• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    GIO
    GIO --- ---
    SKRU: uprimne - v dnesni dobe bych se te druhe variante vubec nedivila, videno pohledem zevnitr z medii.))
    SKRU
    SKRU --- ---
    EDERA: no nekde se nejakej insider (Diver?) vyjadroval ve smyslu, ze z toho osobne zas tak moc nema. takze se ptam, protoze bura neni_zas_tak_moc a pri 300k vytisku je to mego a pul..ale taky je mozny, ze to vsecko dela v ramci svejch pracovnich povinnosti na nove za 35k brutto.
    EDERA
    EDERA --- ---
    SKRU: Tak jistě, že to dělá bez zištných pohnutek, čistě jen pro naše blaho.:-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MIST: plněný husí krk je tradiční pochoutka.
    SKRU
    SKRU --- ---
    ma von aspon bura za prodanou knizku, nebo je jenom slavnej a nic z toho nema?:)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MIST: Tak je obecně známo, že Hruška z těch receptů nevynalezl nic. Jen medializuje to, co mu lidi pošlou. Klidně věřím, že to může být recept, který má kořeny hluboko v minulosti.
    MIST
    MIST --- ---
    EDERA: tak jako italove maji recept, kdey se pece nadivka ve veprove kuzi a nadivka se bali do veprove branice....to jsou proste stare recepty, zuzitkovalo se ze zvirete vsechno. Pochybuju, ze by plnene kureci kuze je vynalez Hrusky.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TRISSIE: osmažíš/opečeš kořenovku, cibuli, povaříš ve vývaru, rozmixuješ, přidáš smetanu. Koření podle chuti/svíčkovosti. A žádný zázrak se nekoná...

    Taky mi chutnala nejvíc nádivka z kuřete bez kuřete, omáčka ze svíčkové a na koláči drobenka. Jenže pak si člověk udělá jen ovoce s drobenkou, nádivku bez kuřete popř. celý talíř omáčky bez ničeho a najednou to vůbec není tak dobré... Asi kouzlo omezení...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: pokud někomu dělá zle česnek, tak pomáhá vyndat klíček co je uprostřed. Rozplácnou stroužek nožem, oloupat a vyndat klíček.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    SHEALA: ja nevim, ja se bojim upiru, takze jim hory cesneku a neznam "tezko". Bohuzel ty topinamburaky jsem jedla jen ja a muz to je maly vzorek, nam tezko nebylo, tak nemuzu slouzit.
    Ze pozere chut, to chapu, nevim, zda i ucinky;-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MOUNTBATTEN: takovej možná blbej dotaz, ale když je tam hora česneku, neníé pak z toho lidem co to jí težko, nebo to ty brambory absorbují a je to v pohodě? Mám ráda horu česneku :)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ZUZKAOU: Dělají se z nich i bramboráky, to jsem nezkoušela,a le pokud, tak bych je dělala spíš ve stylu laktes - tedy ne moc kořeněné - tradiční hora česneku a majoránky imho přebije jejich chuť.
    tak to mam asi divny topinambury:-)
    Ma zkusenost a uz jsem to tu psala, je, ze bramborak naopak musi byt desne koreneny, mnohem vic, nez bramborovy. Jinak ti vyjde placka velmi mdle, lehce nasladle chuti. Ale fakt hrozne mdle, jakoby bez chuti!
    A to jsme tam koreni dali, jako do bramboraku a toúpinambur to koreni "pozral" a prebil svou chuti, ktera v teto uprave byla proste...bez chuti.

    Ale v nedeli sem topiny dala jako korenovku do kureciho vyvaru a jako soucast podkladu z korenovky pod kruti kus. Pyre z stavy a korenovky bylo dobre, ale tak topin v tech vyraznejsich chutich moc cititnebyl, imo to dosladil jen.
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    RUTHLESS: mne 7cm zazvoru. co kdyz je kulatej.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    THEODORT: libi se mi termin uvarena voda
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    jsem ted delal ruzny kremy, prozatim nejvetsi uspech slavil mrkvovy se zazvorem a pomerancem.

    to se vezmou tak 2 cibule, neco cesneku a kus zazvoru (tak od 2cm do 7cm, podle toho jak moc pikantni to ma byt, 7cm je uz hoodne zazvorovy) do zakladu, na to tak kilo mrkve na kolecka, kus petrzele, brambor a celeru, osolit, povarit v nutnem mnozstvi vody do mekka - ca 20min., rozmixovat do hladka, dovnitr vymackat 2-3 pomerance, rozmixovat jeste jednou zbytky duziny, doredit uvarenou vodou do polevkove konzistence, hotovo.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TRISSIE: ja ji měl v restauraci, tak bohužel nevím :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POHODAVOLE: dej recept, já znám "polévku z kořenovky" jako vývarovou s nudlemi/kapáním.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TRISSIE: ta polívka je taky na smetaně, takže to je dle mě akorát tekutejsi svickova :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POHODAVOLE: tu bych nedala já. Petržel a celer (v rozumném, spíše menším množství) rozmixované ve svíčkové OK, ale když to plave v polévce... tak vždycky přemýšlím, jestli se ovládnu nebo jestli to půjde plavat do záchodu.
    Nikdy jsem to nijak extra nemusela, ale hřebíček do rakve vařeného celeru byla ex-tchýně, jejíž představa nedělní polévky zahrnovala k smrti uvařený celer v masoxu. A jako host jsem vždycky dostala obzvlášť velkou porci zeleniny.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TRISSIE: btw nechutnala by mu polívka z korenovky? Já měl minulý týden prvně a osobně mi to sedlo víc než skoro to samý + maso + knedlík..
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Nádivka z kuřete je u nás taky populárnější než kuře samotné. Ale musí holt být upečená uvnitř toho masa, jen tak v pekáčku bokem chutná úplně jinak. Už jsem si i říkala, jestli ten Láďa Hruška nemá s nadívanýma kůžema vlastně pravdu.:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam