• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    HANK_WILLIAMS
    HANK_WILLIAMS --- ---
    Dostal jsem cca čtvrtku bio jehněte z vysočiny, co všechno z něj? zatim mě napadlo jen na čestneku se špenátem/mátovou omáčkou/pomletý s jogurtovym dipem ... mam tu nohu, čtyři velký kusy žeber, oháňku, dva špalky masa s páteří(ty půjdou na pekáč:)), něco jako čtyři velký kotlety s kostí a dlouhej tenkej plát(něco přes metr) čistýho masa s tukovou blánou, co vypadá jako flank...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AIJA: jj. Díky všem, asi to tak dopadne.
    AIJA
    AIJA --- ---
    LORAIN:
    Naporcovat, vykostit...zbytky a kosti použít na vývar, okořenit podle chuti, každý kousek zabalit do slaniny, vyskládat na pekáč s cibulí a špekem, přidat bylinky, přiklopit a péct asi hodinu a půl bez otevření.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZUZKAOU:
    Vypeckovat, ono se to trochu zredukuje:-)
    Chutney, marmeládu...s kapkou rumu, do pečeného čaje, pár jich zamrazit a používat během roku na knedlíky, koláč, omáčku...tu teda moc nemusím, ale jednou za rok a s uzeným ji přežiju:-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    HENNYVILLE: Jojo, ta byla v původním recepisu, ale ta stránka je mrtvá.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ZUZKAOU: Pečený čaj, to je minimum námahy...
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MACHALIK: smetanu doporucuju zamenit za créme fraiche.) ale to uz vis :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    VRATENKA: moje zkusenost je takovy ze jsou budto premrzly, nebo se proste pri transportu rozdrtej. hodej na ne bednu, stoupnou atd.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MORRIGHAN: Kure davam na mřížku a do pekaci nahrubo brambory, mrkev, celer.. Na upeceni kurete to vliv nema, stava se nepali a je z toho dokonalá priloha...+pripadne nejakej jogurtovej dip jako k pečený zelenině..
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    ZUZKAOU: co chutney
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZUZKAOU: zamrazuji (i když 15 kg je už docela nálož) a pak si užíváme přes zimu kynutého koláče se švestkami s posypkou se skořicí
    plus klasika švestkové knedlíky

    ale tuhle nálož bych už prostě aspoň pár kilo řešila povidly - klidně v domácí pekárně

    P.S.
    nebo jestli jsi od Prahy, ráda jich část odkoupím ;-)
    jsem si uvědomila, že jsem to letos nějak zasklila a v mrazáku jsou jen jahody a rybíz
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nedokázala jsem odmítnout nabízených domácích 15 kg švestek co jsou fakt švestky, ne blumy.

    Sušičku nemám, do povidel se mi moc nechce a kompoty nejím.

    Měl by někdo nějaký tip co s nima? Kromě zkvašení na víno/vypálení, ta možnost je ve hře, ale třeba se najde lepší varianta.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    LORAIN:

    http://www.raymondblanc.com/recipes/braised-rabbit-with-mustard/

    Rabbit Fricassee with Tagliatelli - Gordon Ramsay
    http://www.youtube.com/watch?v=JtlaTqw7MIU


    Ten od Blanca je skvostnej.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MUTHA: Neměla jsem snad nikdy krevety dvakrat v jedny restauraci, tak casto si je nedávám. Ale stalo se mi to v Praze, kde hromada krevet byla ok a dvě měli kousek blativej, žádná pachuť, jenom blbej material, a teď se mi to stalo i v restauraci u moře, zase hromada krevet dobrá a pak jedna s kouskem "bláta", jedny byly delany na grilu druhý s nějakou zeleninou na pánvi, v obou případech jim skoro sama upadavala hlavička.
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    MORRIGHAN: bramborovou kaši, taky by mi to jinak přišlo trochu suchý, s tim výpekem to musim ještě vychytat.
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    LORAIN: ja delam leta kralika podle babicky a je podle me i mych pratel bezkonkurencní:-)
    recept: kralika naporcuju osolim, opeprim. v kastrulku malem si udelám marinádu....rozpustim maslo, zasypu cervenou paprikou a cerstve namletym nahrubo peprem, primíchám hořcici- babicka delala s plnotucnou ja zkousim ruzne varianty pul napul s dijonem nebo hrubozrnnou je to super, a touhle marinádou potřu králíka, co zbyde vliju do peláčku a nechám do druhého dne v lednici. Když mám přidávám rozmarýn čertsvý.
    Maso peču podle oka, ale asi na 180-200 prikryté a prlběžně maso otáčím a pomatlávám výpekem. na poslední asi 30 min zaliju ochucenou smetanou....voala:-)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    REONA: pecivo, salat a vino, nic vic netreba, bez kurete jsem ochoten jit jeste dal, a to vino, syr, pecivo, ci jen vino a syr..
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Jak se stane, ze kreveta má místy blativy maso? Není dost čerstva, je moc tepelně upravena, špatně rozmrazena, nebo je problém někde úplně jinde? Nemám s úpravou krevet zatim žádný zkušenosti, ale už se mi párkrát stalo v restauraci, ze nějaká kreveta měla na sobě nějakou blativou část, tak mě zajímá, čím to je.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    BRUKEV: Naprosto souhlasím :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam