• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    TERA79: fazole neudelaji nic, bude to vypadat stejne :]
    TERA79
    TERA79 --- ---
    ZUZKAOU: Rozležené je to lepší? Téměř každá omáčka je lepší až druhý den, otázka je, co udělají fazole, aby to zase bylo pěkné i pro oko. Bude to moje con carne prvotina, což se tedy nedoporučuje, se má vařit na jistotu, když jde o něco. Nicméně já mám chuť na něco netradičního a pánové mají rádi ostřejší.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TERA79: no je to rozpočet na plus mínus 4 porce. Udělala bych to z třičtvrtě až kila mouky a z třičtvrtě až kila masa, maximálně zbyde na další den a rozleží se to.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    ZUZKAOU: Technická: kolik person tímto množstvím nakrmím?
    Respektive potřebuji ucpat 4ks mužských, 1 ks žen a 1 ks éterickou vílu živou převážně hudbou až četbou a úkol zněl hovězí. Děkuji!
    ANDREA23
    ANDREA23 --- ---
    DEVIL:
    CHOBOT: je to sarma, moje slovinska spolubydlici to delala minulej tejden, ale kysanou smetanu tam nedavala, kazdopadne to s tim ale muze bejt dobry :)))
    AIJA
    AIJA --- ---
    GALE:
    Jde o to, že se to pak líp jí. Je to jen na vidličku a na případnou degustaci dalšími lidmi je to schůdnější.
    GALE
    GALE --- ---
    AIJA: Když máš čas na naležení (14 dní v lednici), tak to nemusí být. Za tuhle dobu by se ti rozkydnul a nedržel tvar.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Je v každém případě lepší nekrájet hermelín napůl, ale na osminky...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GALE: super! stránky projedu... dík =)
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    Posledně jsem dělala tenhle
    Nakládaný hermelín s chilli
    http://www.seminka-chilli.cz/nakladany-hermelin-s-chilli/
    Byl skvostný.
    GALE
    GALE --- ---
    LUCIASHECK: Můžeš udělat klasiku: Hermelín rozkrojit a zevnitř pomazat rozetřeným česnekem a paprikou libovolné pálivosti. Pak dát do sklenice s cibulí na jemná kolečka, nakrájeným česnekem, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Nejdůležitější je jeho naleželost. Čím tekutější, tím líp. Velmi se mi osvědčilo kupovat hermelíny těsně před expirací. V Bille je ještě o 50% zlevní. :) Ale to musíš natrefit.
    Oliváč bych nevolila, má dost výraznou chuť.

    Pokud chceš něco extra, ale zenovýho, pak doporučuju stránky festivalu Velká sýrová nakládačka. Najdeš tam recepty na vítězné hermoše všech ročníků. http://www.syrovanakladacka.cz/
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    AIJA: co jsem vypozorovala z hermelínového klubu, tak u hermelínu asi jo, u ostatního taky vyloženě neprská (jen to nesmí bejt ten typ ostrosti, co přerazí většinu ostatního)
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    Má rád ostré?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BRUKEV: já mám tak nějak zažito, že se dost hermosexuálů potlouká všude možně po nyxu včetně zdejšího auditka... :-D a určitě už se tady nakládání všeho možnýho řešilo taky, tak proč neprojet hermelíny :-D (vybavuju si, že Kemi řešila nakládání do oliváče, ale nic moc dalšího si ohledně hermelínu tady nevybavuju)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DIVER: já konec nečetl, omlouvám se. Ale tak i bez ptaní by tam něco najít mohla, ne? Nebo bych se tam poslal zeptat někoho jiného z přátel.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BRUKEV: viz poslední věta... co se týče odkazů na recepty, co tam jsou, tak samotný recepty mi moc nepomůžou, protože mně samotný to nechutná... a co se týče filtru v danym klubu, tak nějak nevim, co mam filtrovat, aby mi to vyfiltrovalo báječnou a skvělou kombinaci
    DIVER
    DIVER --- ---
    BRUKEV: muz - vanoce - darek - "Do hermelínovýho auditka s tim nemůžu, tam chodí."


    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Chtěla bych svému hermosexuálnímu muži udělat k vánocům velkou sklenici zenovejch nakládanejch hermelínů... Skladovací prostory už mám domluvené... ALE...

    Sama hermelín nejim a nesnášim :-D Takže nemam zdání, co by takovej zenovej hermelín měl obsahovat a jak se pozná, že je dostatečně zenovej...

    Podělili byste se o tipy, jak na zenovej hermelín? (Vím, že už se tu tohle téma mihlo, ale na telefonu to nevyfiltruju) - kdy ho ideálně naložit, co mu nesmí chybět, na co si dát pozor, do jaký teploty s nim....

    Do hermelínovýho auditka s tim nemůžu, tam chodí.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HUGGI:

    očuchat, ochutnat, jestli to zkyslo dobře - pokud to smrdí, je hořký nebo tak něco, ta vylejt. Pokud to zkyslo dobře (pravděpodobnější verze) tak máš spoustu možností. To že to zkyslo pomalu by vadit nemělo. Pokud to ještě není dokysaný, tak to nech stát přes den v teple.

    1. vypít jako kyšku (trošku osolit a opepřit, jestli v tom jsou zdrclý kousky, tak rozmixvoat. Případně rozmixovat s nějakými zelenými bylinkami, nebo indickým koření na slaný koktej.
    2. Rozmixovat to s ovocem a něčím sladkým na milk shake.
    3. Nechat vykapat přes čistou utěrku/několik vrstev gázy na domácí žervé. Syrovátku buď vypít coby skvělý ionťák, nebo s ní zadělat nějaké těsto, nebo ji používat coby pleťovou či vlasovou vodu.
    4. zadělat tím těsto na chleba nebo na nejrůznější kefírové/podmáslové buchty a muffiny.
    5. Zahřej to na cca 45-50 stupňů a pak přeceď pře utěrku/ručník/staré vyprané bílé triko/několik vrstev gázy a máš výborný domácí tvaroh.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam