• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BARBORKA
    BARBORKA --- ---
    nevím jestli ten dotaz patří sem, ale chystam se na vaječný likér. Našla jsem několik verzí receptů - ale nejvetší otazník je pro mě, zda žloutky s cukrem šlehat nad vodní lázní nebo je to zbytečné... resp. jestli někdo nemáte ověřený recept.. díky
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BONEMINA: ja mam rada jen s cesnekem a chilli
    postup dost podobny jak mutha, jen kratsi (kdyz nepocitam fazi cisteny :D to mi kilo krevet zabere tak hodinu :D)

    ocisitim krevety, vytahnu strivko (tze je nariznu a udelaji takovyho motylka), na oleji rychle oprazim cesnek, trochu susenyho chilli a pak tam hodim krevety, jen na chvili, nez zruzovi... podavam osoleny a s citronem
    mnam
    hned bych si je dala
    LEA1
    LEA1 --- ---
    MUTHA: pokud krevety napřed oloupám, tak do omáčky s vínem a česnekem ještě vymáčknu hlavy krevet, dodá to dobrou chuť.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    http://www.popsugar.com/food/Recipe-Shrimp-Feta-Cheese-Quiche-6626962 tohle sice není úplně nejjednodušší, ale zas to nevypadá jak od Gigera a všechny suroviny mi chutnají. Vidíš v tom nějakou skrytou zradu?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MUTHA: Huh, to holandský je možná dobrý, ale vypadá to podezřele, radši budu hledat v tom středomořským stylu. Říkám si, že pro začátek to bude chtít co nejmíň surovin a co nejsnazší úpravu.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Když už je řeč o krevetách... Řekla jsem si, že když už jsem zvládla rybofobii, musím překonat předsudky i k další mořské havěti a chci začít krevetama. Hledám nějaký základní recept jako úvod pro začátečníky. Ještě jsem je nikdy nevařila ani nejedla, nerada bych si je hned zezačátku znechutila.
    A dávám přednost nějaké neasijské úpravě, od Indie na východ mi to nějak nechutná.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    SVETLUSKA222: nevim, co presne hledas, ale ja mam fakt rada kukuricnej krem s krevetama. Rozmixujes mrazenou kukurici (klidne jen ve vode, vyvar neni nutny) a vhodis krevety. Ty se uvari v tom. Muzes je taky udelat vedle...
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Sháním nějaký osvědčený vyzkoušený recept na krevetí polévku. Našel by se někdo? Děkuji
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ZUZKAOU: Už se peče, nakonec jsem ji udělala takřka klasicky.

    Ale příště zase zkusim nějakou obměnu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUCIASHECK: ŽAVES verze: zeleninu, koření, a maso naskládat do hrnce. V bílém víně rozpusť sůl a cukr (měl by to být tak 5% roztok obého), zalej tím hmotu a nech přes noc v chladu macerovat. Posléze to vraž do trouby a přikryté péct při 120°(a méně) do měkka. Na konec sudnat poklici a na 220 dodělat kůrku na masu i vyčuhující zelenině (30-40 minut max)

    Vyndat maso. Slít výpek do mixéru přidat část zeleniny, rozmixovat, ochutnat a případně podle chuti přidávat další pečenou zeleninu. Dodat smetanu a posléze dosladit, dosolit a dokyselit dle chuti.

    A nebo to dělej stejně jako děláš věci na plotně - tedy v litiňáku opékej a pak to namísto vaření vraž přikryté do trouby na malou teplotu.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    LUCIASHECK: Tak zase, kdyz to predem nalozis, pak hodis do trouby a nemusis s tim delat nic. Bud proste stravis ten cas nakladanim, nebo pak nejakym tim pridavanim - netusim, jak to probiha - pri vyrobe samotne.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    AIJA: Tak nic neříkej :-D
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    DEVIL:
    Hmmmm...tak tomu raději ani nemůžu nic říct:-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LUCIASHECK: ja pouzil tohle http://ecx.images-amazon.com/images/I/81eDaB0YdeL._SY550_.jpg
    je to ultra kysely a maso po tom fakt zvlacnelo skvele
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    AIJA: z jakýhokoliv masa, který se ten den v řeznictví jeví vhodně a dostatečně dobře :-D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    DEVIL: Já konkrétně u masa na svíčkovou poznám rozdíl v chuti u toho zavaření. U naložení prostě není tak markantní, aby mi to za to stálo.
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    A jak a z čeho ji vlastně vaříš?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LUCIASHECK: to nalozeni fakt zbytecny neni. muzes koupit i levnejsi maso, kdyz to nechas tyden pekne odlezet v marinade. pokud mas zverinu, tak je to totalne nutny. ja sem treba takhle nalozil maso z 'moose', co sme dostali od nakyho lovce a jak je to jinak podrazkoidni, tak to za tyden bylo fakt do pohody k jidlu. este by to mozna sneslo, ale urcite to nalozeni vliv ma
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    AIJA: nenakládám, neb mi připadá, že je to zbytečný. když se mi s tim chce jó crcat, tak to dva dny předem s tim základem zavařim, ale to se mi chce málokdy.
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    Aha. Nakládáš předem /zvěřina snese i týden, svíčková pravá dva tři dny/ s divokým kořením, pomatlané hořčicí...Orestovat slaninu, maso ze všech stran a kořenovou zeleninu, pak trochu vody, víno, přiklopit a do trouby. Po dvou hodinách zkontroluješ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam