• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SOFIJKA: celou dobu a větší kusy - tj menší brambory v celku větší na půlku, kořenovou zeleninu celou, maximálně pokud máš takové ty gigamrkve, tak na větší špalíčky.

    Vzhledem k tomu, že v jakémsi videu co tu proběhlo sám Keller mluvil o možnosti dát pod to brambory, tak machalíkové všech zemí šoupejte nohama ...
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    SOFIJKA:
    SOFIJKA:
    nekde (Pohlreich?) jsem videl pect spodkem nahoru a po udelani kurky otocit. kdyz se jeste pod kuzi na prsa soupne kus masla, tak to suchy rozhodne nebude.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja sem to kure delal jednou a opakovat to nemusim. i pres zmuchlanej pecici papir pod tim byl smrad a bordel v troube. jeste ze sem v praci a muzu tudiz povolat negry s letlampama na jeji vycisteni...

    daleko vic me chutna, kdyz stava z pecenyho kurete kape do brambor a jiny zeleniny. nehlede na to, ze to dycky muzete pect na mensi teplotu, kure temperovat pred pecenim nebo i nalozit do 'brine'. kuzi na krupavost muzete dodelat naposled pod salamandrem/turbo grilem v troube.
    moc rad ale kurata nezeru. to si radsi koupim krepelky, kachnu, nebo kureci nohy ci hnaty. a uplne nejlip, kdyz koupim kureci srdicka nebo jatra! bily maso z kurete/krocana je proste kentus, at je mekky a stavnaty jakkoliv
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    BEBEBE: chtěla jsem to vyzkoušet, ale příště bude nějak jinak no :-)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    SOFIJKA: Mne to kure taky neprijde TAK dobry, jako bez ty zeleniny ;) Proste uz to fakt neni Kellerovo kure no. Delam radeji prilohu zvlast.
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    BEBEBE: dělala jsem v zapíkací míse, ale musim říct, že takovej úspěch to nebyl, protože zespoda, kde to kuře bylo na zeleninou, se tak dobře neopeklo..
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    SOFIJKA: Jenom bych po sve zkusenosti doporucila nedavat to na plech, ale na keramickou zapekaci misu. Na plechu se mi vse totalne spalilo.
    REONA
    REONA --- ---
    SOFIJKA: Dělala jsem jednou s brambory a mrkví, dala jsem to tam najednou, všechno v pohodě a hlavně ta mrkev byla naprosto luxusní.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Já bych tomu začal říkat "sušené kuře".
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    chci dneska dělat kuře podle Kellera, ale přidat pod něj brambory a kořenovou zeleninu (nemusíme znova řešit, jestli to pak Kellerovo kuře je nebo ne). otázka zní, jestli se dělaj stejně dlouho jako to kuře nebo je tam dáváte dřív/později? díky
    FAT
    FAT --- ---
    BONEMINA: Co si pamatuju, tak jsem to taky měl moc rád a myslím si, že to byl halibut.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BONEMINA:
    Ještě přidej platýze.
    říkal mi jeden starý kolega, že se ty závitky fakt dělaly z tuňáka. Udilo se to už zabalené do balíčků a pak dávalo do oleje.
    V zahraničí se setkal i se stejně upraveným platýzem, ale jestli se tehdy prodával i u nás, to teda netuším, a sám si udil sumce v kůži. S tím sumcem je t dobrý nápad, to určitě zkusíme. Má maso prakticky bez kostí, bílé a hrubou strukturu, mastné je to dostatečně...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BONEMINA: a co jeseter?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    AIJA: Tuňáka si zas nedovedu představit sněhobílýho. Ale jestli je amur kostnatej, můžu ho škrtnout taky.
    Sumce přidám do testovací skupiny.
    AIJA
    AIJA --- ---
    NEMESIS:
    To je taková štíhlá ryba. Štikozubec...
    NEMESIS
    NEMESIS --- ---
    A co hejk? pamatuju si, že když jsem byla jako malá na Slovensku( cca 1989), že to tam měli a máma mi vysvětlovala co to znamená.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BONEMINA:
    Byl to tuňák a taky se tak prodával sumec.
    Navíc amur má na tohle moc malých kostí. Docela nedávno se mi podařilo koupit v kůži balený a převázaný kousek tuňáka. Na netu to musí někde být.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    MACHALIK: správně, inzeráty se mažou
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tady nejseš u T-Mobilu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam