• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VSICHNIMAME: tady nějak nechápu tu logiku - je to křupavý, protože maso zkřehne v kyselém prostředí? Cože?:D
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    BEBERA: např. Indové maso nakládají do jogurtu s kořením, před použitím tuto marinádu otřou, dají do trouby/gril, upeče se/ugriluje. Je to krásně křupavé, protože jogurt je kyselý a maso tím zkřehne.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ať jen nemelu, těšim se na trifidí guerilla polévku.



    Zatim se dýni zahubit nedaří, nasazuje květy / plody.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MOODYCAT: A co vepřová panenka, to u vás ani krysy ve sklepě nežerou...? :)

    Někdo přijde, povídá hovadiny, ptá se na hovadiny, lidi nechápou a tazatel ještě nadává. To jsem nikdy nechápal :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DA_NIELA: nakrájet zasyrova do salátů a nebo jako zelené do polévky. Nasekané na jemno posypat na nové brambory s tvarohem. Oblanšírovat a polít troškou másla, orestovat pod míchaná vajíčka, přidat do stir fry ...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    87HIGHFLYER: MOODYCAT: KASUMI: MACHALIK: děkuju všem, s tím jogurtem jste mě překvapili, čekala bych, že ta křídla budou spíš dušená než křupavá... Nebo to do něj jen nakládáte a pak ho setřete? Každopádně dnes zkusím ty od Kasumi, všechny ingredience mám doma, na Machalikova nejlepší kuřecí křídla mi chybí Frank´s hot sauce...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BEBERA: Nejlepší kuřecí křídla na světě mají v Elephant and Castle v Dublinu, dip k nim dělají prá ze Stork margarínu a Frank's Hot Sauce.

    Elephant & Castle chicken wings? Read first post! - Page 3 - boards.ie
    http://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=144087&page=3
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    87HIGHFLYER: V troubě to udělá takřka to samé...

    Kor jestli BEBERA: třeba má troubu s horním grilem :). Ale i v normální to dopadne dost podobně.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BEBERA: já to mám rád v jogurtu a po ugrilování je to s křupavou kůží naprosto v pořádku. Ale nevím jak v troubě.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Máte prosím nějaký dobrý recept na pečená kuřecí křídla, který neobsahuje med, sojovku nebo kečup? Už jsem jich viděla asi 30 a skoro všude je jedno z toho... Ráda bych něco s křupavou kůži, to se různé jogurtové dipy asi vylučují...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    DA_NIELA: Ocenila bych praktické rady coby odpovědi na dotaz místo blbejch keců mimo téma :).
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    VSICHNIMAME: protože quorra ;-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    lol:D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    VSICHNIMAME: No že jsem mu to dala.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MOODYCAT: proč jídlo pro psa?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Nemáte tip na řeznictví, kde by (v Praze) prodávali už hotovou kuřecí roládu, ale z prsního masa? Nějakou jsem si koupila, ale je ze stehen, takže z toho je nakonec takový trochu drahý jídlo pro psa (měla jsem se zeptat předem, vím), a na příště bych radši měla nějakou, kterou si užiju i já. Díky předem!
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    DA_NIELA: trhovec mi říkal, že dobré pod maso, což jsem nezkoušela. Dala jsem to tepelně upravené do těstovin ještě s něčím, ale musím říci, že jsem nebyla úplně nadšená, ty zelené části jsou takové poměrně tuhé, o dost více než jarní cibulka.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Nemáte někdo, prosím, tip na něco dobrého z česnekových květních stvolů?

    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MACHALIK: (Madmana)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ZUZKAOU: Já se ještě přimlouvám za Francise Mallmanna, ten díl mě nadchnul.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ZUZKAOU: Z toho chefs table je asi top Massimo Bottura a opet Magnus Nillson. Zbytek nic moč.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HENNYVILLE: jj - koukala jsem na popis dílů a vypadá to, že by to mohlo být hodně zajímavý.

    Jinak odkazy na zajímavé show se objevují tady [ Ano šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales ]
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ZUZKAOU: Jo, je :-) doporucim prvni polovinu preskocit a dat az druhou. Myslim, ze ten demon z Fäviken te bude hodne bavit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HENNYVILLE: vona už je třetí serie? Já jsem rozkoukala druhou a když jsem zjistila že mě nebaví ani díl o cajunské kuchyni, tak jsem toho nechala.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ZUZKAOU: A druha polovina treti serie, ne? :-) to teda odpalilo me.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    DOOMBRINGER: pokud máš stále ještě přebytky, napadlo mě z petržele bylinkové máslo. Dá se i zamrazit a používat během letních grilování na rozpečené bagety...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: The mind of chef - zejména I. série.

    The Mind of a Chef | Shows | PBS Food
    http://www.pbs.org/food/shows/the-mind-of-a-chef/

    a http://en.wikipedia.org/wiki/A_Bite_of_China
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Mam na vas prosbu.

    Rad bych koukal na nejakej porad ve stylu Hestona (at uz feast nebo how to cook), Jamieho (od tech prvotin, tkery jsou mimochodem naprosto bozi az po minutky). Nijak nespecifikovany na asii treba (to me tolik nebere - varit podle toho podle me moc nejde. Nemate nekdo nejakej fakt dobrej tip? Idealne youtube sledovani. Anglictina neni problem, jinej jazyk asi jo :-)

    Diky za vsechno a verim, ze to neocenim jenom ja :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam