úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
MACHALIK
---
---
15:27:56 18.7.2014
HENNYVILLE
: Za to prej získali tu třetí hvězdu... lentilles triple séchées au thym lard.
HENNYVILLE
---
---
15:23:22 18.7.2014
1 odpověď
MACHALIK
: potvrzuju ! kamos co byl v Nome na stazi rikal, ze Rene vymejsi sileny veci a tohle je jedna z jeho praktik.
MACHALIK
---
---
15:21:12 18.7.2014
1 odpověď
CMLKA
: V michelinskejch hospodách čočku před vlastním vařením namáčí a suší fénem až třikrát, získá tím vláčnost a hlubokou chuť. Nejprogresivnější kuchaři pak před spirálu umístí snítku rozmarýnu nebo slaniny a ovoní tím tu čočku.
87HIGHFLYER
---
---
15:12:24 18.7.2014
+8
MACHALIK
: omejvej si přirození vlažnou vodou, pomáhá to:)
MACHALIK
---
---
15:11:01 18.7.2014
2 odpovědi
-3
PEPITO
:
MIST
:
EDERA
:
...a rozinky, mrkev, jogurt, buchty, ředkvičky, hovězí, tričko...
CMLKA
---
---
13:00:44 18.7.2014
1 odpověď
ZUZKAOU
: jsou v lednicce....
no ne, ptam se, jestli mas zkusenost se zpetnym susenim...
EDERA
---
---
12:44:34 18.7.2014
AIJA
: Zvlášť to není ono. To do sebe nenasákne tu šťávu.
ZUZKAOU
---
---
12:02:06 18.7.2014
1 odpověď
+1
CMLKA
: ano, dva dny zapomenuté luštěniny ve vodě začnou nakvašeně pochodovat po bytě, natož v tomhle vedru. A klíčení je velmi riziková činnost a fakt se musí proplachovat.
CMLKA
---
---
11:50:28 18.7.2014
1 odpověď
ZUZKAOU
: vlastni zkusenost?? mozna ji uvarim...
ZUZKAOU
---
---
11:42:28 18.7.2014
1 odpověď
+2
CMLKA
: Do lednice leda uvařenou. Namočená ve vodě ti shnije, ve vlhku bez proplachování sice vyklíčí, ale taky zplesniví.
Usušit naopak jde - slej, propláchni, rozprostři na utěrku.
AIJA
---
---
10:49:20 18.7.2014
1 odpověď
+1
BONEMINA
:
Nádivku, která se už nevejde o masa, tak klidně uplácnu vedle. Nebo dám péct zvlášť do varné misky.
CMLKA
---
---
8:48:33 18.7.2014
VVENDY
: aha, a jo, to me nenapadlo....
VVENDY
---
---
8:13:19 18.7.2014
1 odpověď
+1
CMLKA
: ve vlhku vyklici a pak z ni udelat salat.
KLAAR
---
---
8:01:11 18.7.2014
CMLKA
: precedit a do lednice. uvidis, zda vydrzi...
CMLKA
---
---
7:43:39 18.7.2014
3 odpovědi
pls co myslite, dala jsem vcera namocit cocku, ale nestihla jsem ji uvarit a jedu na vikend pryc, myslite, ze v te vode vydrzi v lednici v pohode do nedele? Nebo ji mam radsi uvarit a zpracovat az v nedeli, zpetne ji susit je asi blbost ne?
A omlouvam se, pokud je dotaz prilis bydlenkovsky, ale nejak to nedokazu rozume posoudit :)
MIST
---
---
22:57:30 17.7.2014
1 odpověď
ADD
:
EDERA
:
PEPITO
: u nas se nedava slanina, ale pridava se jeste karamelizovana cibule, celerova nat a susene brusinky.
PEPITO
---
---
22:34:43 17.7.2014
2 odpovědi
EDERA
:
ADD
:
vlašský ořechy, játra (zčásti opečená na kostičky, část rozmixovaná) hodně zelený petrželky, trochu slaninky na malé kostičky, žloutky, mléko, osmahnuté kostičky z rohlíků, namočená houska, pepř, sůl, m.oříšek, tymián, zamíchat sníh...
EDERA
---
---
21:51:33 17.7.2014
2 odpovědi
ADD
: Já ještě radši tu verzi s játrama.
ADD
---
---
21:33:36 17.7.2014
3 odpovědi
EDERA
: Já vím, že je píšeš, já jen zdůrazňuju, že s nima je nádivka neodolatelná. :-)
EDERA
---
---
21:13:17 17.7.2014
1 odpověď
ADD
: Dyť je píšu - mandle jsou ta proměnlivá složka:-)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam