GINGERCAT: Nějaký pěkný řez (hřbet třeba) se šípkovou!
Dančí hřbet orestovat na grilovací pánvi, jen pepř a po zatáhnutí sůl (vypálit "grillbars"), pak pomalu dopéct dle chuti (zpravidla aby maso uprostřed bylo "just not bloody red"). Spodní plech v troubě vymazaný máslem či oliváčem, okolo rozmarýn, cherry rajčátka, překrojené cibulky třeba, na maso lze poklást tenké plátky ananasu či papáji (bude pak krásně křehké), podlití těžkým červeným neuškodí.
Na horním plechu se dělají bramborové medailonky z mírně předvařených brambor (klidně ve slupce), maštěné máslem, semtam rozdrcený stroužek česneku.
A šípková klasika... Vývar, šípková zavařenina, sůl, pepř, klidně trochu odvaru z jiných bylinek, citrusové slupky, víno, rozmixovaná kořenovka z vývaru... To vše lze použít na šípkovou omáčku, kterou dáme zvlášt do mističky, aby lidi nerozčilovalo, že mají jídlo "moc sladké". Lepší je, když si kydne každý dle chuti.