KASUMI: pokud se toho moc potřbuješ zbavit, tak po částech přidávej do vývarů. Super je pohanka vařená ve vodě z namočených sušených hub s nima (polsko). Třeba jako příloha ke sladkovodní rybě. Nebo valašská kyselica - zelňačka s houbama.
Případně je můžeš rozemlít na prášek a ten prostě přidávat jako koření co dodá něco umami.
TOM: klíčem je kvasnice na trošce tuku restovat fakt cca 10 minut, případně přiávat trošku mléka/vody/vývaru, když už jsou moc suché.
A pak už je to jedno. Já je rozmíchám do tvarohu a přidám nasekanou jarní cibulku a česnek + sůl a pepř. Ale taková ta klasická s míchanými vejci je taky zajímavá. Ovšem bez taveňáku. Totok + podle nálady přidat koření a bylinky
http://recepty.vareni.cz/drozdova-pomazanka-2/