hned po rozbourani jsem si harfy nasekala zavakuovala a odpoledne doma uvařila...no nevadi i tak diky:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    A zavináče někdo vyrábíte? Nějakou obměnu by to možná chtělo...Budu mít o víkendu nějaké ryby a nachystala bych je na zahájení prázdnin.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mně se líbí, že když dojde osoba, která vaří, jak se to hned pozná už jen z keců.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam