• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    ZUZKAOU: Jj mam tu jeho knihu charcuterie a jsem z ni nadšen ;) uz jsem zkoušel kachni prsut a teď se mi susi veprova licka... Tak za týden cca plánuju si rozjet guanciale a pancettu ;)
    DIVER: Myslím ze jde o to ze tam zůstane jeste hodně těch dusitanu proto se to nalozene maso pouziva jen do vareni jako třeba americká slanina. Pokud chceš to maso jist rovnou tak jak píše Zuzka bud to chce jeste vyudit nebo nechát susit
    Pokud nemáš vhodnej prostor na suseni (ideál 8-15 stupňů ale ne víc než 21 a minimálně 60 ale ideálně 70% vlhkost) tak menší kousky jdou i v lednici
    DIVER
    DIVER --- ---
    ZUZKAOU: promin, ja to moc nepochopil, ale to soleny hovezi se musi jeste zpracovat (dusit, varit)? ja myslel, ze se to da jist rovnou syrovy. neco jako suseny maso...
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    KORAL: Jsem na mobilu takže se mi blbe posilaj odkazy ale doporucuju pohledat na youtube americké nebo irské recepty na corned beef


    Jinak nevím jestli to tu už někdo zmiňoval ale presto meat market v Karlíně je momentálně moje nejoblíbenější reznictvi, maso už jinde nekupuju
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Jerome Klapka Jerome ti ukáže, jak se to dá úžasně zkazit... :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    KORAL: Hele já vůbec nevim, teprve se chystám ten recept vyzkoušet, ale rigorózně dodržet postup u těhle patláma záležitostí se mi už dlouho nepovedlo. Minimálně Guiness sucks, v Marpeku začali točit vonačí černej špeciál...
    KORAL
    KORAL --- ---
    WILDENBURY_SQ: Nikde nezminují, že by se mělo dolévat vodou. To je tam jen to pivo a pokud ano, není ho málo na omáčku ?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    WILDENBURY_SQ: to bude taky dobry :-)
    (varim maso opravdu malo, posledni dobou tak jednou za mesic, tak proto jsem resila... )
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    GUDRUN: Burgoňón na milión způsobů mam celkem v malíku a nikdy se mi ho nepovedlo vyloženě zkazit, ale co mě zaujalo, je tohle:

    Irský guláš z Dublinu podle Dariny Allen | Chutné zakousnutí
    http://alenkyfood.blog.cz/1103/irsky-gulas-z-dublinu-podle-dariny-allen

    Že by další patlanice na milión způsobů, co se blbě kazí a málokdy urazí..? To nom...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: jinak vcera varena varianta tohohle:
    Hovězí na víně - Boeuf Bourguignon | Chutné zakousnutí
    http://alenkyfood.blog.cz/1104/hovezi-na-vine-boeuf-bourguignon

    a chutnalo to dobre uz z hrnce, tak snad to vecer bude jeste lepsi...
    AIJA
    AIJA --- ---
    Brňáci, u Havelkové mají líčka za 179,- a 139,-Kč. Ty levnější asi budou mražený, nestihla jsem to zjišťovat...
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    KEMENTARI: davam jeste kys.vokurky, sus.rajcata, estragon, chilli kdyz chces pikantni...
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    GEGI: celerová remuláda: celer na jemné nudličky, majonéza, citron, sůl, pepř :)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    ZUZKAOU: čočkovo- celerový salát s oříšky sounds interesting. Vyzkouším. Díky za tip :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    GUDRUN: Tak paráda! To už se pak nedá zkazit, budeš za kuchařskou hvězdu:-)
    KORAL
    KORAL --- ---
    Zvažuji udělat nakládané maso.
    Nikdy jsem to nedělal, ale říkal jsem si, že když je to léto, tak je na to ideální čas :-D

    Nějaká rada na maso a nálev s marinádou ?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    EDERA: ulovila jsem tam rano licka za uvedenou cenu, spokojenost, dik :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GUDRUN: krk, celkem snadno k sehnání a není moc drahej
    EDERA
    EDERA --- ---
    GUDRUN: Vinohrady zkus spíš ráno - když půjdeš od Flory směrem na Jiřák, tak první řeznictví vlevo je mívá pravidelně (pravda celkem draho - 199 Kč/kg). Ale odpoledne už spíš ne.

    Takhle pomalu tažený se mi povedlo i hovězí hrudí, ale na líčka to prostě nemá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: Když dojedeš na Kubáňské náměstí, tak hned u zastávky směrem z města je řeznictví kde mívají líčka a občas i oháňky, které jsou dušené taky famozní. Případně chtěj příčný řez kližkou - tedy i s kostí, ale to tady nemívají.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    GUDRUN: Loupanou plec, reznictvi na Vrsovickym namesti.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    AIJA: jo ty bych chtela, ale necekam, ze vejdu do masny a budou je mit. Vinohrady, ve stredu odpoledne - kam jit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam