• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    DEVIL:
    Hmmmm...tak tomu raději ani nemůžu nic říct:-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LUCIASHECK: ja pouzil tohle http://ecx.images-amazon.com/images/I/81eDaB0YdeL._SY550_.jpg
    je to ultra kysely a maso po tom fakt zvlacnelo skvele
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    AIJA: z jakýhokoliv masa, který se ten den v řeznictví jeví vhodně a dostatečně dobře :-D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    DEVIL: Já konkrétně u masa na svíčkovou poznám rozdíl v chuti u toho zavaření. U naložení prostě není tak markantní, aby mi to za to stálo.
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    A jak a z čeho ji vlastně vaříš?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LUCIASHECK: to nalozeni fakt zbytecny neni. muzes koupit i levnejsi maso, kdyz to nechas tyden pekne odlezet v marinade. pokud mas zverinu, tak je to totalne nutny. ja sem treba takhle nalozil maso z 'moose', co sme dostali od nakyho lovce a jak je to jinak podrazkoidni, tak to za tyden bylo fakt do pohody k jidlu. este by to mozna sneslo, ale urcite to nalozeni vliv ma
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    AIJA: nenakládám, neb mi připadá, že je to zbytečný. když se mi s tim chce jó crcat, tak to dva dny předem s tim základem zavařim, ale to se mi chce málokdy.
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    Aha. Nakládáš předem /zvěřina snese i týden, svíčková pravá dva tři dny/ s divokým kořením, pomatlané hořčicí...Orestovat slaninu, maso ze všech stran a kořenovou zeleninu, pak trochu vody, víno, přiklopit a do trouby. Po dvou hodinách zkontroluješ...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    AIJA: právě, že dělám takovou, kam se skoro furt něco přidává :-D nejdřív jabka, pak víno, pak hořčice, ... :-D Ale asi zkusim udělat nějakou úspornější na čas :-D
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    Na plotně jen osmahni slaninu a zeleninu, pak to všechno dej pod poklici do trouby. Nevím jak děláš svíčkovou na plotně, ale nic extra jiného to nebude. Obvykle to dám do litinového hrnce, přiklopí a dvě hodiny na to nekounu...pak se přizpůsobím okolnostem.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Nejaky typy na svíčkovou v troubě? Zatím jsem vždycky dělala jen na plotně a chci vyzkoušet novej litiňák
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    QUAACA: v porovnání s běžnou knižní produkcí kuchařek je to velmi slušný nadprůměr ;)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    DOOMBRINGER: tak na to kašlu, díky ;)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    QUAACA: Jsou tam hezky obrazky, recepty jsou prumerny...
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    máte někdo tu kuchařku z lidlu? jaká je? stojí za to dosbírávat razítka (akce končí tuto sobotu). díky.
    ADITU
    ADITU --- ---
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    MUTHA: super, díky. Funguje to i se smetanou, místo kokosového mléka?
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    Prosím nemáte někdo osvědčený recept na polévku z červené čočky? Vím, že to sem už někdo dával, ale nemůžu to dohledat. Díky
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    JESSE_MORENO: hezke. Ja pred tydnem koukal na morkove kosti za cca 80kc. Bezne reznictvi, zadne stastne kravicky na drogach :/
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    RUTHLESS:
    DAVE_PAGE:

    ty hovezi jdou taky levne, kupuju vetsinou nekde v rozmezi 19 - 39Kc za kilo

    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    RUTHLESS: JESSE_MORENO: letos je to bidne, ale vloni a predloni mel Albert v tuto dobu hromady kachnich skeletu. Za par korun jsem mel litry vyvaru, kachniho sadla a skvarku z kuzi :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam