• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    LIA09
    LIA09 --- ---
    HENNYVILLE: Ten původní sushi mistr z Koishi (Tadayoshi Ebina) je teď šéfkuchařem v Myiabi v Praze. Aktuální (Noritada Saito) je prý stejně skvělý, ale to už nemám z první ruky. Kždp Koishi nejen na suši můžu jen doporučit.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: Koishi Brno. Nic vic bych nezkousel. A dela ho jedinej sushi master v CZ, ne li ve stredni evrope.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRUKEV: ja to udelala tak, ze kdyz jsem chtela japonskou kuchyni ochutnat, sla jsem do myiabi v praze a dala si jejich menu pro zacatecniky
    je to uz hodne let, ale nadchlo me to pro japonskou kuchyni
    nebylo v tom jen sushi, ale i ruzna dalsi japonska jidla a proste to bylo bozi :)
    kdybych sla treba ted do takovyho toho all u can eat v obchodacich, tak si myslim, ze bych sushi zavrhla (nerikam, ze to ted nejim, ale kdyby to mela byt moje prvni zkusenost, rekla bych si, ze to za to nestoji)
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    BRUKEV: v olomouci rozhodne miomi, dobre ohlasy jsou i na par dalsich... slevomat tu rozjel sushi business:)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    87HIGHFLYER: s tím počítám, neboj :)
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    BRUKEV: kniha Sushi doma krok za krokem je jednoducha, prehledna, ale sushi se opravdu naucis poradne jen na kurzu, ne podle knihy. jde nejen o dokonalou pripravu ryze a ryby, ale i o tipy a triky, ktere ti ulehci spoustu prace i trapeni. Ja takove kurzy uz pet let ucim, podivej se na cocinarivero.cz.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BRUKEV: a mimochodem, možná budeš zklamanej - kolem sushi je hroznej boom, pomalu jako kdyby to byla nebeská mana. Člověk má pak přehnaný očekávání (je to zkrátka jen specifická úprava jídla, pro mě velmi chutná. Ale když jsem to jedl poprvé, čekal jsem že mě to posadí na zadek a vystřelí do vesmíru. Což se nikdy nestalo, je to prostě "jen" dobrý jídlo:))
    AIJA
    AIJA --- ---
    BRUKEV:
    Zkus na Moravským nám. Sushi ya, na ˇUdolní Koishi nebo na Solniční je sushi bufík:-)
    Nebo si zaplať kurz ať víš a umíš sám:-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Když jsme u toho suši. Nejedl jsem, chtěl bych zkusit. Jak si vůbec udělat obrázek, představu o chutném sushi?

    Než to poprvé plichtit doma, je logické spíš zajít do nějaké restaurace, kde sushi dělají. Jak je to vůbec s nabídkou, kvalitou sushi podniků v čr?
    Z našeho menšího města je do 30km pouze jedna sushi restaurace, jak je na tom třeba Brno, Ostrava, Olomouc?

    Slušné recenze jsou na Sushi knihu od Prakulu, je opravdu tak povedená?
    IORETH
    IORETH --- ---
    LIA09: Jop, to je ten stánek, díky němuž si můžem cpát do suši dobrou rybu každej měsíc :-)
    LIA09
    LIA09 --- ---
    SQUZZA: Mám za to, že myslíme tentýž. Cca na rohu Komunardů a Přístavní, u bývalé Prazeleniny.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    LIA09: to nevim, to jsem nevidela... ale stanku s rybama asi moc vic v holeskach neni... :]
    nedokazala bys nejak trosku detailneji popsat polohu? :]
    LIA09
    LIA09 --- ---
    SQUZZA: Z mé zkušenosti se tam střídá pán (asi majitel, je fakt, že vypadá docela chorvatsky) a paní, Ukrajinka. Je to ten stánek, co vystupoval v Deníku Dity P. v dílu o kocovině ;)
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    LIA09: to je jak to mel driv nakej chorvat a ted tam prodavaj ukrajinky?
    LIA09
    LIA09 --- ---
    BEBEBE: Je tu pořád :) (Bydlíme za rohem.)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Nevím, kde jinde se zeptat, tak případně pardon. Nevíte někdo náhodou, jestli je ještě v provozu ten stánek s rybama v Holešovicích (ul. Komunardů?)? Nebyla jsem tam pár měsíců a jejich web nejde zobrazit.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DOOMBRINGER: V tomto pohledu je od sebe nerozeznám, mi to přijde jako peceto.

    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    V argentinštině se válečku říká peceto.

    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    MACHALIK: Na obrazku mas falesnou svickovou u predni nohy. :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    VECTOR: Falešná svíčková se ríká válečku, což je kus zadní nohy:



    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Si myslím, že svíca ani ze starých krav nikdy dlouhou úpravu nepotřebovala. Z mé zkušenosti s kraví svíčkovou se stářím zvířete nemění textura, ale chuť. Ani postarší svíčková však není tuhá jako namáhanej sval. Podle mě se to tu prostě akorát domotalo.

    Pěkný vidět, že někoho napadne udělat steak z pravé svíce a polejt ho majdou z mrkve a celeru, jistě to bude i skvělý (protože svíca je skvělý maso). Že by si to tak ale žádal originální recept, o významu jehož jména se přou už generace, si osobně nemyslím, už jen proto, že ten recept (nikoli jméno) vyžaduje nakládání a pomalý pečení = zničení všeho dobrýho na svíci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam