• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: je to kellerovo kuře - ty brambory prostě neovlivní klima v troubě tak, aby se to kuře udělalo jinak, než bez ní. Výsledkem je prudce pečené, jednoduché kuře, podvázané, důkladně osolené a předem důkladně osušené a při pokojové teplotě.

    Ostatně ten jeho recept o příloze nic nepraví, že a možnost péct ji společně s s kuřetem nezakazuje. Tím že je kuře na mřížce, tak to není pečení v zelenině. Prostě se to peče paralelně.

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: no jasne, todle ten proble resi. ale to pak neni kellerovo kure :-) panove neresi "jak to vyresit" ale "proc to je blbe popsano", co tak chapu. A taky se priklanim na jejich stranu. jakoby tam proste nejakej jeden krok chybel (ale je pravda, ze dobra konev to resi, to pak nesmrdi nejspis. asi to zkusim u nas na tajnaka :-))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pokud nejste OCD pedanti, tak pod tu mřížku dáte brambory či zeleninu, kam vám kape omastek. V reálu to teplotu, natož vlhkost v troubě nijak markantně neovlivní a kromě toho že se vám nebude pálit omastek, tak vám zároveň vznikne příloha.

    A oproti všem tanečkům s pomalým pečením prostě máte za 40-60 minut hotové jídlo a opravdu to dělá jedinečnou kůrčičku. (+tedy ohřev masa na pokojovou teplotu.)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ja rad vyzkousim vsechno, ale mne se to Kellerovo kure taky nepozdava. Jakoze nemyslim co do jidla, to musi bejt dobry, ja az tak narocny nejsem, takze mne by chutnalo... Ale ta priprava je takova nejaka divna, smrdi mi prusvihem a kourem :)
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    Mně to kuře neprskalo a nesmrdělo. Dala jsem dospod papír, takže tuknemohl kapat na rozpálený plech, jinak pokud má člověk/Keller/restaurace dobrý konvektomat, který má napojení na vzduchotechniku a sám se umí vyčistit, asi si takových věcí tolik nevšímá.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SPLIFFBOY: Tam musí bejt chyba, nevěřím, že takhle ten recept je od Kellera. Pálící se tuk a čmoud po celé kuchyni a ostatně i bytě/hospodě nemůže bejt v receptu. Žádný zmuchlaný pekáčky nepomůžou, prostě to je moc horký.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    MACHALIK: snad se to Kellerovi nedonese... :)))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    McDonald's - Kostka ve skluzu
    https://www.youtube.com/watch?v=r6f7LJ1Ko2M
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MORRIGHAN: To je zcela zásadní a neodstranitelná vada Kellerova kuřete a podle mě ten recept je díky ní špatně, resp. tak, jak je prezentovanej na internetu s tou nesmyslnou teplotou, je vadnej. Já Kellerovo kuře díky tomuto odpískal, jebu na něj :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    MORRIGHAN: to se tu radilo eliminovat pekáčkem se zmuchlaným pečícím papírem pod kuře...
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    HANK_WILLIAMS: toto je skvele, asi by se teda dala pouzit ta noha :] http://www.lbc.co.uk/roasted-lamb-shank-in-red-wine-sauce-32200
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Díky všem za tipy na kuře. Bylo teda moc dobrý, ale při pečení to dělalo tak příšerný smrad, jak se napalovala ta kapající šťáva, že jsme museli evakuovat byt (nemáme bohužel ani digestoř, ani dveře do kuchyně :)). A přítel tvrdí, že ten smrad z toho cítil i při jídle. Mně to teda chutnalo, ale asi příště dám přednost nějaké bezčmoudové verzi.
    A jo, chtělo to tu brkaši. Kuře krásně šťavnatý, ale absence výpeku je imho trochu na škodu. Ale aspoň jsme ten kulinářský zázrak vyzkoušeli :)
    HANK_WILLIAMS
    HANK_WILLIAMS --- ---
    Dostal jsem cca čtvrtku bio jehněte z vysočiny, co všechno z něj? zatim mě napadlo jen na čestneku se špenátem/mátovou omáčkou/pomletý s jogurtovym dipem ... mam tu nohu, čtyři velký kusy žeber, oháňku, dva špalky masa s páteří(ty půjdou na pekáč:)), něco jako čtyři velký kotlety s kostí a dlouhej tenkej plát(něco přes metr) čistýho masa s tukovou blánou, co vypadá jako flank...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AIJA: jj. Díky všem, asi to tak dopadne.
    AIJA
    AIJA --- ---
    LORAIN:
    Naporcovat, vykostit...zbytky a kosti použít na vývar, okořenit podle chuti, každý kousek zabalit do slaniny, vyskládat na pekáč s cibulí a špekem, přidat bylinky, přiklopit a péct asi hodinu a půl bez otevření.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZUZKAOU:
    Vypeckovat, ono se to trochu zredukuje:-)
    Chutney, marmeládu...s kapkou rumu, do pečeného čaje, pár jich zamrazit a používat během roku na knedlíky, koláč, omáčku...tu teda moc nemusím, ale jednou za rok a s uzeným ji přežiju:-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    HENNYVILLE: Jojo, ta byla v původním recepisu, ale ta stránka je mrtvá.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ZUZKAOU: Pečený čaj, to je minimum námahy...
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MACHALIK: smetanu doporucuju zamenit za créme fraiche.) ale to uz vis :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    VRATENKA: moje zkusenost je takovy ze jsou budto premrzly, nebo se proste pri transportu rozdrtej. hodej na ne bednu, stoupnou atd.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MORRIGHAN: Kure davam na mřížku a do pekaci nahrubo brambory, mrkev, celer.. Na upeceni kurete to vliv nema, stava se nepali a je z toho dokonalá priloha...+pripadne nejakej jogurtovej dip jako k pečený zelenině..
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    ZUZKAOU: co chutney
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZUZKAOU: zamrazuji (i když 15 kg je už docela nálož) a pak si užíváme přes zimu kynutého koláče se švestkami s posypkou se skořicí
    plus klasika švestkové knedlíky

    ale tuhle nálož bych už prostě aspoň pár kilo řešila povidly - klidně v domácí pekárně

    P.S.
    nebo jestli jsi od Prahy, ráda jich část odkoupím ;-)
    jsem si uvědomila, že jsem to letos nějak zasklila a v mrazáku jsou jen jahody a rybíz
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nedokázala jsem odmítnout nabízených domácích 15 kg švestek co jsou fakt švestky, ne blumy.

    Sušičku nemám, do povidel se mi moc nechce a kompoty nejím.

    Měl by někdo nějaký tip co s nima? Kromě zkvašení na víno/vypálení, ta možnost je ve hře, ale třeba se najde lepší varianta.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    LORAIN:

    http://www.raymondblanc.com/recipes/braised-rabbit-with-mustard/

    Rabbit Fricassee with Tagliatelli - Gordon Ramsay
    http://www.youtube.com/watch?v=JtlaTqw7MIU


    Ten od Blanca je skvostnej.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MUTHA: Neměla jsem snad nikdy krevety dvakrat v jedny restauraci, tak casto si je nedávám. Ale stalo se mi to v Praze, kde hromada krevet byla ok a dvě měli kousek blativej, žádná pachuť, jenom blbej material, a teď se mi to stalo i v restauraci u moře, zase hromada krevet dobrá a pak jedna s kouskem "bláta", jedny byly delany na grilu druhý s nějakou zeleninou na pánvi, v obou případech jim skoro sama upadavala hlavička.
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    MORRIGHAN: bramborovou kaši, taky by mi to jinak přišlo trochu suchý, s tim výpekem to musim ještě vychytat.
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    LORAIN: ja delam leta kralika podle babicky a je podle me i mych pratel bezkonkurencní:-)
    recept: kralika naporcuju osolim, opeprim. v kastrulku malem si udelám marinádu....rozpustim maslo, zasypu cervenou paprikou a cerstve namletym nahrubo peprem, primíchám hořcici- babicka delala s plnotucnou ja zkousim ruzne varianty pul napul s dijonem nebo hrubozrnnou je to super, a touhle marinádou potřu králíka, co zbyde vliju do peláčku a nechám do druhého dne v lednici. Když mám přidávám rozmarýn čertsvý.
    Maso peču podle oka, ale asi na 180-200 prikryté a prlběžně maso otáčím a pomatlávám výpekem. na poslední asi 30 min zaliju ochucenou smetanou....voala:-)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    REONA: pecivo, salat a vino, nic vic netreba, bez kurete jsem ochoten jit jeste dal, a to vino, syr, pecivo, ci jen vino a syr..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam