• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    TERA79: Tady je recept na quiche z kurzu francouzske kuchyne -->
    ------------------------------------------
    Zeleninový Quiche
    Přísady:
    * 1 balíček listového těsta
    * 4 dcl kyselé smetany
    * 2 vejce
    * 4 lžíce slunečnicového oleje
    * špetka mletého muškátového ořechu
    * čerstvé mleté černé koření, sůl
    * na kostky nakrájená zelenina - 200 g cukety, 150 g mrkve, žampiony, brokolice, 1 středně velká cibule
    * 100g nastrouhaného uzeného sýra

    Příprava:
    Na pánvi osmahneme cibuli do sklovita, přidáme zeleninu a mícháme 7 minut.
    Rozválené listové těsto vložíme do dortové formy, naplníme zeleninovou směsí. Zalijeme rozšlehanou smetanou s vejci, uzeným sýrem, muškátovým ořechem, solí a černým kořením. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 220 C přibližně 20 minut.
    Upečený quiche necháme 15 minut chladnout.
    ------------------------------------------
    Misto te zeleniny dat ten porek. Dale bych mozna i doporucil misto zakysane smetany pouzit Creme Fraiche, k zakoupeni v traba v Bille za rozumnou cenu (cesky vyrobek). Ma totiz tu vyhodu, ze je tucnejsi a quiche pak lepe drzi/je pevnejsi.
    Doba peceni viz nize, proste az bude mit hezkou barvu, tak vyndat :-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TERA79: quiche dělám podle tohodle:
    Cibulovo-sýrový quiche | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/5274-cibulovosyrovy-quiche.html
    místo cibule dej ten pórek udělanej na másle. Ty časy pečení jsou spíš orientační, záleží dost na troubě.
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    TERA79: Vpodstate jako v mrkvi, ale misto mrkve porek, ale asi to neni pro kazdeho, protoze ten porek je pak samozrejme ponekd kasovity, takze pokud je to pro deti, tak hrozi velke riziko nezajmu :-( Takze pak jedine odkaz nize od PETATA. Quiche/kolac je jistota :-)
    TERA79
    TERA79 --- ---
    PICHPE: Tj. jako v mrkvi? V mrkvi mi jedí spíš s mrkví a to ještě musí být lehce na zkus a do sladka. Já pomýšlela na nějaký quiche, či jak se to píše. Potřebovala bych osvědčený recept, je mi líto ho zamrazit a vložit do dalšího kola vývarů. Je přeci jen opečovávaný ze zahrádky, poháněný sluncem, radost pohledět, jen to u nás nikdo nežerére.
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    TERA79: Pokud je maso povoleno, tak veprove platky v porku. Recept ale nemam, delal jsem to jako experiment a bylo to vyborne.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Ahoj, dostala jsem pórek, hodně pórku na to, že u nás doma oblíbený není. Krémová polévka proběhla, snědli to, poděkovali, ale rádi nebyli. Uvítám dobré rady. Filtr mlčí.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DIVER: ser na piniovy vorisky. drahy sou vsude (100g pytlicek treba v kanade cca 6 dolaru) a nic moc extra nechutnaj.
    ja svindluju a delam z pekanu/kesu ci z klasickejch vlasaku. nezapomen ty vorechy trosku vorestovat na panvi nasucho. nesmej ale znegrovatet. jen zlehka. kdyz kupujes kesu, tak kup raw verzi a ne ty soleny uprazeny.
    mix kesu s vlasakama nejlepsi. pekany sou drobet drazsi a maj takovou neobvyklou prichut.
    pecorino nepouzivam, ale reggiano jo i kdyz tady stojej skoro stejne. reggiano mam totiz vzdycky doma...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ja to hlavne vubec nechapu o co jde :-) muzete mi to prosim vysvetlit?
    DIVER
    DIVER --- ---
    hele, vy me fakt strasite!
    POLINA
    POLINA --- ---
    BEREGOND: fuj,bad flashback.Presne tohle nas s pritelem pred par lety postihlo.Nejhorsi zkusenost.K placi.Na zabiti.Vsechno nekolik dnu chutnalo horce.Mleko,voda,cokolada,rohlik.VSECHNO.Ta beznadej.Od ty doby uz v zivote ani jeden piniorech nedam do pusy!
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    KEMENTARI:
    BEREGOND: ha, to zni jako ukazkovej priklad k indikaci miracle berry, to by se ty efekty mohly vzajemne anulovat .)

    ( http://en.wikipedia.org/wiki/Synsepalum_dulcificum )
    QWITI
    QWITI --- ---
    delam pesto celkem casto a vetsinou z toho co je po ruce, takze, kesu, pinie, dynova seminka...
    [ QWITI @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
    pomery beru odsud
    http://www.wholygoodness.com/vegan-basil-parsley-pesto/
    MIST
    MIST --- ---
    DIVER: jo, do pesta se vlasaky davaji jako adekvatni nahrazka pinii. Predpokladam, ze nemas nejake stare horke. Pokud se bojis horkosti, tak je muzes oloupat. Pouziva se lecos - kesu, mandle (loupane),pekany, pistacie....na tom neni nic spatnyho.
    DIVER
    DIVER --- ---
    ad syndrom - kua, ted jsem si to nasel taky :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    BEREGOND: Muj kluk to mel a od ty doby pinii nevezme do pusy... Tak delam pesto taky s kesu.
    DIVER
    DIVER --- ---
    PICHPE: ad cena - no hele, ja nakupoval 100g/93 Kc. v prodejne, ktera se jmenuje Pinia. vysvetluju tam nejakejm dvema detem, co jsou pinie, ze je to z borovic a ze z toho budu delat pesto. a prodavacka akorat: "jenom jsou pekelne drahy. mate to za 82..."

    a kluk videl ten malej pytlicek a protocily se mu panenky :)
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    PICHPE: Vím, a mě přijde chuťově blíž těm piniovým semínkům. Měl jsem je dřív hodně rád, ale potom co jsem se doslechl o tom syndromu hořký chuti jsem je přestal kupovat (vím je to asi neracionální, ale přešla mě chuť)
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    BEREGOND: Kesu su kvuli cene casto pouziva prave do levneho komercniho pesta, da se pouzit take, ale vic mi vyhovovaly ty vlasaky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam