VECTOR: tak hovezi delam podle babi nevim.jeali je to podle "pravidel" a spravne ale takto:
platky masa dokonale osusim a obalim lehce v hladke mouce a v hrnci maso opecu do hneda-vyndam, v tomtez hrnci osmahnu cibulku do hneda klidne dve vetsi, pridam par kulicek noveho koreni a pepre zasypu drcenym kminem zlehka, do tohoto zakladu pridam maso a zaliju vyvarem nebo vodou tak aby maso bylo potopene
zrovna tohle v papinaku nedelam, ale asi by slo urcite....mam takove pravidlo ze kazde takove dusene maso napr gulas vzdycky vydusim minimalne jednou uplne na tuk a pak zaliju znovu, az potom pridavam houby, ktere nenamacim....vyvari se dostatecne v omacce, dosolim opeprim a vetsinou uz nezahustuju cibule se rozvari a mouka na mase zahusti omacku sama!
zkousela jsem jak s vodou tak s vyvarem...oboji je vyborny omacka s vyvarem samozrejme silnejsi, ale myslim ze bez vyvaru to tagedie nebude....babi sem vyvar nepoužívala rikala ze je to hrich:-) naopak do koprajdy vzdycky!
bramboracku delam taky podle babi a to tak ze na cibulovej zaklad kterej delam na masle pridam vsechnu zeleninu a docela dlouho temer do hneda opekam, zelenina zkaramelizuje a da polivce desnej smak! pak zaliju vodou vyvar mi prijde blbost...provarim spolecne s libeckem a nakonec zahustim lehce maslovou jiskou...na zacatku jsek zapomnela ze do cibuloveho zakladu pridavam koreni vsechno a opekam....pepr, nove koreni, bobkovy list, kmin
a to je vse:-) snad ti to trochu pomůže:-)