• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    LUCIASHECK: Je fakt, ze me to mnozstvi mlika trochu zarazilo. Ale jestli se to tak dela...ja obvykle delam jen masovy kulicky s korenim, takze se sekanou nemam jeste zkusenosti. Krome skolni.(Si uvedomuju, ze skoro vubec nevarim takovy ty klasicky cesky veci)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUCIASHECK: no já když ji dělám (naposled na přání kdysi na jaře) tak to dělám tak vod voka, no.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ZUZKAOU: mne ta vankova moc nesedla... rohliku a mlika je tam na muj vkus az prilis
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    ZUZKAOU: Diky moc. Takovouhle uplnou klasiku jsem snad jeste vlastne nedelala, takze rada vyzkousim.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBEBE: dobré mleté, ale ne libové. Směs vepřového a hovězího je ideál. Jestli chceš takovou tu kompaktní, tak studené mleté šlehat (ideálně K metlou) s ledovou vodou a solí a teprve pak přidávat další věci. Cibuli opécet. Zvenčí potřít hořčicí a obložit slušnou slaninou. Zahušťovat rozmočeným rohlíkem, ne strouhankou.

    Vaněk má rozpis na 4-6 porcí (no bude to více jak třičtvrtekilová šiška): 400 g libového hovězího; 400 g tučného vepřoévho, půl lžičky kmínu, 1 lžíce majoránky, 2 cibule, 6 stroužků česneku, 3 rohlíky, 300 ml mléka a 4 vejce.

    Pečen hodinu na 160.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Díky za tipy na mrkvový krém :) Nakonec jsem zkombinovala všechno možné nalezené a litr polívky zmizel za jeden večer... V jednoduchosti je holt síla.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BEBERA: smrdi to pod tukem, takze takovou kokosovou smetanou. vylej to do sklenice a uvidis. smrdi to hrozne takze bys to poznala.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    HENNYVILLE: myslíš, že to máš viditelně zkažené? Já tu teď řeším, jestli použít nebo ne. Na jedné straně týden, na druhé straně vypadá normálně...
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Mam chut na nejakou super sekanou, jak ji delate?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    LUKASSIL: Spletl sis okno?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BEBERA: me to teda nikdy nevydrzi tak dlouho, ani doma, ani v praci. takze mas stesti :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    HENNYVILLE: hmm... už je tam týden, zapomněla jsem na něj :( Voní i chutná normálně...
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BEBERA: 3-4dny max. ale fakt max :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Jak dlouho prosím vydrží v lednici načaté kokosové mléko? Je to litr v tetrapaku bez konzervantů. Dík.
    LUKASSIL
    LUKASSIL --- ---
    Vcera z nadherneho kusu kravicky vyvar, dneska z vyvaru vymazlenou rajskou. Naaaaaam :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    EMKO: kua to vypadá dost hezky ten obrázek! O víkendu budou halušky:)
    EMKO
    EMKO --- ---
    Keby ste mali chuť na slovenskú kuchyňu, prídite na kurz :)

    Kurz slovenskej kuchyne 1 • článok • bonvivani.sk
    http://bonvivani.sk/clanky/kurz-slovenskej-kuchyne-1

    KOZINA
    KOZINA --- ---
    Chacapuri je geniální :) chybí mi jak sme to jedli měsíc každej den k snídani..
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    RADUSHI: Jo, to bude ono! Dokonce jsem i měla pocit, že to má být gruzinská specialita! Díky!


    DIVER: Škoda sýra, chci tím nakrmit sebe a rodinu, ne jiný živočišný druh! (btw - znali jsme se s Italkama, které si přivezly skleničku tohoto sýra a jako společenský ice breaker to daly všem ochutnat a pak začaly vysvětlovat původ sýra. V zájmu převozu byl "sýr" teda třený, takže chyběla ehm, textura)
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    ANNNA: nevim,jestli je to to, co hleda, ale ja bych udelala hachapuri

    Georgian Cheese Boat Breads (Adjaruli Khachapuri) | The Fresh Loaf
    http://www.thefreshloaf.com/node/10347/georgian-cheese-boat-breads-adjaruli-khachapuri
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam