• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BEBERA: smrdi to pod tukem, takze takovou kokosovou smetanou. vylej to do sklenice a uvidis. smrdi to hrozne takze bys to poznala.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    HENNYVILLE: myslíš, že to máš viditelně zkažené? Já tu teď řeším, jestli použít nebo ne. Na jedné straně týden, na druhé straně vypadá normálně...
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Mam chut na nejakou super sekanou, jak ji delate?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    LUKASSIL: Spletl sis okno?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BEBERA: me to teda nikdy nevydrzi tak dlouho, ani doma, ani v praci. takze mas stesti :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    HENNYVILLE: hmm... už je tam týden, zapomněla jsem na něj :( Voní i chutná normálně...
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BEBERA: 3-4dny max. ale fakt max :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Jak dlouho prosím vydrží v lednici načaté kokosové mléko? Je to litr v tetrapaku bez konzervantů. Dík.
    LUKASSIL
    LUKASSIL --- ---
    Vcera z nadherneho kusu kravicky vyvar, dneska z vyvaru vymazlenou rajskou. Naaaaaam :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    EMKO: kua to vypadá dost hezky ten obrázek! O víkendu budou halušky:)
    EMKO
    EMKO --- ---
    Keby ste mali chuť na slovenskú kuchyňu, prídite na kurz :)

    Kurz slovenskej kuchyne 1 • článok • bonvivani.sk
    http://bonvivani.sk/clanky/kurz-slovenskej-kuchyne-1

    KOZINA
    KOZINA --- ---
    Chacapuri je geniální :) chybí mi jak sme to jedli měsíc každej den k snídani..
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    RADUSHI: Jo, to bude ono! Dokonce jsem i měla pocit, že to má být gruzinská specialita! Díky!


    DIVER: Škoda sýra, chci tím nakrmit sebe a rodinu, ne jiný živočišný druh! (btw - znali jsme se s Italkama, které si přivezly skleničku tohoto sýra a jako společenský ice breaker to daly všem ochutnat a pak začaly vysvětlovat původ sýra. V zájmu převozu byl "sýr" teda třený, takže chyběla ehm, textura)
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    ANNNA: nevim,jestli je to to, co hleda, ale ja bych udelala hachapuri

    Georgian Cheese Boat Breads (Adjaruli Khachapuri) | The Fresh Loaf
    http://www.thefreshloaf.com/node/10347/georgian-cheese-boat-breads-adjaruli-khachapuri
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Mám tu 2.2kg zavakuovaného ovčího/kozího sýra. Až se to rozvakuuje, asi to nebude moct ležet měsíc v lednici...

    Nějaké kozosýrové pokrmy, které by mi neměly uniknout?

    Matně si vzpomínám na video s tlustými plackami z kynutého těsta plněnými hromadou sýra - tehdy jsem si říkala "tolik sýra do jednoho jídla asi nikdy nenasypu" a pustila jsem to druhým uchem ven. Nasměrujete mě?

    Díky!
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    GUDRUN: ZUZKAOU: no jasne, syrovy koule! Moravsky boj proti hospodske nadvlade nalozenych hermosu! SK! NH! :-D

    ne vse jsou recepty na SK, ale je tam na ne vicero receptu: https://github.com/integer/recepty/tree/master/recepty/syry
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: připomněla jsi mi tohle "Nech lehce osolený jogurt dva až tři dny vykapat přes sterilované pláténko, mušelín, woteva. Vyrob kuličky a s bylinkami, čili, česnekem, či zeleným pepřem je nalož do oleje. Zavíčkované uchovej v lednici. Za týden je to k jídlu, za tři týdny je to nejlepší."
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ANABEL_LEE: Děkuju. :) Nakonec jsem to dělení pojednala od oka podle toho, jak dlouhý vlákna a kolik tuku to mělo. V dalším kroku bude vymyslet, jak mám takovou hromadu masa zpracovat...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KEMENTARI: pokud je to plecko tak ten maly valecek by mohl byt falesna svickova, tedy kus z lopatky. To druhy bmuze byt hrbet nebo zadni. Az tak na tom nesejde, pokud nebudes chtit delat steaky, na duseni ci peceni muzes imho pouzit obe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam