• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    Určitě znáte, já se toho poslední dobou nemůžu nabažit: http://chicalocakim.blogspot.cz/2014/08/zampiony-na-vine-bylinkach.html
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: cerveny, jedine cerveny.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Můj trabl, co s přebytkem dýňové polívky, se vyřešil. Vrátila se kámoška z dovolené :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: našel jsem více variant, co do vína. Jak bílé, tak červené. Červené mi přijde vhodnější, bílé mě láká víc. Nepodělá se to tím bílým vínem?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: brasato di manzo
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Rozmrazil jsem omylem hrudí určené na vývar. Je toho celkem dost, je na tom i spousta hezkého masa. Co s tím, krom vývaru?
    Mimo to mám dost vývaru z hovězích kostí, tak bych to rád nakombinoval. Nejraději bych něco na obíračku, nic sofistikovaného, leze na mě podzim, tak nějak upéct, podusit s hromadou česneku a zeleniny?
    AIJA
    AIJA --- ---
    TOOMIX:
    Pokud nepotřebuju vývar, tak žebra na medu peču normálně v zavřeném pekáči. Na začátku podliju asi dvoudeckou vody a otevřu ke kontrole nejdřív za hodinu...pak lehce podleju a matlám výpekem.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    TOOMIX: Obojí je imho o tom, aby šla lépe od kosti pri hlodani, nezatracoval bych ani jednu variantu, ale ohlídal bych si karbonizaci toho mála masa, co je na žebrech (=tak či onak, pomalu a dele, jak rika Kasumi).
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TOOMIX: Ja je nikdy nepredvaruju, ale snazim se je pect delsi dobu na mensi stupen..
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Zdravím, mám v plánu péct v. žebra na medu. Někdo radí je předvařit, někdo ne, je něco, na co si u toho dát pozor? Díky
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ANABEL_LEE: nejlepe ve slupce uvarit, nechat "vyschnout" na soli vyskladany na plechu. a hlavne je HNED zacit zdelavat, jinak testo pak uz jen ridne.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    DIKY MOC VSEM!!
    Uch, s mym, dedicnym knedlikovym prokletim to vsechno zni hrozne slozite. Ale ja to dam! Ne dnes, ne zitra, ale jednou mi vyjdou cepeliny jak maj bejt!:-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MOUNTBATTEN: babska rada rika, ze brambory na knedlik se musi varit vzdy den predem, nebo aspon noc predem .)
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOUNTBATTEN:
    Já jsem poprvé dávala vajíčko i trošku mouky. Měla jem strach, že to nebude držet pohromadě:-)
    Pak mi to vysvětlila jedna místní Ukrajinka...poměr brambor.
    Jo a musíš fakt pohlídat varný typ...
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    MOUNTBATTEN: začni s obyčejným bramborovým těstem. Potom s těstem ze syrových brambor a až to budeš dobře umět, začni s experimenty .
    Ony ty brambory jsou totiž pokaždé trochu jiné, takže je potřeba to asi 100x vyzkoušet :-)
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    MOUNTBATTEN: Preventivně podobné věci vařím raději na páře. Pak tedy je ta otázka poměru syrových a vařených a nakonec hodně záleží na druhu, občas i ověřený moučný knedlík z jiné odrůdy brambor (byť nakrásně varný typ C) udělá neplechu.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    AIJA: mouka se tam nedava vubec, nemela by, stejne jako vajicko.
    Obavam se, ze problem byl jinde, myslis ze urcite v nepomeru syrovych vuci varenym?
    GALE: take myslim, ani nevim, jestli jsme ho tam nakonec trochu dali, kdyz jsme ho uz cedili;-) Takze verim, ze dali malo.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOUNTBATTEN:
    Teď na to koukám...musíš dodržet poměr 1:4. Syrových brambor musíš mít 4x víc než vařených.
    GALE
    GALE --- ---
    MOUNTBATTEN: Myslím, že škrob byl ten problém. Do bramborových knedlíků dávám vždycky lžíci až dvě solamylu (dle množství těsta a vlhkosti brambor), aby se mi tohle nestávalo.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOUNTBATTEN:
    Vajíčko a trochu mouky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam