• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    GINGERCAT: co mas za maso? ja delam kance i danka na dijonsky horcici a rozmarynem...a v horcici to i nakladam pres noc! desne dobry a vsichni nadseny!
    FAT
    FAT --- ---
    FAT
    FAT --- ---
    Zkusil bych na smetaně...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    TOOMIX: jo, ten jsem zapomněla, ten taky dělám...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GINGERCAT: guláš
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Nemáte někdo tip, co s daňkem?

    U zvěřiny jsem se nějak zasekla na úpravě se zeleninou na víně a k tomu špecle nebo šťouchané brambory, případně také klasiku se šípkovou a se zelím :-)
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    TERA79: fazole neudelaji nic, bude to vypadat stejne :]
    TERA79
    TERA79 --- ---
    ZUZKAOU: Rozležené je to lepší? Téměř každá omáčka je lepší až druhý den, otázka je, co udělají fazole, aby to zase bylo pěkné i pro oko. Bude to moje con carne prvotina, což se tedy nedoporučuje, se má vařit na jistotu, když jde o něco. Nicméně já mám chuť na něco netradičního a pánové mají rádi ostřejší.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TERA79: no je to rozpočet na plus mínus 4 porce. Udělala bych to z třičtvrtě až kila mouky a z třičtvrtě až kila masa, maximálně zbyde na další den a rozleží se to.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    ZUZKAOU: Technická: kolik person tímto množstvím nakrmím?
    Respektive potřebuji ucpat 4ks mužských, 1 ks žen a 1 ks éterickou vílu živou převážně hudbou až četbou a úkol zněl hovězí. Děkuji!
    ANDREA23
    ANDREA23 --- ---
    DEVIL:
    CHOBOT: je to sarma, moje slovinska spolubydlici to delala minulej tejden, ale kysanou smetanu tam nedavala, kazdopadne to s tim ale muze bejt dobry :)))
    AIJA
    AIJA --- ---
    GALE:
    Jde o to, že se to pak líp jí. Je to jen na vidličku a na případnou degustaci dalšími lidmi je to schůdnější.
    GALE
    GALE --- ---
    AIJA: Když máš čas na naležení (14 dní v lednici), tak to nemusí být. Za tuhle dobu by se ti rozkydnul a nedržel tvar.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Je v každém případě lepší nekrájet hermelín napůl, ale na osminky...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GALE: super! stránky projedu... dík =)
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    Posledně jsem dělala tenhle
    Nakládaný hermelín s chilli
    http://www.seminka-chilli.cz/nakladany-hermelin-s-chilli/
    Byl skvostný.
    GALE
    GALE --- ---
    LUCIASHECK: Můžeš udělat klasiku: Hermelín rozkrojit a zevnitř pomazat rozetřeným česnekem a paprikou libovolné pálivosti. Pak dát do sklenice s cibulí na jemná kolečka, nakrájeným česnekem, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Nejdůležitější je jeho naleželost. Čím tekutější, tím líp. Velmi se mi osvědčilo kupovat hermelíny těsně před expirací. V Bille je ještě o 50% zlevní. :) Ale to musíš natrefit.
    Oliváč bych nevolila, má dost výraznou chuť.

    Pokud chceš něco extra, ale zenovýho, pak doporučuju stránky festivalu Velká sýrová nakládačka. Najdeš tam recepty na vítězné hermoše všech ročníků. http://www.syrovanakladacka.cz/
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    AIJA: co jsem vypozorovala z hermelínového klubu, tak u hermelínu asi jo, u ostatního taky vyloženě neprská (jen to nesmí bejt ten typ ostrosti, co přerazí většinu ostatního)
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    Má rád ostré?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BRUKEV: já mám tak nějak zažito, že se dost hermosexuálů potlouká všude možně po nyxu včetně zdejšího auditka... :-D a určitě už se tady nakládání všeho možnýho řešilo taky, tak proč neprojet hermelíny :-D (vybavuju si, že Kemi řešila nakládání do oliváče, ale nic moc dalšího si ohledně hermelínu tady nevybavuju)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam