úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
AIJA
---
---
8:19:29 19.5.2015
1 odpověď
LUCKAZ
:
Udělej nádivku něco jako hlavičku, podle toho, co máš po ruce...namočené rohlíky, vajíčka, medvědí česnek, kopřivy, játra, slaninu nebo kousek uzeného, a zabal do rolády. Upeč s tymiánem...
LUCIASHECK
---
---
23:27:49 18.5.2015
1 odpověď
LUCKAZ
: Co z toho udělat nějaký frikasé?
HOUMAN
---
---
22:10:33 18.5.2015
-1
87HIGHFLYER
: Koukej to umlit a nevymejslej si !
87HIGHFLYER
---
---
18:54:41 18.5.2015
1 odpověď
Přistálo mi doma hovězí přední - nějaký tip? Je to vhodný na dlouhý tažení - obvykle z toho dělám na houbách nebo po burgundsku. Není třeba nějaká asijská záležitost s timhle typem masa? Mlít to nechci. Dík!
LUCKAZ
---
---
18:51:04 18.5.2015
2 odpovědi
Nemáte prosím ozkoušený recept na králičí roládu? Z králíka mi zbyla játra + pupek a nějaké menší odřezky masa, tak mě napadla roláda. Nechci ji plnit klasickou nádivkou, přinejhorším z toho udělám ptáčky, ale pokud byste měli nějaký zajímavější nápad?
DA_NIELA
---
---
15:05:58 18.5.2015
BEBERA
: Přesně, to jsou ty pojmy: hutnost, plnost, mastnost, vazkost ... ale ne doslova a do písmene, není to máslo ani sádlo.
BEBERA
---
---
14:05:53 18.5.2015
1 odpověď
DA_NIELA
: dávám chuťově výraznější věci jako hořčice, Worcester, česnek apod. podle možností. Mně osobně přijde, že majonéza zas nějakou výraznější chuť nemá, že v pomazánce dělá spíš takovou lepkavost a hutnost, a to by ta mléčná mohla trochu splnit.
BALAENA
---
---
13:24:52 18.5.2015
FAT
: to by mohlo být ono. krabčák má takovou specifickou chuť, třeba na kakao mi to nevadí, ale v kafi to poznám
FAT
---
---
12:42:01 18.5.2015
1 odpověď
DOOMBRINGER
:
MACHALIK
:
Ani z ololu a olej je ve tmě ve skřínce. Nevím, zkusím třeba slunečnicový nebo čerstvé mléko a ne krabicák.
MACHALIK
---
---
12:27:19 18.5.2015
1 odpověď
FAT
: Nedělals ji mixérem z oliváče?
DOOMBRINGER
---
---
12:26:04 18.5.2015
1 odpověď
FAT
: Jo, pokud se to dochuti, nebo s necim dalsim smicha, tak se to da. Co se tyce nahorklosti, tak je mozny ze mas spatne (na svetle) skladovanej olej.
FAT
---
---
12:23:55 18.5.2015
2 odpovědi
DOOMBRINGER
: Dělal jsem jí víckrát a pokaždé mě zaskočilo to, že měla lehce nahořklou chuť. Ale po dochucení, nebo jsem z ní dělal tatarku, ta hořkost prakticky zmizela. Olej používám řepkový.
APRILMOUSE
---
---
11:54:20 18.5.2015
GALE
: taky jsem chtěla napsat, že je taková trošku zvláštní :) Přijde mi spíš jako takový dresing, jedlá po přidání něčeho dalšího výraznějšího :)
DOOMBRINGER
---
---
11:50:20 18.5.2015
1 odpověď
GALE
: Ona ta mlecna ma takovou pachut na samostatne pouziti, ale na moji "pomazanku" jsem to zkousel a docela to funguje.
BEREGOND
---
---
11:16:50 18.5.2015
-2
MOIRAIN
: Lepší než taveňák je IMHO Lučina nebo žervé.
GALE
---
---
10:08:20 18.5.2015
2 odpovědi
+3
DA_NIELA
: Udělat majonézu z mléka.
Mléčná majonéza
http://conovehonakopci.cz/?p=4704
DA_NIELA
---
---
9:29:56 18.5.2015
2 odpovědi
Když už jste nakousli náhražkové & nutriční poradenství. Jak jinak byste vyřešili nesnášenlivost vajec tak, aby pomazánka bez majonézy nebyla "jalová". Třeba v takové jednoduché pomazánce jako
DOOMBRINGER
nebo
BEREGOND
.
Po taveňáku je pachuť, jogurt/zakysaná smetana/tvaroh jsou bezva, ale není to nějak ono.
MOIRAIN
---
---
9:11:06 18.5.2015
1 odpověď
+1
JAJITA
: to je jako hejt kečupu, jako taveňák jinak nepoužívám, ale holt sem tam do pomazánky jednou, dvakrát ročně ho dám, mně přijde zas nechutná rybičková pomazánka jen s máslem, no
JAJITA
---
---
19:41:22 16.5.2015
1 odpověď
-1
taveňák...
jsem v babicáriu?? :D :D :D
MOIRAIN
---
---
19:35:20 16.5.2015
GUDRUN
: my dáváme pomazánkové máslo a taveňák (jedna z mála příležitostí, kdy je co k čemu a ani tak nemusí být), s máslem jsme nikdy nedělali
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam