• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    LORAIN:

    http://www.raymondblanc.com/recipes/braised-rabbit-with-mustard/

    Rabbit Fricassee with Tagliatelli - Gordon Ramsay
    http://www.youtube.com/watch?v=JtlaTqw7MIU


    Ten od Blanca je skvostnej.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MUTHA: Neměla jsem snad nikdy krevety dvakrat v jedny restauraci, tak casto si je nedávám. Ale stalo se mi to v Praze, kde hromada krevet byla ok a dvě měli kousek blativej, žádná pachuť, jenom blbej material, a teď se mi to stalo i v restauraci u moře, zase hromada krevet dobrá a pak jedna s kouskem "bláta", jedny byly delany na grilu druhý s nějakou zeleninou na pánvi, v obou případech jim skoro sama upadavala hlavička.
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    MORRIGHAN: bramborovou kaši, taky by mi to jinak přišlo trochu suchý, s tim výpekem to musim ještě vychytat.
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    LORAIN: ja delam leta kralika podle babicky a je podle me i mych pratel bezkonkurencní:-)
    recept: kralika naporcuju osolim, opeprim. v kastrulku malem si udelám marinádu....rozpustim maslo, zasypu cervenou paprikou a cerstve namletym nahrubo peprem, primíchám hořcici- babicka delala s plnotucnou ja zkousim ruzne varianty pul napul s dijonem nebo hrubozrnnou je to super, a touhle marinádou potřu králíka, co zbyde vliju do peláčku a nechám do druhého dne v lednici. Když mám přidávám rozmarýn čertsvý.
    Maso peču podle oka, ale asi na 180-200 prikryté a prlběžně maso otáčím a pomatlávám výpekem. na poslední asi 30 min zaliju ochucenou smetanou....voala:-)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    REONA: pecivo, salat a vino, nic vic netreba, bez kurete jsem ochoten jit jeste dal, a to vino, syr, pecivo, ci jen vino a syr..
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Jak se stane, ze kreveta má místy blativy maso? Není dost čerstva, je moc tepelně upravena, špatně rozmrazena, nebo je problém někde úplně jinde? Nemám s úpravou krevet zatim žádný zkušenosti, ale už se mi párkrát stalo v restauraci, ze nějaká kreveta měla na sobě nějakou blativou část, tak mě zajímá, čím to je.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    BRUKEV: Naprosto souhlasím :)
    REONA
    REONA --- ---
    MORRIGHAN: Já patřím k těm, co óchají a áchají a Kellerovo kuře jíme jen s chlebem - je dostatečně šťavnaté, takže člověk nemá pocit, jako by pojídal vločky s otrubami.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Nějaký osvědčený ne moc komplikovaný recept na králíka?
    Normálně ho dělám na několikrát v dětské úpravě. Te'd ale máme návštěvu, která je na něj zvědavá...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NOLONGERTHERE: nejlepší je beztak citronkuře od Hazanky :)
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    MORRIGHAN: Měla jsem s bramborama opečenýma v kuřecím tuku (šmalcu), poté s hromadou salátu. Jinak mě to teda ze sandálů nevystřelilo, kůrka nic moc, šťavnatý jako jo, ale žádný óchání nad nejlepším kuřetem světa neproběhlo:) Zato ty brambory byly zcela dokonalé.
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Co dáváte jako přílohu ke Kellerovu kuřeti? Předpokládám, že z toho nebude žádný výpek, takže klasicky s bramborama mi to přijde takový suchý. Budu dělat poprvý a hned pro návštěvu, tak bych ráda, aby to bylo poživatelný :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUBANA: každopádně dík za tip na selavita.cz, vyzkoušíme...
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    BEBERA: nikdy jsem ji tam neshanela, zrala masa beru jinde
    RUFO
    RUFO --- ---
    BEBERA: To asi ne. Spis Makro. Ale v Globusu si jde leccos objednat, takze se jde zeptat.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUBANA: v Globusu znají veverku?
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    BEBERA: jsem z liberce a problem s masem tedy nemam! bud si objednavam v globusu co potrebuji a pokud je yo nad jejich sily a chci zrale maso kupuji ve vratislavicich www.selavita.cz kde se da objednat online a vyzvednout u nich....reznik u soudu za kruhacem bezkonkurencni ale chce yo jit opravdu rano a nebo makro! myslim ze zase takova vesnice nejsme:-)
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    perfektni, diky moc vsem!
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    NOLONGERTHERE: Ha, díky, to bych mohla použít já, s dítětem alergickým na X barviv...
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    VECTOR: Použij rostlinné uhlí, to na zažívání. Není to přímo bambus, ale podobně se tím dá barvit, řekla bych, že chuť asi nebude nějak zvlášť speciální ani u jednoho Používají to i některé dortové paní, pokud nechtějí/nemají kvalitní gelové černé barvivo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VECTOR: zpopelni bambus.

    How to Make Bamboo Charcoal in a Simple Way
    http://www.pyroenergen.com/articles/how-to-make-bamboo-charcoal.htm
    MALKE
    MALKE --- ---
    RADUSHI: Při hledání něčeho jiného jsem narazila na tohle: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1718/pancake-bites
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ZUZKAOU: hmm, tak bambusovej popel asi nekoupim v CR. neni nejaka nahrada, cerne potravinarske barvivo..?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VECTOR: někde jsem četla že to je sépiový inkoust a bambusový popel.

    Sodium citrate je citronan sodný a koupíš ho třeba tady http://www.profikoreni.cz/Citronan-sodny-100g-d212.htm

    Japan’s Burger Kings Sell Black Burgers Colored With Bamboo Charcoal And Squid Ink | Bored Panda
    http://www.boredpanda.com/black-burger-king-japan/
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Ukol: pripravyt cerny syr, viz http://www.novinky.cz/...7509-cerny-cheeseburger-miri-do-prodeje-na-prvni-pohled-vypada-odporne.html

    Navod na syr shrnul dobre Heston v ISOP, takze je treba jen syr, vino/sherry a "sodium citrate". Plus barvivo.

    Otazka: jak se rekne "sodium citrate" cesky? je to Citronan sodný? A da se nekde koupit?
    2) jake pouzit barvivo? prvni co me napadlo je sepiovy inkoust, ale jak ho clovek pouziva na testoviny, ma urcity aroma, kdyz uz ne primo distinktivni chut, je nejaka alternativa?

    Diky za odpovedi, predevsim ZuzkaOu :)

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak do ruky menší letní rolky - aby to bylo fakt na dvě sousta. Případně tortilové rolky - pšeničnou tortilu namazat gaucamole, na to drůbeží šunku/pečené kuřecí maso/čedar pro vegetariány/fazole v husté rajčatové omáčce pro vegany, nějaké zelené listí a rajčatu či salsu. Zamotat a nakrájet na jednotlivá sousta. Ovocné špízy, ideálně polité čokoládou. Bliny se zakysanou smetanou a uzeným lososem.


    Nebo nějaká civilizovaná verze chlebíčků aka open faced sandwich.

    Teriyaki kuře, nebo smažená křidýlka, případně grilované špízy se zeleninou a tofu. Případně máslovou a nebo hokaido dýni nařezat na měsíčky, namarinovat v oleji, česneku a koření, upéct a napíchat do toho párátka.

    Plněné vinné/zelné/kapustové listy.
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    RADUSHI: No zalezi jestli ji opravdu kosher nebo jen kosher style, protoze bys jinak potrebovala i vykosherovat kuchyn atd. Jinak muzes uvarit napriklad neco bez masa nebo rybu, ktera je kosher jako losos.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NOLONGERTHERE: no jenže pokud ten sýr nemá razítko košer (živočišná syřidla) a nebyl v lednici kde není maso, tak ho ortodoxní osoby nesmí. Proto je nejjednoduší mít i nějaké alternativy, co budou bez sýru.
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    ZUZKAOU:
    RADUSHI:
    Úplně vytkne před závorku tím, že vegan. Konflikt u mlika je spíš věc toho, když je to pohromadě v jednom (hrnci nebo břichu) s masem, u ortodoxních pak u mlíka a dalších to, že by taky mělo být dojené pod dohledem.
    Hezky onehdá o tom Rachad, tam se taky dají najít pěkné tipy. Jak se vaří v normální kuchyni po židovsku tu http://www.rozinkyamandle.cz/?p=1033 a vysvětlení milchik, parve, flaišik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam