• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    87HIGHFLYER: Pracovala jsem kdysi v restauraci a turisti si vždy přečetli v průvodci, že tradiční jídlo je u nás smažák, knedlíky, guláš...a pak chtěli třeba guláš se smažákem, smažák s knedlíkem apod :).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MOODYCAT: někde jsem čet, že někteří turisti se snaží ke svíčkový přikusovat knedlík jak chleba...No stess:)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ZUZKAOU: Jasně, i tak dík :). Já jsem prostě jen nechtěla vypadat jak úplnej debil :)).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: nejsou přesný pravidla - prostě to je vydatná polívka prodávaná coby street food. Sněz ji tak jak chceš :-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MOODYCAT: já to jim všechno;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    THEODORT: Jakože mám sníst jenom to maso a pevný věci a nejíst tu "vodu"? Sakra, ta obsluha ze mě musela mít tenkrát fakt srandu :D.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    +ten vyvar se bezne nedojida ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ZUZKAOU:
    THEODORT: Děkuju! Mě to právě čistý zas tak neuchvátilo, chutnalo to mastně a nic víc...a přišlo mi divný dávat citron do polévky. Každopádně děkuju za vysvětlení :). Já se toho dost zalekla.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: můžeš si dochutit podle sebe - proto máš tolik různých věcí mimo polívku. Nejdřív to ochutnej tak jak to je. A ochutnej každou tu věc zvlášť, ať víš jak to chutná. Pak to podle vlastní chuti naházej do polévky a zkus to okyselit -uvidíš to co udělá s chutí.

    No a pak podle nálady nastav pálivost pomocí papriček/chilli pasty...

    Tady k tomu máš případně úvod od Bourdaina

    Tony Bourdain eating Pho No Reservations S05 Food Porn
    https://www.youtube.com/watch?v=0r7Uw_XQP7g

    THEODORT
    THEODORT --- ---
    MOODYCAT: citron mackam skoro vzdycky, leckdy mam chut vymackat tam vic nez pulku citronu, chili papricky podle stavu nachlazeni, nakladanej cesnek/bambus jak kdy.. jo a jeste nekdy kvanta srirachy..
    doporucuju ochutnat cisty a postupne pridavat
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jdu se zeptat jako dement, prosím neukamenovat. Chtěla jsem ochutnat Pho Bo, protože po tom všichni řvou nadšením. No a přinesli mi polívku a vedle spoustu věcí k tomu, třeba nějaký divný mini papričky, ale třeba i citron a tak...jak se to vlastně jí? To si mám do polívky vymačkat citron? Mám si tam dát všechno, co mi přinesou? Jak je to "správně"?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    WILDENBURY_SQ: ano a nejslavnejsi verze v US domacnostech je tohle

    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    ZUZKAOU: To jidlo fakt existuje?? Ja to znam jen z postapokalypticke PC hry Fallout, kde se to objevuje jako 200 let stara vojenska konzerva. No koukam, ze realna chut bude celkem... Autenticka.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ZUZKAOU: :) me to nerikej, ja to taky nechapu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SARAJ: no jo. ale krupicovou kaši mám za deset minut a s jedním špinavým rendlíkem. Tady je po hodině vaření zadělaná půlka kuchyně.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ZUZKAOU: ja to jidlo nikdy nepochopila. Ex i jeho matka - oba excelentni kuchari, ale proc varili tohle, nevim. Nicmene, krupicna kase s grankem asi taky neni mezinarodni hit:)
    k postupu - tohle je asi nejblizsi tomu co jsem jedla: http://allrecipes.com/...45/baked-homemade-macaroni-and-cheese/detail.aspx?prop24=RD_VideoTipsTricks
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SARAJ: aha - pravda - to že se tam dává ještě další škrob jsem vytěsnila.

    Zlatý šunkofleky....
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ZUZKAOU: milovnik nejsem, ale klasika se dela jeste se strouhankou - on top, pri finalnim zapekani, ex pouzival pouze cedar ( zadna slanina, cesnek..) a ano, neni to zadna gastro pecka. Kamaradi davali jeste horcici.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    pěkně prosím - je tu nějaký milovník mac´n´cheese?

    Spáchala jsem další pokus o toto jídlo a stále ho nechápu. Klasická verze kdy se udělá sýrová omáčka s bešamelem, uvaří se těstoviny a pak se to zapeče mi uniká zcela - proč tam proboha mám dávat ten bešamel a zapékat to, umažu tři nádoby a chuť je dost fádní... (pořád by nejlepší bylo uvařit těstoviny a posypat je sýrem.)

    Dělala jsem to v příliš chytrém hrnci a bez bešamelu, navic z takových roztomilých minikolínek - do hrnce sýr (dokonce jsem se vybičovala a obětovala na to směs slušnějšího čedaru, gorgonzoy a gruyere), smetana, muškátový oříšek, sůl, vývar + tam přišla troška osamžené cibulky, opečenou slaninu a česnek a v celku jsem to pustila na pečení, dokud se tektunina nevstřebala a zvenčí se neudělala kůrka. Zašpinilo to jen jeden kus nádobí, ale pořád to prostě nebylo nic co bych chtěla vařit znovu.


    Proč si na tom američani tak ulítávají, že dělají fancy verze a to i v drahejch restaruacích? Včetně toho že do toho cpou třeba humry či kraby...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam