• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: cerveny, jedine cerveny.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Můj trabl, co s přebytkem dýňové polívky, se vyřešil. Vrátila se kámoška z dovolené :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: našel jsem více variant, co do vína. Jak bílé, tak červené. Červené mi přijde vhodnější, bílé mě láká víc. Nepodělá se to tím bílým vínem?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: brasato di manzo
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Rozmrazil jsem omylem hrudí určené na vývar. Je toho celkem dost, je na tom i spousta hezkého masa. Co s tím, krom vývaru?
    Mimo to mám dost vývaru z hovězích kostí, tak bych to rád nakombinoval. Nejraději bych něco na obíračku, nic sofistikovaného, leze na mě podzim, tak nějak upéct, podusit s hromadou česneku a zeleniny?
    AIJA
    AIJA --- ---
    TOOMIX:
    Pokud nepotřebuju vývar, tak žebra na medu peču normálně v zavřeném pekáči. Na začátku podliju asi dvoudeckou vody a otevřu ke kontrole nejdřív za hodinu...pak lehce podleju a matlám výpekem.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    TOOMIX: Obojí je imho o tom, aby šla lépe od kosti pri hlodani, nezatracoval bych ani jednu variantu, ale ohlídal bych si karbonizaci toho mála masa, co je na žebrech (=tak či onak, pomalu a dele, jak rika Kasumi).
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TOOMIX: Ja je nikdy nepredvaruju, ale snazim se je pect delsi dobu na mensi stupen..
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Zdravím, mám v plánu péct v. žebra na medu. Někdo radí je předvařit, někdo ne, je něco, na co si u toho dát pozor? Díky
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ANABEL_LEE: nejlepe ve slupce uvarit, nechat "vyschnout" na soli vyskladany na plechu. a hlavne je HNED zacit zdelavat, jinak testo pak uz jen ridne.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    DIKY MOC VSEM!!
    Uch, s mym, dedicnym knedlikovym prokletim to vsechno zni hrozne slozite. Ale ja to dam! Ne dnes, ne zitra, ale jednou mi vyjdou cepeliny jak maj bejt!:-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MOUNTBATTEN: babska rada rika, ze brambory na knedlik se musi varit vzdy den predem, nebo aspon noc predem .)
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOUNTBATTEN:
    Já jsem poprvé dávala vajíčko i trošku mouky. Měla jem strach, že to nebude držet pohromadě:-)
    Pak mi to vysvětlila jedna místní Ukrajinka...poměr brambor.
    Jo a musíš fakt pohlídat varný typ...
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    MOUNTBATTEN: začni s obyčejným bramborovým těstem. Potom s těstem ze syrových brambor a až to budeš dobře umět, začni s experimenty .
    Ony ty brambory jsou totiž pokaždé trochu jiné, takže je potřeba to asi 100x vyzkoušet :-)
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    MOUNTBATTEN: Preventivně podobné věci vařím raději na páře. Pak tedy je ta otázka poměru syrových a vařených a nakonec hodně záleží na druhu, občas i ověřený moučný knedlík z jiné odrůdy brambor (byť nakrásně varný typ C) udělá neplechu.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    AIJA: mouka se tam nedava vubec, nemela by, stejne jako vajicko.
    Obavam se, ze problem byl jinde, myslis ze urcite v nepomeru syrovych vuci varenym?
    GALE: take myslim, ani nevim, jestli jsme ho tam nakonec trochu dali, kdyz jsme ho uz cedili;-) Takze verim, ze dali malo.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOUNTBATTEN:
    Teď na to koukám...musíš dodržet poměr 1:4. Syrových brambor musíš mít 4x víc než vařených.
    GALE
    GALE --- ---
    MOUNTBATTEN: Myslím, že škrob byl ten problém. Do bramborových knedlíků dávám vždycky lžíci až dvě solamylu (dle množství těsta a vlhkosti brambor), aby se mi tohle nestávalo.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOUNTBATTEN:
    Vajíčko a trochu mouky?
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    achjo, jsem prokleta a neumim knedlik. Vubec zadny druh neceho knedlikovityho!
    Jak to, ze se mi dycky rozpadne?:-((

    Vim, delam chyby, neco opominu, zblbnu.... vcera jsem se pokousela delat cepelinai (bramborove sisky s mletym masem uvnitr). Inspirovala jsem se receptem, ale neco nedodrzela, toz tam mohl byt ten zakladni error?
    Popisu nas postup: 3 vetsi brambory uvarit (nebyly ale do rozblemcnuti), 4 vetsi brambory syrovy najednou nakrouhat, vytahnout z nich vodu.
    Spojit smes syrovych brambor s rozmackanyma varenyma, vyrobit z testa placku, do ni dat napln*, zabalit do cepelinu a dat do vrouci osolene vody. Na mirnem ohni varit cca 25 minut.

    (napln:mlete hovezi maso, spetka soli a cervene papriky , osmazena cibulka a vajicko)

    Vysledne testo mi prislo, ze bylo moc sypke, ale cepelin udelat sel. Jen se ve vode testo od naplne vytrhalo, proste tvar knedliku to nedrzelo:-((
    Pak jsem v jednom receptu cetla, ze pomer syrovych vuci varenym bramboram je vetsi (ve prospech syrovych). Take ze se pak do syrove smesi ma pridat skrob z vycezene vody, toho jsme dali asi hrozne malo (mozna vubec?).
    Byly toto ty zasadni errory, nebo jeste je chyba nekde jinde, treba spatny kucharsky magicky ritual apod?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam