• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SQUZZA: plus je teda zvrácenost zalejt pravou vanillku tuzemákem, v kterym je vanilin jestli se nepletu...něco jako lejt maggi do poctivýho vývaru
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SQUZZA: protože to je nejlevnější bramborový sajrajt a chemická příchuť? A konkrétně ve vaječňáku to pak dost přebije chuť těch vajec a vanilky
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ZUZKAOU: proc ne tuzemak?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    prosim prosim, blizi se ke mne jatro, hovezi, z highlanda... pecu bucek, napadlo me udelat nejakou terynu, ale nikde jsem zatim nic moc nedohledala, hromadu jatrove zavarky se mi z toho delat nechce... nejake zkusenosti pripadne tip....? diky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BARBORKA: je to zbytečné, salmonelu zavraždí alkohol. Především tam nedávej žádný puding a použij buď vodku a nebo třeba nějakou brandy, i bílej rum nemusí být zlej. Žádnej tuzemák! A teda pravou vanilku, ne vanilin.

    Varianta podle Sandtnrové
    na sedmičkovou láhev:

    4 žloutky
    250 g moučkového cukru do kterého týden předem vydlabeš cca 5 cm vanilkového lusku a kůru do něj zastrčíš
    200 smetany na šlehání
    250 ml alkoholu

    Šlehat žloutky s cukrem čtvrt hodiny - opravdu dlouho - do bílé, nadýchané hmoty. Tu pak rozpustit ve smetaně (už nešlehat) a na závěr přidat alkohol. Když má čas se rozležet alepsoň týden, tak je lepší.

    Pokud chceš americkou verzi, tak v té smetaně svař vanilku, skořici a muškátový oříšek a nech to vychladnout. Cukru se dá ubrat tak na 100-150 g, ale vaječňák pak bude řidší. Teoreticky se dá smetana nahradit mlékem.

    Ale pokud je cílem dieta, tak je lepší žádný vaječňák, než šizený.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BARBORKA: Pokud nejsi paranoidní ohledně salmonely, je to zbytečné.
    BARBORKA
    BARBORKA --- ---
    nevím jestli ten dotaz patří sem, ale chystam se na vaječný likér. Našla jsem několik verzí receptů - ale nejvetší otazník je pro mě, zda žloutky s cukrem šlehat nad vodní lázní nebo je to zbytečné... resp. jestli někdo nemáte ověřený recept.. díky
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BONEMINA: ja mam rada jen s cesnekem a chilli
    postup dost podobny jak mutha, jen kratsi (kdyz nepocitam fazi cisteny :D to mi kilo krevet zabere tak hodinu :D)

    ocisitim krevety, vytahnu strivko (tze je nariznu a udelaji takovyho motylka), na oleji rychle oprazim cesnek, trochu susenyho chilli a pak tam hodim krevety, jen na chvili, nez zruzovi... podavam osoleny a s citronem
    mnam
    hned bych si je dala
    LEA1
    LEA1 --- ---
    MUTHA: pokud krevety napřed oloupám, tak do omáčky s vínem a česnekem ještě vymáčknu hlavy krevet, dodá to dobrou chuť.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    http://www.popsugar.com/food/Recipe-Shrimp-Feta-Cheese-Quiche-6626962 tohle sice není úplně nejjednodušší, ale zas to nevypadá jak od Gigera a všechny suroviny mi chutnají. Vidíš v tom nějakou skrytou zradu?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MUTHA: Huh, to holandský je možná dobrý, ale vypadá to podezřele, radši budu hledat v tom středomořským stylu. Říkám si, že pro začátek to bude chtít co nejmíň surovin a co nejsnazší úpravu.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Když už je řeč o krevetách... Řekla jsem si, že když už jsem zvládla rybofobii, musím překonat předsudky i k další mořské havěti a chci začít krevetama. Hledám nějaký základní recept jako úvod pro začátečníky. Ještě jsem je nikdy nevařila ani nejedla, nerada bych si je hned zezačátku znechutila.
    A dávám přednost nějaké neasijské úpravě, od Indie na východ mi to nějak nechutná.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    SVETLUSKA222: nevim, co presne hledas, ale ja mam fakt rada kukuricnej krem s krevetama. Rozmixujes mrazenou kukurici (klidne jen ve vode, vyvar neni nutny) a vhodis krevety. Ty se uvari v tom. Muzes je taky udelat vedle...
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Sháním nějaký osvědčený vyzkoušený recept na krevetí polévku. Našel by se někdo? Děkuji
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ZUZKAOU: Už se peče, nakonec jsem ji udělala takřka klasicky.

    Ale příště zase zkusim nějakou obměnu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUCIASHECK: ŽAVES verze: zeleninu, koření, a maso naskládat do hrnce. V bílém víně rozpusť sůl a cukr (měl by to být tak 5% roztok obého), zalej tím hmotu a nech přes noc v chladu macerovat. Posléze to vraž do trouby a přikryté péct při 120°(a méně) do měkka. Na konec sudnat poklici a na 220 dodělat kůrku na masu i vyčuhující zelenině (30-40 minut max)

    Vyndat maso. Slít výpek do mixéru přidat část zeleniny, rozmixovat, ochutnat a případně podle chuti přidávat další pečenou zeleninu. Dodat smetanu a posléze dosladit, dosolit a dokyselit dle chuti.

    A nebo to dělej stejně jako děláš věci na plotně - tedy v litiňáku opékej a pak to namísto vaření vraž přikryté do trouby na malou teplotu.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    LUCIASHECK: Tak zase, kdyz to predem nalozis, pak hodis do trouby a nemusis s tim delat nic. Bud proste stravis ten cas nakladanim, nebo pak nejakym tim pridavanim - netusim, jak to probiha - pri vyrobe samotne.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    AIJA: Tak nic neříkej :-D
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    DEVIL:
    Hmmmm...tak tomu raději ani nemůžu nic říct:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam