• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    VRATENKA: moje zkusenost je takovy ze jsou budto premrzly, nebo se proste pri transportu rozdrtej. hodej na ne bednu, stoupnou atd.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MORRIGHAN: Kure davam na mřížku a do pekaci nahrubo brambory, mrkev, celer.. Na upeceni kurete to vliv nema, stava se nepali a je z toho dokonalá priloha...+pripadne nejakej jogurtovej dip jako k pečený zelenině..
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    ZUZKAOU: co chutney
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZUZKAOU: zamrazuji (i když 15 kg je už docela nálož) a pak si užíváme přes zimu kynutého koláče se švestkami s posypkou se skořicí
    plus klasika švestkové knedlíky

    ale tuhle nálož bych už prostě aspoň pár kilo řešila povidly - klidně v domácí pekárně

    P.S.
    nebo jestli jsi od Prahy, ráda jich část odkoupím ;-)
    jsem si uvědomila, že jsem to letos nějak zasklila a v mrazáku jsou jen jahody a rybíz
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nedokázala jsem odmítnout nabízených domácích 15 kg švestek co jsou fakt švestky, ne blumy.

    Sušičku nemám, do povidel se mi moc nechce a kompoty nejím.

    Měl by někdo nějaký tip co s nima? Kromě zkvašení na víno/vypálení, ta možnost je ve hře, ale třeba se najde lepší varianta.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    LORAIN:

    http://www.raymondblanc.com/recipes/braised-rabbit-with-mustard/

    Rabbit Fricassee with Tagliatelli - Gordon Ramsay
    http://www.youtube.com/watch?v=JtlaTqw7MIU


    Ten od Blanca je skvostnej.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MUTHA: Neměla jsem snad nikdy krevety dvakrat v jedny restauraci, tak casto si je nedávám. Ale stalo se mi to v Praze, kde hromada krevet byla ok a dvě měli kousek blativej, žádná pachuť, jenom blbej material, a teď se mi to stalo i v restauraci u moře, zase hromada krevet dobrá a pak jedna s kouskem "bláta", jedny byly delany na grilu druhý s nějakou zeleninou na pánvi, v obou případech jim skoro sama upadavala hlavička.
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    MORRIGHAN: bramborovou kaši, taky by mi to jinak přišlo trochu suchý, s tim výpekem to musim ještě vychytat.
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    LORAIN: ja delam leta kralika podle babicky a je podle me i mych pratel bezkonkurencní:-)
    recept: kralika naporcuju osolim, opeprim. v kastrulku malem si udelám marinádu....rozpustim maslo, zasypu cervenou paprikou a cerstve namletym nahrubo peprem, primíchám hořcici- babicka delala s plnotucnou ja zkousim ruzne varianty pul napul s dijonem nebo hrubozrnnou je to super, a touhle marinádou potřu králíka, co zbyde vliju do peláčku a nechám do druhého dne v lednici. Když mám přidávám rozmarýn čertsvý.
    Maso peču podle oka, ale asi na 180-200 prikryté a prlběžně maso otáčím a pomatlávám výpekem. na poslední asi 30 min zaliju ochucenou smetanou....voala:-)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    REONA: pecivo, salat a vino, nic vic netreba, bez kurete jsem ochoten jit jeste dal, a to vino, syr, pecivo, ci jen vino a syr..
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Jak se stane, ze kreveta má místy blativy maso? Není dost čerstva, je moc tepelně upravena, špatně rozmrazena, nebo je problém někde úplně jinde? Nemám s úpravou krevet zatim žádný zkušenosti, ale už se mi párkrát stalo v restauraci, ze nějaká kreveta měla na sobě nějakou blativou část, tak mě zajímá, čím to je.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    BRUKEV: Naprosto souhlasím :)
    REONA
    REONA --- ---
    MORRIGHAN: Já patřím k těm, co óchají a áchají a Kellerovo kuře jíme jen s chlebem - je dostatečně šťavnaté, takže člověk nemá pocit, jako by pojídal vločky s otrubami.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Nějaký osvědčený ne moc komplikovaný recept na králíka?
    Normálně ho dělám na několikrát v dětské úpravě. Te'd ale máme návštěvu, která je na něj zvědavá...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NOLONGERTHERE: nejlepší je beztak citronkuře od Hazanky :)
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    MORRIGHAN: Měla jsem s bramborama opečenýma v kuřecím tuku (šmalcu), poté s hromadou salátu. Jinak mě to teda ze sandálů nevystřelilo, kůrka nic moc, šťavnatý jako jo, ale žádný óchání nad nejlepším kuřetem světa neproběhlo:) Zato ty brambory byly zcela dokonalé.
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Co dáváte jako přílohu ke Kellerovu kuřeti? Předpokládám, že z toho nebude žádný výpek, takže klasicky s bramborama mi to přijde takový suchý. Budu dělat poprvý a hned pro návštěvu, tak bych ráda, aby to bylo poživatelný :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUBANA: každopádně dík za tip na selavita.cz, vyzkoušíme...
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    BEBERA: nikdy jsem ji tam neshanela, zrala masa beru jinde
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam