• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SARGO: je to sladkokyselé, von je ten jedlej ibišek hodně kyselej. Ale mně moc chutná i jen čistý, silný ibiškový čaj - vychlazený v létě je naprosto skvělý.
    SARGO
    SARGO --- ---
    ZUZKAOU: Ano, definitivně jsi mě přesvědčila, že to někde rozdám. Kvašenou chuť snáším tak špatně jako máloco, svařák nepiju, víno vlastně taky ne, kandované ovoce mi nechutná, co bych dělala s bonbony vůbec netuším... má cenu to otvírat, jestli by to bylo pitelné vylouhované? Vypadá to strašně sladce... :-D
    Ale veliké díky za veškerou inspiraci! Až to budu někomu podstrkávat, vypíšu to všechno na ozdobný lísteček. :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SARGO: je skvělej do kefírové/zázvorové limonády...
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/11/rymicka-chripka-jine-virozy.html (namísto kurkumy dej ibišek)

    Ale třeba i jen do vody přes noc - zalít vodou, přidat třeba stvol máty a nechat v lednici se louhovat. Případně ho zalij nějakým šumivým vínem. Ve svařáku asi taky udělá spíš dobro, než škodu.

    Určitě půjde přidávat do sladkého pečiva, co se tam dává kandovadné ovoce- třeba biskupský chlebíček. Někde v cukrářském auditku je recept na výtečný tvarohový.

    Když ho rozvaříš s vodou, rozmixuješ, dosladíš a na čtvrt litru přidáš 10 g želatiny a necháš ztuhnout, tak získáš sladkokyselé gumové bonbony.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    a ja zkusim popozejtri zkusim cinsky kure https://www.youtube.com/watch?v=twBu4_zSztY a kdyz bude levna masita kachna v marketu, tak to udelam s kachnou, protoze to vypada mega dobre!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FAT: tak urcite... co ja vim, zesklovat cibuli na platky na oleji s maslem, dej do toho jabka, zhned je s medem, vodpal to nakym portskym, sherry, marnierem nebo jen balsamicem, nalej to do kachny, zavaz ji a pec
    podle toho jestli vevnitr chces mit chlebovajecnou napln s bilkem, podusenou zeleninu, nebo jen nakej 'vypek'. krom chlebovajecny bude vsechno po vyndani ne moc oku lahodici podusena kase, kdyz budu slusnej.
    chlebovajecnou bych pek v alobalu a sprcce zvlast
    SARGO
    SARGO --- ---
    Prosím pěkně, mám dotaz. Dostala jsem kilo kandovaného květu ibišku. Jíst to určitě nebudu, do čaje to taky dávat nebudu - tak co s tím? Dá se z toho třeba něco uvařit nebo upéct? :-)
    FAT
    FAT --- ---
    DEVIL: Díky, trochu lama dotaz, něco s jablkama by nebylo? Nemám nějak vůbec žádnou představu... Ale ty jablka by mi tam pasovaly.
    :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DEVIL: urcite neurazej klasicky variace: na masle cibuli, cesnek... a na to treba listovej spenat a slanina nebo houby, do toho trochu balsamica nebo soyovky a medu a par rozinek
    nebo naplnit nakou fasi z mletyho kureciho a cibule..
    i klasickou nadivku muzes zvolit.

    moje osobni preference: na masle cibuli, cesnek, zazvor, chilli, rehydratovany shitake, jejich vodu, stavu z pomerance na deglazovani a kapku medu. poradne svarim a necham odkapat. umotam kachni roladu, svazu a natiram stavou z naplne. kdyz je kachna skoro hotova, tak potru soyovkou smichanou s medem udelam krustu. vevnitr je vsechno tepelne upraveny, takze se nemusis starat o stav naplne
    FAT
    FAT --- ---
    Dotaz - jak na roládu z kachny? Neptám se na postup vykostění, ale na nějakou osvědčenou náplň.
    Díky.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    a kdyz sem zahlasi houman jeho 'patois', tak ho minusujete a mazete... stydte se
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    celá republika mluví jak banda kokotů a můžou za to pražáci
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    A opékaný klobás s čočkou už jste jedli?:)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    HABRENKA: nestihla jsem to predtim.. Ale doporucuju doplnit portskym a brandy+brusinky pres noc namocene prave v portskem. Nebo pridat slaninu. Taky jsem zkousela kombinaci s Jack Daniels Honey a mandlema. Ten alkohol tomu obecne dost prospiva. Lidi sili, fakt se muzou "uzrat".
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ATUARFIK: Případně s ogurkou. Ale játru jsi trefila přesně.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BONEMINA: Smaženou játru s okurkem?
    EDERA
    EDERA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Žádnej jazyk není dokonale logickej. A to je právě to pěkný.:-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    BONEMINA: OV, OP, taky mi to rve ucho i oko :D
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Když lingvistické okénko, potkala jsem se na Severu Moravy opakovaně s výrazem ta játra podle vzoru ta žena. Tak nevím, jestli kravina nebo nářečí.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    "Já mu žek, Vencl, ty musiš nechat tebe prohlídnout! Ledvinky, játro, žalud, šecko! Ty musíš do renkena, aby dochtor viděl do kuše! Ty musiš píchnout krev a kápnout, a můšou ti počítat lehkocity! A výděr z krka, esli máš na mandlech ňákej vír!"
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    WILDENBURY_SQ: Jo. Jako kdyz se ti rozbije jedna nuzka, tak taky musis opravit cely nuzky - pomnozne cislo, II.stupen ZS. Chces-li logicky jazyk, zvol lojban; prirozene jazyky jsou plne "picovin nedavajicich smysl" proste z toho duvodu, ze jsou *prirozene*, tedy nezkonstruovane, lec vyvinuvsi se.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam