• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KARETAKARETA: Tu si urcite uvarim !
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    YOCCI: cibule na másle podusit, zaprášit moukou, zalít hovězím vývarem a pvařit. Na talíř pak dát opečenou veku, zasypat strouhaným sýrem a nalít na to horkou polévku, ochutit solí a pepřem.
    ADITU
    ADITU --- ---
    DIVER: na zabijačce bývá potřeba cibule a YOCCI zjevně dost zbylo
    DIVER
    DIVER --- ---
    YOCCI: ehh, ted vlastně moc nechápu souvislost zabíjačky a cibulačky, ale ta červená je fakt dobrá :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    YOCCI: zkus dve! běžnou bílou a francouzskou s červeným vínem. fakt!
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    Máte někdo tip na fakt dobrou cibulačku? Zbyly nám z dnešní zabíjačky asi 3 kila...
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    SMOKY: delala jsem vedle je i foto:-)
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    oka dekuju - mne popravdu vubec nenapadlo, ze trhy jeste jedou a v holesovivich jsem nebyla uz par tydnu, jsem lina v tomhle pocasi cestovat... ale kuli spagetovce se hecnu :]
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SQUZZA: jiřák určitě, v Holešovicích je nejspíš budou mít taky i na Náplavce či v Dejvicích by na ně vsadila
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ZUZKAOU: myslis holesarnu nebo jaky? andel/jirak?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SQUZZA: trhy.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    Lehke ot, nevideli jste ted v praze v nejakem hypersuper spagetovou dyni? Nejak na ni nemohu narazit :]

    Dekuji
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Bolonsky lasagne podle Hazanky ?
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    ZUZKAOU: TOPINAMBURY:
    Hlízy předkládáme zejména mladým králíkům těsně před a po odstavu, kdy v tomto kritickém období dochází ke změně střevní mikloflóry a právě účinky topinamburu pomáhají stabilizovat zažívání. Je prokázáno, že takovéto zkrmování mladým králíkům výrazně snížilo stres při odstavu a tím pádem i úhyn u této náchylné skupiny.
    Pasírováním přes králíka získáme z topinambur kvalitní dieteticky hodnotné maso, které je možno připravit na mnoho způsobů.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: dávat do kvašené zeleniny, díky taninům zůstane pak křupavá.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    GEISHA: Makro. Taky je tam bereme.
    AIJA
    AIJA --- ---
    87HIGHFLYER:
    Na mazání na křečáky:-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Je pro vinné listy jiné využití, než to něčim naplnit?
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ZUZKAOU: jo, dobry tip, ja moc nevim, co s topinama a v bedynce jsem ted mela cely balicek.
    Minule jsme z nich delali bramboraky - porod byl uz to je okrajet, pres ty vycnelky to jde stupidne. Navic to hodne "zere" jine chute, takze koreni a cesneku je treba tam dat tak dvakrat vic, nez do bramborovych bramboraku:-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Opies Red Maraschino - koktejlové třešně se stopkou 225g - Alkohall.cz
    http://alkohall.cz/bar/1076-opies-red-maraschino-se-stopkou-500g.html
    Red coctail cherries Maraschino flavour by Toschi 410 g - Koktejlové třešně | Dios Vinotéka,víno
    http://vinoteka.dios.cz/...-cherries-maraschino-flavour-by-toschi-410-g-eanTR000092-skup45Zn1ak3.php
    maraschino tresne - SrovnaniCen.cz
    http://www.srovnanicen.cz/q/maraschino%20tresne/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Topinabury jsou skvělá polévková zelenina - buď na kostičky do vývarových a nebo jako základ krémových polévek - rozmixují se do úžasně hladého krému.

    Francouzská topinamburová polévka s kozím sýrem

    suroviny pro 4 porce:

    400 g topinamburů
    1 l drůbežího a nebo zeleninového vývaru
    1 cibule
    2-3 stroužky česneku
    100 g čerstvého kozího sýra
    200 ml zakysané smetany
    50 g lískových oříšku + olej z lískových oříšků
    50 g másla
    petrželka případně petrželka+kerblík+estragon a nebo rukola
    sůl pepř

    Na másle nechte zesklovatět cibulku a česnek a přidejte nastrouahné, oloupané topinambury. Zalijte vývarem, osolte a rozvařte topinambury 30 minut. Rozmixujte spolu s kozím sýrem, přidejte zakysanou smetanou (francouzi tam lejou sladkou, ale mě v tom teda víc chutnalo něco kyselého, protože topinambury jsou nasládlé). Nasekejte lískové oříšíky, jemně je opražte a polévku v miskách ozdobte sekanými oříšky, bylinkami a oříškovým olejem.

    a tahle taky vypadá skvěle

    Brown Butter-Sunchoke Soup with Brussels Sprouts and Bacon | Serious Eats : Recipes
    http://www.seriouseats.com/recipes/2012/12/brown-butter-sunchoke-soup-recipe.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam