• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    TOM
    TOM --- ---
    ZUZKAOU: klíčem k čemu? restoval jsem ji tak čtyři minuty plus další asi tři/čtyři s vejcem a povedla se
    chci ještě zkusit použít to vážené droždí z coopu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: pokud se toho moc potřbuješ zbavit, tak po částech přidávej do vývarů. Super je pohanka vařená ve vodě z namočených sušených hub s nima (polsko). Třeba jako příloha ke sladkovodní rybě. Nebo valašská kyselica - zelňačka s houbama.

    Případně je můžeš rozemlít na prášek a ten prostě přidávat jako koření co dodá něco umami.

    TOM: klíčem je kvasnice na trošce tuku restovat fakt cca 10 minut, případně přiávat trošku mléka/vody/vývaru, když už jsou moc suché.

    A pak už je to jedno. Já je rozmíchám do tvarohu a přidám nasekanou jarní cibulku a česnek + sůl a pepř. Ale taková ta klasická s míchanými vejci je taky zajímavá. Ovšem bez taveňáku. Totok + podle nálady přidat koření a bylinky http://recepty.vareni.cz/drozdova-pomazanka-2/
    AIJA
    AIJA --- ---
    KASUMI:
    Kolik je strašlivě moc?
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    MACHALIK: skvěle, díky. V nějakou takovou odpověď jsem doufal.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    CHOBOT: Já skladuju červenou kari pastu (vlastní) už minimálně rok v lednici a je zcela ok.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    Nafasoval jsem kilo zelený kari pasty, když opadlo počáteční nadšení, docela jsem se vyděsil. Skladovat předpokládám v lednici, pak se ale ptám, jak dlouho vydrží?
    A pokud máte někdo v hlavě recept, který se z ní prostě musí udělat, tak sem s nim.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    TOM: FAT: Starodávný tesilový sámošky vážený droždí vedou.
    DIVER
    DIVER --- ---
    kua, pls, poradte...

    nekde na nyxu nebo na FB jsem nedavno zazil debatu nad muslema v praze. nekdo i hazel odkaz. snad nejakej retezec restauraci v obchodacich... chci vzit slecnu :)
    MALKE
    MALKE --- ---
    KASUMI: výborná bramboračka je podle Vaňka, klíčem k úspěchu je HODNĚ másla, žádná dieta, a hodně dlouho (a pomalu) dělat mrkev i cibuli. (jo, a výborná je i verze, kdy se jede podle jeho receptu, ale nedá se majoránka.)

    plus sem (?) dávala ZUZKAOU recept na tarhoňu s houbama a zakysanou smetanou, to je geniální jídlo.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    presne jak rika MACHALIK: s houbama do kafemlejnku a rozemlejt na hvezdnej prach, kterym korenim temer vsechno co varim.
    vyhoda prachovejch hub je, ze nemusej nasakavat, predavaj chut temer okamzite a neobsahujou vodu, ktera v urcitejch receptech se syrovejma houbama neni treba zadouci
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV:
    KEMENTARI: Než rozdávat, tak mixovat.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KEMENTARI: bohuzel nejsem moc doma. pristich 5 dni. a zaroven je to vec, kterou mam tak trochu obestrenou tajemstvim a desne rad si to necham udelat/koupit nekde venku. :-) Ale je to skvela vec, fakt je mam rad.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    RUTHLESS: Zítra je tlustý čtvrtek, takže bys měl mít chuť spíš na koblihy. ;) Ale na pirohy má člověk většinou suroviny doma (zelí, houby, mouka), takže cesta je volná. :)
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    TOM: pomer vajec a drozdi si uprav jak chces u nas vede jemnejsi varianta, jednou jsem udelala silnejsi a nikdo to uz nechtel :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRUKEV: to ja je klidne pouzivat budu :D jen musim vedet, jak je pouzit dobre :) ja houby rada, jen proste nemame rodinnou tradici no
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KEMENTARI: Pirohy!!! Tak na to mam ted uplne brutální chuť. Dekuju no.
    FAT
    FAT --- ---
    TOM: S tím váženým droždím nejsi sám. https://www.poradte.cz/nejen-pro-zeny/4706-kde-sehnat-vazene-drozdi.html Ale jak jsem tak koukal, tak většinou pekárny prodávají. Zkus něco v okolí, pekárna by měla mít to nejčerstvější.
    :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nicméně pokud je Kasumi opravdu nijak často nepoužívá, klidně bych polovinu rozdal.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TOM: ja to delam, jak pise apetit
    ale vetsinou 2-3 kostky na 1, max 2 vejce.. podle toho, jak to proste vypada
    TOM
    TOM --- ---
    KASUMI: taveňák taky moc nemusím
    stejně jako bych tam nedával okurku - maximálně přikusovat, anebo hodit proužek na chleba

    ZUBANA: 3 kostky / 5 vajec? spousta variant má podobný poměr, mně se z toho ale nechce dělat vaječnou pomazánku :)
    zkusím to otočit ve prospěch droždí, snad to nebude moc sypké...

    chtěl bych zkusit vážené droždí, ale nevím kde
    supermarkety to asi nevedou :/
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KASUMI: V polský kuchyni sušený lesní houby frčej celoročně, takže já bych dělala pirohy se zelím a houbama, polévky, omáčky... a k tomu bych je strkala do těstovin, pod maso, do quiche... Já mám pocit, že houby se snad daj strčit skoro do všeho. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam