• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ZUZKAOU: tak mi to prosim vysvetli. na tom videu nerika nic jineho, ze kure svazes, dochutis dle libosti, das na pekac a do trouby. to uz mnohem lepe zni machalikova interpretace.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VECTOR: ne, nechápeš to dobře.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    MACHALIK:
    ZUZKAOU:

    Jestli to chapu spravne, tak cele to slavne Kellerovo kure, o ktere se tu hadate a o kterym se pisou chvalozpevy, neni nic jineho, nez ze vezmu kure (pri pokojove teplote) a dam ho do na pekac trouby? Fakt? To je teda recept stoleti.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MACHALIK: ale prd.


    Thomas Keller Roasted Chicken
    https://www.youtube.com/watch?v=EWLt6G85zC4


    Navíc to ani nedělá na té mřížce. Podstatou kellerova receptu je osušit, podvázat, osolit kuře, a péct ho naprudko. Pokud to neděláš, protože ti přijde svatokrádež přidat pod tu mřížku, která to pečení celé usnadňuje brambory, tak je to tvůj problém. Ale prostě to nemění podstatu toho receptu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ZUZKAOU: Není to Kellerovo kuře, sorry. Stejně jako miska vody nebo celá brokolice v troubě nejsou Kellerovo kuře. Je to deviace směrem do páry plus je to odklon od rigorózního receptu. Jestliže třímišelinskej šef postuluje arcirecept, kterej má navíc ambice a následně je potvrdí jako nejlepší kuře na planetě Zemi, tak jakýkoli hrabání do toho receptu znamenají warranty void a je po receptu. Nezlob se na mě.
    Jo, třeba to funguje s těma bramborama. Třeba je to the next best thing po Kellerovu kuřeti. Zuzčino kuře. Klidně. Ale ten recept je blbě. Nefunguje. Nějakej novinář někde něco posral/zapomněl.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: je to kellerovo kuře - ty brambory prostě neovlivní klima v troubě tak, aby se to kuře udělalo jinak, než bez ní. Výsledkem je prudce pečené, jednoduché kuře, podvázané, důkladně osolené a předem důkladně osušené a při pokojové teplotě.

    Ostatně ten jeho recept o příloze nic nepraví, že a možnost péct ji společně s s kuřetem nezakazuje. Tím že je kuře na mřížce, tak to není pečení v zelenině. Prostě se to peče paralelně.

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: no jasne, todle ten proble resi. ale to pak neni kellerovo kure :-) panove neresi "jak to vyresit" ale "proc to je blbe popsano", co tak chapu. A taky se priklanim na jejich stranu. jakoby tam proste nejakej jeden krok chybel (ale je pravda, ze dobra konev to resi, to pak nesmrdi nejspis. asi to zkusim u nas na tajnaka :-))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pokud nejste OCD pedanti, tak pod tu mřížku dáte brambory či zeleninu, kam vám kape omastek. V reálu to teplotu, natož vlhkost v troubě nijak markantně neovlivní a kromě toho že se vám nebude pálit omastek, tak vám zároveň vznikne příloha.

    A oproti všem tanečkům s pomalým pečením prostě máte za 40-60 minut hotové jídlo a opravdu to dělá jedinečnou kůrčičku. (+tedy ohřev masa na pokojovou teplotu.)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ja rad vyzkousim vsechno, ale mne se to Kellerovo kure taky nepozdava. Jakoze nemyslim co do jidla, to musi bejt dobry, ja az tak narocny nejsem, takze mne by chutnalo... Ale ta priprava je takova nejaka divna, smrdi mi prusvihem a kourem :)
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    Mně to kuře neprskalo a nesmrdělo. Dala jsem dospod papír, takže tuknemohl kapat na rozpálený plech, jinak pokud má člověk/Keller/restaurace dobrý konvektomat, který má napojení na vzduchotechniku a sám se umí vyčistit, asi si takových věcí tolik nevšímá.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SPLIFFBOY: Tam musí bejt chyba, nevěřím, že takhle ten recept je od Kellera. Pálící se tuk a čmoud po celé kuchyni a ostatně i bytě/hospodě nemůže bejt v receptu. Žádný zmuchlaný pekáčky nepomůžou, prostě to je moc horký.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    MACHALIK: snad se to Kellerovi nedonese... :)))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    McDonald's - Kostka ve skluzu
    https://www.youtube.com/watch?v=r6f7LJ1Ko2M
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MORRIGHAN: To je zcela zásadní a neodstranitelná vada Kellerova kuřete a podle mě ten recept je díky ní špatně, resp. tak, jak je prezentovanej na internetu s tou nesmyslnou teplotou, je vadnej. Já Kellerovo kuře díky tomuto odpískal, jebu na něj :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    MORRIGHAN: to se tu radilo eliminovat pekáčkem se zmuchlaným pečícím papírem pod kuře...
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    HANK_WILLIAMS: toto je skvele, asi by se teda dala pouzit ta noha :] http://www.lbc.co.uk/roasted-lamb-shank-in-red-wine-sauce-32200
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Díky všem za tipy na kuře. Bylo teda moc dobrý, ale při pečení to dělalo tak příšerný smrad, jak se napalovala ta kapající šťáva, že jsme museli evakuovat byt (nemáme bohužel ani digestoř, ani dveře do kuchyně :)). A přítel tvrdí, že ten smrad z toho cítil i při jídle. Mně to teda chutnalo, ale asi příště dám přednost nějaké bezčmoudové verzi.
    A jo, chtělo to tu brkaši. Kuře krásně šťavnatý, ale absence výpeku je imho trochu na škodu. Ale aspoň jsme ten kulinářský zázrak vyzkoušeli :)
    HANK_WILLIAMS
    HANK_WILLIAMS --- ---
    Dostal jsem cca čtvrtku bio jehněte z vysočiny, co všechno z něj? zatim mě napadlo jen na čestneku se špenátem/mátovou omáčkou/pomletý s jogurtovym dipem ... mam tu nohu, čtyři velký kusy žeber, oháňku, dva špalky masa s páteří(ty půjdou na pekáč:)), něco jako čtyři velký kotlety s kostí a dlouhej tenkej plát(něco přes metr) čistýho masa s tukovou blánou, co vypadá jako flank...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AIJA: jj. Díky všem, asi to tak dopadne.
    AIJA
    AIJA --- ---
    LORAIN:
    Naporcovat, vykostit...zbytky a kosti použít na vývar, okořenit podle chuti, každý kousek zabalit do slaniny, vyskládat na pekáč s cibulí a špekem, přidat bylinky, přiklopit a péct asi hodinu a půl bez otevření.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZUZKAOU:
    Vypeckovat, ono se to trochu zredukuje:-)
    Chutney, marmeládu...s kapkou rumu, do pečeného čaje, pár jich zamrazit a používat během roku na knedlíky, koláč, omáčku...tu teda moc nemusím, ale jednou za rok a s uzeným ji přežiju:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam