achjo, jsem prokleta a neumim knedlik. Vubec zadny druh neceho knedlikovityho!
Jak to, ze se mi dycky rozpadne?:-((
Vim, delam chyby, neco opominu, zblbnu.... vcera jsem se pokousela delat cepelinai (bramborove sisky s mletym masem uvnitr). Inspirovala jsem se receptem, ale neco nedodrzela, toz tam mohl byt ten zakladni error?
Popisu nas postup: 3 vetsi brambory uvarit (nebyly ale do rozblemcnuti), 4 vetsi brambory syrovy najednou nakrouhat, vytahnout z nich vodu.
Spojit smes syrovych brambor s rozmackanyma varenyma, vyrobit z testa placku, do ni dat napln*, zabalit do cepelinu a dat do vrouci osolene vody. Na mirnem ohni varit cca 25 minut.
(napln:mlete hovezi maso, spetka soli a cervene papriky , osmazena cibulka a vajicko)
Vysledne testo mi prislo, ze bylo moc sypke, ale cepelin udelat sel. Jen se ve vode testo od naplne vytrhalo, proste tvar knedliku to nedrzelo:-((
Pak jsem v jednom receptu cetla, ze pomer syrovych vuci varenym bramboram je vetsi (ve prospech syrovych). Take ze se pak do syrove smesi ma pridat skrob z vycezene vody, toho jsme dali asi hrozne malo (mozna vubec?).
Byly toto ty zasadni errory, nebo jeste je chyba nekde jinde, treba spatny kucharsky magicky ritual apod?